Skiskydning

Nogle gange er det klogt at bevæge sig væk fra almindelig sport og placere væddemål på sport, som man er mindre fortrolig med. Logikken bag dette er ikke at satse blindt, nej. Det omvendte, snarere. Ved at satse på en sport, som man kun ved nok om, undgår man de skævheder, der følger med velkendte sportsgrene, fx at satse på det hold, man støtter.

Skiskydning
Andreas Nielsen
WriterAndreas NielsenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Det grundlæggende i skiskydningsvæddemål

Det grundlæggende i skiskydningsvæddemål

Når det kommer til sportsvæddemål, kan det være et stort savne for dig at holde fast i de almindelige sportsgrene. Det er det, mange spillere tager deres chancer andre steder og satser på mindre populære sportsgrene. Men bare fordi det er en mindre kendt sport, betyder det ikke, at de satser blindt. Det er faktisk det stik modsatte.

Hvordan hjælper væddemål på en mindre kendt sport spillere? Nå, de undgår ikke at holde sig til skævheder. Bettors kan virkelig lære sportens ins og outs at kende og kan have endnu større chancer for at vinde stort.

Uanset om det er herre- eller dameskiskydning, kommer nordmændene typisk ud som favorit hver sæson.

Det grundlæggende i skiskydningsvæddemål
Hvad er betting på skiskydning?

Hvad er betting på skiskydning?

Du har måske eller måske ikke hørt om det, men skiskydning er en sport af skandinavisk oprindelse, der har vundet popularitet verden over, især Tyskland og Østrig. Den kombinerer to sportsbegivenheder: langrend og riffelskydning, så uden overraskelse er det en vintersportsbegivenhed.

Hvordan spilles det? Nå, spillere stopper på deres skibane for at skyde. Scoring er baseret på nøjagtighed, hastighed og tid det tager at afslutte løbet.

Selvom sporten i sig selv kan være unik, er væddemålsstilen ret lig med væddemål på andre sportsspil. Bettors kan vælge vindere af begivenhederne og også placere andre indsatser i hvert spil. Da det ikke følges hårdt efter, er det vigtigt at vide, hvornår og hvor man skal satse.

Hvad er betting på skiskydning?
Biathlon sportsbegivenheder at satse på

Biathlon sportsbegivenheder at satse på

Jep! Den største begivenhed for skiskydning er faktisk Vinter-OL. Sportsvæddemålssider føjer normalt spillet til deres liste for spillere. Ellers afholdes der arrangementer i Nordeuropa om vinteren, herunder IBU World Cup i skiskydning og mesterskaber.

I den seneste sæson (november 2021 til marts 2022) var der 10 forskellige steder med i alt 28 begivenheder til skiskydningskonkurrencer. Verdensmesterskabet i skiskydning indeholder 4 begivenheder: Individuelt, forår, forfølgelse og massestart. Der er også stafetkonkurrencer.

Biathlon sportsbegivenheder at satse på
Hvordan satser man på skiskydning?

Hvordan satser man på skiskydning?

Fordi skiskydning er en usædvanlig sport, der kun kan afholdes i vintersæsonen, er det første skridt til at væddemål at holde øje med, hvornår begivenheden finder sted. Tjek Skiskytter Union hjemmeside for at tjekke datoer for hvornår og hvor spillene afholdes. Derefter skal du vælge en online bettingside, hvor der er tilgængelige skiskydningsmarkeder.

Et af de første skridt, der også er meget vigtigt, er at undersøge deltagerne, og hvordan de kan præstere. Dette er dog relativt enkelt, fordi det er en lille sport, der ikke får meget nyhedsdækning.

Hvem er de bedste spillere? Her er en liste:

 1. Lowell Bailey (USA)
 2. Ondřej Moravec (Tjekkiet)
 3. Martin Fourcade (Frankrig)
 4. Arnd Peiffer (Tyskland)
 5. Johannes Thingnes Bø (Norge)
 6. Vladimir Iliev (Bulgarien)
 7. Arnd Peiffer (Tyskland)
 8. Sturla Holm Lægreid (Norge)

Efterhånden som sæsonen begynder at sparke op, vil bookmakere give odds for spillere til at placere deres væddemål. Du undrer dig måske, men hvad kan de satse på? Spillere kan placere indsatser på samlede vindere, serievindere, de mest nøjagtige skydespil, hurtigere skydespil og mere. Vælg sportsbooks selv uden live-biathlon-væddemål, så spillere kan placere væddemål i realtid.

