Alt du behøver at vide om: Point Spread Betting

Hvis du har dykket lidt med sportsvæddemål, så er du sikkert stødt på point spread betting, som er tilgængeligt i de fleste sportsbooks.

Point spread betting er den mest populære form for online sportsvæddemål, som giver dig mulighed for at satse på store professionelle sportsgrene ved at trykke på en finger. Det er en givende måde (cha-ching, cha-ching!) for at øge fornøjelsen og intensiteten ved at se dine yndlingshold møde hinanden.

Uanset om du er en erfaren sportsbegivenhedsvædder eller ny i spillet, er her en guide til at hjælpe dig med at forstå det grundlæggende i, hvad point spread-væddemål er, hvordan point spread fungerer, oddstyperne, placere et væddemål og mere.

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserAndreas NielsenLocaliser
Point Spread Bets forklaret

Point Spread Bets forklaret

Når det kommer til sportsbegivenheder, er hold og individuelle spillere ikke helt på niveau med eller lige, når man tænker på deres evner eller evner og overordnede præstationer. Den opfattede kløft er ofte tydelig, når de møder hinanden i spil eller kampe, og det er netop her - og hvorfor - spread bet er nødvendigt i den blomstrende sportsbetting arena.

Spread betting er en af de mest populære sportsvæddemålstyper i basketball og amerikansk fodbold, og for at udjævne spillefeltet mellem hold i en kamp og for at øge spændingen og spændingen for spillere, kan sportsbooks, oddsmakere, bookmakere eller 'bookies' skabe pointspredninger, der tilføjer tiltrækning til både favoritten (betragtet større sandsynlighed for at vinde) og den formodede underdog (anses for mindre sandsynligt at vinde). Hvad dette betyder er, at point spread-væddemål i det væsentlige tilføjer et handicap til det bedre hold ved at skabe en margin af point eller mål eller løb, som de skal vinde med. På den anden ende, med en pointspredning på plads, drager underdog fordel af en fordel, der giver dem mulighed for at tabe spillet med et vist antal point og stadig dække spredningen.

Betting rookie? Konceptet kan virke forvirrende, men det er ret ligetil - lad os gøre det enklere ved at se på et rigtigt eksempel.

Når du ser en pointspredningsliste, vil du bemærke, at de to hold har et nummer ved siden af sig. Dette tal er punktspredningen. Du vil også se et minustegn (-) eller et plustegn (+) ved siden af.

 • Minus-tegnet (-) angiver, at det pågældende hold er favorit til at vinde.
 • Plustegnet (+) angiver, at det pågældende hold er underdog.

Lad os lade som om, der er en NFL kamp nærmer sig, og dette er punktspredningen:

 • Rams -110 -5,5 (skal vinde med 6 eller flere point)
 • Bengals -110 +5,5 (kan vinde eller tabe med 1 til 5 point)

Lad os nu sige, at spillet er spillet, og Rams-holdet vinder, som forventet, med en score på 30-27. Dette er en 3-points margin, men fordi ovenstående eksempel siger, at de skal vinde med 6 eller mere, ville det få Bengals' spread bettors til at sejre. Hvis scoren endte med en større margin på f.eks. 10 point, så ville Rams' spread betters vinde deres væddemål.

Og -110, det er også ved siden af spredningen. Hvad betyder det?

Disse er udbetalings-odds, almindeligvis omtalt som 'vig' (en forkortelse for vigorish) eller 'juice' eller amerikanske odds. Vig er, hvad bookmakerne opkræver for at acceptere en indsats.

-110 er det klassiske tal, og det betyder, at for hver $1 en spiller ønsker at vinde, skal de risikere $1,10. Hvis de ønsker at vinde et mere lukrativt beløb på for eksempel $100 til -110 odds, skulle de risikere $110.

Point Spread Bet Resultater

I et spread bet er der 3 mulige udfald: vinde, tabe eller et skub. Vi ved allerede, hvad det vil sige at vinde og tabe, men hvad er et skub? Nå, et skub er, når resultatet falder nøjagtigt på spread bet marginen. Mens en sejr vil se, at en sportsbook betaler spilleren fuldt ud baseret på prisen på indsatsen, ender et push (som ofte er -110) i et annulleret spil, og spillerne får deres oprindelige indsatser tilbagebetalt.