Hvordan satser man på skiskydning?
Forstå oddsene for væddemål på skiskydning

Forstå oddsene for væddemål på skiskydning

Bookmakere vil angive oddsene for hver skiskydning og se på information som form, tidligere præstationer, modstandernes kvalitet osv. Alle disse oplysninger vil være tilgængelige på biathlon-væddemålssiden før begivenheden. Biathlon odds kan også ændre sig i sidste øjeblik, hvis en uforudset hændelse opstår, såsom hvis en stærk spiller trækker sig ud af deres hold, eller hvis en skade bliver rapporteret.

Selvom odds forbliver nogenlunde det samme, kan forskellige formater bruges over hele verden. For eksempel placeres amerikanske odds i en pengelinje, mens europæiske odds vises i decimaler eller brøker. I Amerika betyder negative fortegn, at en spiller er stærkere end den anden spiller, de er oppe imod. Så favoritten kan have et -50 ulige, og underdog kan have et +25 ulige.

Hvis en spiller satser $1, og det er 10/1 ulige, vil de modtage $10 ved en sejr. Derudover betyder 2,5, at en spiller også ved en sejr vil modtage to og en halv gange det beløb, de har satset. Så hvis nogen satser $10, vil de vinde $25.

Forstå oddsene for væddemål på skiskydning
Hvad skal man overveje at satse

Hvad skal man overveje at satse

Når det kommer til skiskydning, har atletens forberedelse to former i løbet af sæsonen: 1. Spillere, der har en formtop, og 2. Spillere, der har to formtoppe. Når det kommer til sporten, er der meget at overveje, når det kommer til præstation. Hvordan ser vejret ud? Hvordan er hver spillers skudsucces?

Vejret bør overvejes, fordi skiathleter bruger en 22 lang riffel og skyder mod skiver med en afstand på 50 meter. Hvis vejret er dårligt, eller spilleren ikke har præsteret godt i den aktuelle sæson, kan dagens præstation være mindre end exceptionel.

Muligheder for væddemål på skiskydning

Ligesom mange sportsgrene derude, er der unikke muligheder, når det kommer til væddemål på skiskydning.

 • Høje odds: Mens næsten alle odds i skiskydning har marginer over gennemsnittet, vil dygtige spillere være i stand til at identificere og bruge visse kampesten, herunder "hvem er højere?" og "hvem vil savne mere?" Men analytiske centre lægger normalt ikke meget vægt på skiskydning og overlader det til bookmakere at give stærkt oppustede odds. Disse odds kan godt bruges af erfarne spillere.
 • Forking langs den tidlige linje: Mange faktorer bidrager til, at selv i lyset af en høj margin, kan der etableres gafler, når det kommer til oddsene for nogle par i "hvem er højere" grafen. Dette er et risikofrit væddemål ved at satse forskellige odds på forskellige kontorer. Koefficienter tildeles hurtigt; dog vil de hurtigste spillere have mulighed for at fange deres ønsker.
Hvad skal man overveje at satse
Ulemper ved biathlon-væddemål

Ulemper ved biathlon-væddemål

Høje marginer

Fordi skiskydning stadig ikke er særlig populær, kommer det ikke som en overraskelse, at bookmakere sætter høje marginer, når det kommer til betting på skiskydning online. Alligevel må beslutsomme fans af disse væddemål håndtere uretfærdigheden, fordi der ikke er noget alternativ i sigte.

Lave indsatsgrænser

Det er ofte, at lave indsatsgrænser ledsager en høj margin. Skiskydning, i dette tilfælde, ser ingen undtagelse. Du vil sandsynligvis ikke finde en sportsbook, der gør det muligt at placere tusindvis af dollars på resultatet af et skiskydningsløb. I gennemsnit er en maksimal indsats sat til $150-$300.