Ligestillede hold

I nogle tilfælde er spil angivet som 'lige', 'pick'em' eller blot 'PK', hvilket betyder, at de to hold op mod hinanden ses som standard eller lige i deres sandsynlighed for at vinde eller tabe. Når dette sker, vil der ikke være nogen pointspredning, men begge sider kan være noteret til -110 til prisen. Den side, du satser på, kan vinde spillet direkte med en hvilken som helst margin, så du kan vinde din indsats, og et push vil kun være resultatet, hvis resultatet er uafgjort - hvis det er tilfældet, vil du blive refunderet din oprindelige indsats.

Krogen

Dette er en anden almindelig betegnelse for spread bets. I en nøddeskal er krogen det halve point, der har potentialet til at svinge resultatet uanset hele pointtallet.

Point Spread Bets forklaret
Spred væddemålsovervejelser

Spred væddemålsovervejelser

Vi kunne nemt gøre denne grundlæggende guide til et meget detaljeret stykke, men det vil overvælde dig. I stedet fokuserer vi på nøglemekanikken ved pointspredningsvæddemål, og med det vil vi tage nogle overvejelser, før vi dykker ind:

Spreads kan ændre sig

Når du placerer et pointspread-væddemål, er de odds, du forpligter dig til i første omgang, de odds, der bruges til at bestemme din udbetaling, hvis du vinder. Det er meget normalt og ret almindeligt, at en spredning ændrer sig, og at der sker linjebevægelser, når spillet nærmer sig, men det er vigtigt at bemærke, at disse ændringer ikke vil påvirke den indsats, du tog.

Sats på midten

I den indledende fase af væddemål er det almindeligt, at et hold samler de fleste væddemål. Når dette sker, skifter spredningen for at lokke spillere til at svinge til den anden side. Igen, det er en måde for sportsbooks at udjævne vilkårene. Dette skaber en chance for at satse i midten, hvilket er væddemål på begge sider, hvor hver side har sin egen spredning. Hvis resultatet eller udfaldet af spillet er i midten af begge, vinder du to gange.

Køb af point

Ja, det er en ting! I tilfælde af amerikansk fodbold og basketball kan du øge dine odds for at vinde et spread ved at købe point for at omarbejde linjen til din fordel.

Home Field Advantage

Udover at bestemme favoritholdet med en mere populær form, er der andre faktorer, som oddsmakere skal overveje, når de opretter pointspreads. Ligesom hvor kampen bliver spillet, for at have en hjemmebanefordel gavner holdet, der spiller på deres eget stadion - det ser vi i de fleste sportsgrene.

Spred væddemålsovervejelser
Moneyline-væddemål vs. Pointspreads

Moneyline-væddemål vs. Pointspreads

Moneyline og point spreads er begge relativt nemme væddemålstyper, perfekt til begyndere. Vi har forklaret, hvad point spread betting er, men hvad er et moneyline bet, og hvad er overlegent? Det kommer an på.

Et pengelinjevæddemål er den mest basale sportsvæddemålstype, og det er også den nemmeste at forstå. I bund og grund forudsiger spillere, hvem der vil vinde (det endelige resultat er ikke en overvejelse) i et givet spil eller sportsbegivenhed. Hvis dit gæt går i opfyldelse, vinder du og får overskud. Hvis du tager fejl, taber du.

Pointspredninger kræver lidt mere fordybelse, da spillerne ikke vælger en direkte vinder - de udvælger et hold til at vinde mod spredningen. Et spread bet er stort set fokuseret på den endelige score og er lidt mere indviklet end et moneyline bet, men det har fordelen af større udbetalinger.

Moneyline-væddemål vs. Pointspreads
Andre sportsvæddemålstyper

Andre sportsvæddemålstyper

Parlays: Et parlay eller en akkumulator er en blanding af flere indsatser i én indsats. Hver indsats, eller et ben, som det almindeligvis omtales, skal komme igennem, for at du kan vinde et parlay. Mens parlays er den mere risikable indsatsmulighed, er de attraktive, fordi oddsene er større, og spillere kan satse på flere sportsbegivenheder med en enkelt indsats.

Over/Under: Med et over/under-væddemål bestemmer bookeren den samlede score, og spillerne forudsiger, om resultatet vil være over eller under dette beløb. Hvis du vælger, og holdenes samlede score er faktisk over den indstillede total, vinder du.

Andre sportsvæddemålstyper
Sådan satser du på sport online

Sådan satser du på sport online

Vigtigst af alt, når du placerer et væddemål, skal du vælge en licenseret sportsbook eller kasino, der er kendt for at bruge sofistikeret software fra førende udbydere i handlen. Dette garanterer en førsteklasses væddemålsservice, der leverer en overordnet elite gamblingoplevelse.

Unik væddemålssoftware at holde øje med

OpenBet

OpenBet skaber væddemålsgrænsefladen for nogle af de største online bookmakere i verden. De anses for at være toppen på softwaremarkedet, og udbyderens legendariske Informix Dynamic Server gør det muligt at placere millioner af væddemål problemfrit og samtidigt gennem flere bookmakere.

Genitet

Geneity er licenseret af UK Gambling Commission og er en softwareudbyder, der falder ind under Playtech. Multi-channel bookie-platformen er mest bemærkelsesværdig for at være i stand til at skabe over 100 fodboldvæddemålsmarkeder for en given kamp.

SBTech

Mange nye sportsbook-operatører i Storbritannien slår sig sammen med SBTech for deres prisvindende white-label-løsning, der tilbyder konkurrencedygtige odds på tværs af en række sportsvæddemålsmarkeder.

Betradar

Betradar er hjernen bag sportsrelaterede livescore og digitalt indhold på mange førende bookie-sider, som f.eks. bet365.

Inspireret spil

En anden software banebryder i branchen, Inspired Gaming, ved en ting eller to om at producere virtuelle sportsvæddemålstjenester i verdensklasse. De er også førende inden for serverbaseret teknologi og arbejder sammen med OpenBet for at levere nogle af de bedste virtuelle sportsprodukter.

Kambi

Når du besøger førende sportsbook-operatører som Unibet, 888Sport og Leo Vegas, vil du bemærke, at de alle har Kambis brugervenlige grænseflader. Den Malta-baserede softwareudbyder tilbyder også en white-label sportsbook-platform med over 120.000 live betting-begivenheder hvert år og omkring 250.000 pre-match-begivenheder.

Trin til at placere et online væddemål

Den bedste løsning til at bette online er simpelthen at dykke ind og begynde. Start i det små og husk altid at have det sjovt!

 1. Find en velrenommeret, reguleret sportsbook eller et online casino, som du stoler på. Vi deler et par af vores yndlingssider om lidt.
 2. Opret en konto eller log ind for at placere et væddemål.
 3. Gennemse sportsvæddemålstilbuddene og vælg en, der appellerer til dig.
 4. Foretag en direkte/opkræve indbetaling.
 5. Sæt dig ind i væddemålsregler og -strategier.
 6. Sæt altid et budget og overskrid aldrig beløbet.
 7. Placer dine indsatser.
Sådan satser du på sport online
Sådan vælger du de bedste websteder til punktspredning

Sådan vælger du de bedste websteder til punktspredning

Når man overvejer den rigtige sportsbook for at bane vejen for en sjov og vellykket væddemålsrejse, er det vigtigt at se på disse ikke-omsættelige funktioner:

Et licenseret kasino

Vælg altid en velrenommeret og betroet bookmaker med en anerkendt online casino licens, der garanterer en oplevelse, der er sikker, sikker, reguleret og fair. Se også på sidens ind- og udbetalingsmetoder for at se, om betalingsmulighederne stemmer overens med dine behov.

Læs anmeldelser

Foretag din research, find anmeldelser fra tredjeparter og engager dig med andre spillere, der ved lidt om markedet og hvor de skal spille. En god sportsbook-anmeldelse vil indeholde oplysninger om platformens tilgængelige betalingsmuligheder, bonusser, kampagner, de sportsgrene, der er dækket osv.

Online Sportsbook-kampagner

Bonusser, kampagner, gratis væddemål og andre indrømmelser kan virkelig øge gevinsterne, især for førstegangsvæddere.