Derudover tilbyder mange online sportsbookies slet ikke væddemål på skiskydning, så du skal gøre din research og finde en, der gør, hvis du vælger at placere væddemål. Selvom du kan se skiskydningsudsendelser på flere amerikanske kanaler, understøtter mange sportsbooks stadig ikke skiskydning overhovedet.

Sjælden live tilstedeværelse

Single bookies tilbyder kun live-væddemål på skiskydning. På grund af udfordringerne med at levere væddemål til disse skiftende løb, og fordi skiskydning stadig ikke vinder popularitet, er der grænser. Bookmakere præsenterer en alt for forkortet, afklippet form med regelmæssige pauser, ændringer og suspensioner i koefficienter. Man kan altså ikke rigtig kalde processen for en "live".

Ulykkesfaktorer

Mens alle sportsspilresultater er relativt tilfældige, i en skiskydning, er heldet stadig i højsædet. Hvorfor? Hele arrangementet kan afgøres af en let brise eller dårligt vejr, der er roligt det ene minut og vanvittigt det næste. Løbets uforudsigelighed gør væddemål på skiskydning til at være et lotteri.

Sæsonbestemt begrænsning

I modsætning til mange andre sportsgrene der kan køre året rundt, de store skiskydningskonkurrencer afholdes kun fra november til marts. Så fans må tålmodigt vente i mere end seks måneder, før skiskydningen vender tilbage. Også efter den nye sæson starter, kan der ske store ændringer i den markante pause. Disse gør startfasen af VM uforudsigelige for de fleste.

Ulemper ved biathlon-væddemål
Spiltyper på skiskydning

Spiltyper på skiskydning

Vinder af løbet: Denne væddemålsstil burde ikke komme som nogen overraskelse. Det er også ret simpelt: Du satser på, hvem der slutter først. Da der ikke er nogen universelle favoritter til sporten, er oddsene for favoritten lavere. Og da der er mange kandidater, forbliver marginerne solide.

Top tre afsluttere: Med denne væddemålsstil kan du afgøre, hvem der lander ikke kun i første men også i anden og tredjeplads. Du spiller på, hvem der skal stå på podiet efter løbene er afsluttet. Odds på favoritter vil ofte falde under 1,4-mærket.

Højere finisher: Typisk den højeste i popularitet blandt betting-entusiaster på skiskydning, højere finish tager kagen. Ikke alle sportsbooks tilbyder det; dog online sportsbookmakere der generelt dækker vintersport vil tilbyde disse linjer. Du kan finde op til 30 sammenligninger ved verdensmesterskabsløbene. For hver spiller kan du forudsige, hvilken spiller der vil parre højere end en anden.

De fleste fejl: Denne position er mere sjælden, når det kommer til linjer hos bookmakere. Derfor er der større efterspørgsel efter det. Oftere end ikke, er grænserne for indsatser på denne spillestil begrænset. Så store spillere, der satser på antallet af misses, er ikke de mest interessante. For alle andre er det en god chance for at få noget adrenalin og gøre spillet mere interessant.

Andre muligheder: Derudover tilbyder de sportsbooks, der rent faktisk tilbyder væddemål på skiskydning, også væddemål på antallet af misses med et handicap, individuelle totalt misser, dobbelt total miss, top seks placeringer, som Land vil prale af vinderen og mere. Tal og andre typer tilbud er kun begrænset til, hvad sportsbook-skaberen har fremtryllet i deres fantasi.

Nøgle takeaways

 • Skiskydning afholdes kun om vinteren
 • Kend sportens ins og outs for de bedste chancer
 • Væddemål kan foretages på skiløb og skydning
 • Kend statistikken for hver deltager, før du placerer væddemål
 • Overvej vejret
Spiltyper på skiskydning
About the author
Andreas Nielsen
Andreas Nielsen
About

Med en rig spillebaggrund og en stærk følelse af dansk stolthed omformer Andreas online casino guides. Ved at flette lokale nuancer med globale standarder sikrer han, at hver spiller oplever et strejf af Danmark i hans arbejde.

Send email
More posts by Andreas Nielsen