Kunde service

En velrenommeret online bookmaker vil være gennemsigtig omkring sine aktiviteter, og dette inkluderer at have en ekspert helpdesk eller lignende tilgængelig for spillere. Uanset om det er en fysisk adresse, et callcenter, e-mail eller chat med en konsulent via sociale medier - kundeservice skal altid være tilgængelig.

Sådan vælger du de bedste websteder til punktspredning
Topsport at satse på

Topsport at satse på

Vi har sagt det før: Sportsvæddemål, især at deltage i en pointspredning, er en sjov og underholdende aktivitet, der vil holde dig på kanten af dit sæde takket være spændingen og spændingen. Det giver tilfældigvis også mulighed for at satse for at vinde rigtige penge. Med disse i tankerne har vi indsnævret vores yndlingssportsgrene at satse på og insisterer på, at du giver dem (og point spread-væddemålet) en chance:

Fodbold

Selvfølgelig er vi førende med den mest populære pointspredning holdsport, fodbold. Ikke alene er det en ikonisk sport elsket og fulgt af millioner rundt om i verden, men fodbold byder også på mange fordele set ud fra et betting-perspektiv. Det kan prale med bemærkelsesværdige markeder inden for væddemål på grund af dets stærkt strategiske stil. Og hvad er mere? Det er let og bredt tilgængeligt i betroede sportsbooks, og det har også utroligt konkurrencedygtige odds på flere begivenheder.

Hestevæddeløb

Når du tænker over væddemål, er der ingen måde, du kan overse væddeløbsmarked for hestevæddeløb. Det er enormt på globalt plan og giver en stor strategisk fordel. Sportsbooks med tilbuddet giver live dækning, og streaming tilgængelighed er let tilgængelig. Hestevæddeløb tilbyder også adskillige unikke kampagner, og ligesom fodbold er markedsudbuddet dybt imponerende.

NBA

Basketball er muligvis en af de mest tempofyldte, spændende sportsgrene at se og spille på. Hold er generelt meget dygtige og dygtige, så det at spille hinanden resulterer ofte i meget tætte kampe for at vække endnu mere spænding. Bettors, der er fascineret af strategi og statistik kan virkelig dyk dybt ned i NBA-væddemål.

Topsport at satse på
Sportsvæddemål Tips og tricks til succes

Sportsvæddemål Tips og tricks til succes

Lær oddsene

Gå tilbage til det grundlæggende, uanset om det er online eller live betting. Opdag ins og outs af betting odds for at forbedre din mulighed for at vinde.

Skift tingene op

I stedet for at sætte alle dine penge i én indsats, spred dem ud over flere indsatser.

Rod til Underdog

Det er normalt at ville bakke op om det mere populære, statistisk bedre hold, men generelt giver væddemål på underdog større værdi og en større udbetaling, hvis resultatet går i din favør.

Sportsvæddemål Tips og tricks til succes

FAQ

Alt du skal vide om casinoer

Hvad er point spread betting?

Point spread betting er en form for sportsvæddemål, der fokuserer på at matche eller udjævne spillefeltet mellem modstående hold. I en nøddeskal er en pointspredning et væddemål på sejrsmarginen i en sportsbegivenhed som fodbold eller basketball.

Er point spread betting godt for begyndere?

Ja, point spread-væddemål er en ligetil væddemålsmulighed, perfekt til nybegyndere. Der er helt sikkert nogle færdigheder og viden, der kræves for at få succes, så hvis du kun lige er ved at dykke ned i væddemål, kan du måske overveje pengelinjevæddemål først – det er grundlæggende og let at forstå.

Hvad er de bedste sportsgrene at satse på?

Sportsvæddemål dækker over flere begivenheder, men favoritterne til at satse på inkluderer fodbold, hestevæddeløb og basketball.

Hvad er in-play betting?

In-play, in-running eller live betting er væddemål i realtid, mens begivenheden finder sted.

Hvad er en hjemmebanefordel?

En hjemmebanefordel er en iboende fordel, som et hold har frem for et andet, når de spiller en kamp eller kamp på deres eget "hjemme" stadion.