Dart

Selvom pilkastning er blevet et populært spil at spille, når du nyder en pint med dine venner på en pub, har spillet en stærk tilhængerskare, især ved høje konkurrenceniveauer. Spillet Darts har oprindelser helt tilbage til England i det 19. århundrede, hvor de originale dartskiver var ringene i et segment af en træstamme.

De tidligste pile var faktisk pilestumper og armbrøstbolte, men heldigvis har de udviklet sig siden da. Som med de fleste pubspil har væddemål på dart ingen klar oprindelse, men i disse dage er det blevet en populær sport at være på, især i europæisk-baserede sportsbøger.

Dart
Det grundlæggende i dartspilHvad er dart-væddemål?Sådan satser du på dartOddsene for dart-væddemålVæddemål på dart futuresHvor kan man se live dart
Det grundlæggende i dartspil

Det grundlæggende i dartspil

Dart er en tidligere tid, der er bedst kendt for bargængere, der leder efter et sjovt spil, mens de kaster en kold en tilbage. Spillet har dog en stor tilhængerskare, især på professionelle konkurrenceniveauer. Hvad der engang var en dykkerbaraktivitet er ikke blevet en elsket virksomhed blandt sports- og underholdningsvæddemål. Dart har vundet berømmelse på tværs af Europa, og dens popularitet tager fart i USA med tv-dækning.

Spillet dart opstod tilbage i det 19. århundredes England, hvor dele af spillet ikke var helt så glamourøse. I stedet for de perfekt cirkulære hjul med rige røde og dybe sorte farver, bestod brættet simpelthen af ringe på et træ.

I stedet for de små pile, som du ser i dag, kastede spillere dengang pilestumper og armbrøstbolte mod træstammen. Mens komponenterne i spillet har udviklet sig meget, er det sjove ved det forblevet det samme. Mens detaljerne i tidlige pub-spil stadig er lidt tabt i historien, var spillet elsket dengang, som det er i dag. Endnu mere er det spil er en populær betting sport i nuværende tider, især blandt dem, der placerer væddemål gennem europæiske sportsbooks.

Det grundlæggende i dartspil
Hvad er dart-væddemål?

Hvad er dart-væddemål?

Ved at vide, at sporten kom til verden for så længe siden, kan det kun antages, at væddemål på dart begyndte for århundreder siden. Da dart blev en officiel sport ved begyndelsen af det 18. århundrede, vandt væddemål på sporten stor berømmelse. Flash frem til i dag, og online dart-væddemål er udbredt og vinder stadig fordel.

I 1970'erne blev det første officielle verdensmesterskab i dart afholdt. I dag har spillet udviklet sig til turneringer, der afholdes ugentligt. Efterhånden som sporten fortsætter med at vinde popularitet, kan de bedre placere deres indsatser på online bookmakere. Mens det er tilgængeligt, skal det bemærkes, at det ikke har så stor popularitet som fodbold og baseball, så der er mindre tilbud i sportsbooks.

Den gode nyhed for fans af sporten er, at dart ændrer sig i et hurtigt tempo. Den gode nyhed for dartfans er, at der er en stigning i populariteten af sporten takket være udsendelser og internetstreaming af dart-begivenheder. Derudover, efterhånden som online- og mobilsportsvæddemål fortsætter med at stige i popularitet, vil sportens følge også stige.

Hvad er dart-væddemål?
Sådan satser du på dart

Sådan satser du på dart

For at spille på dartkampe skal spilleren have generel viden om spillereglerne. For eksempel kan ingen tilfældig person satse på dart og forvente at vinde endda en krone. Scoringssystemet for dart er lidt komplekst, og antallet af sæt pr. kamp skal vænnes til, da antallet kan svinge afhængigt af turnering regler.

Så hvordan kan en spiller satse på spillet? I den enkleste forstand kan spillere placere væddemål på vinderen af kampen, svarende til væddemål med pengelinje i andre sportsgrene. Som med andre sportsgrene er dette det nemmeste væddemål at placere, og andre væddemål bliver kun mere komplicerede.

En anden måde en spiller kan satse på kampen er ved at satse på hver enkelt vinder. Hvis de kender spillereglerne godt, kan de også satse på 180'erne. Dette består af væddemål på de første 180 eller de højeste samlede 180'ere af kampen. De, der ønsker at gå stort eller gå hjem, kan spille på turneringsvinderen, som også er tilgængelig i tennis eller golf.

Professionelle dartkonkurrencer og ligaer sætter to modstandere indbyrdes til kamp i en benbaseret eller sætbaseret kamp. Det mest almindelige scoringsformat er 501-scoringssystemet. Spillere sigter mod at sænke deres score fra 501 til 0, før deres modstander gør det, ved at kaste og ramme det tilsvarende tal på dartskiven. Den første spiller, der gør det, vinder benet. Når en spiller vinder nok ben, vinder de sættet.

Der er et par muligheder, når det kommer til indbetaling. En af disse er via debet- eller kreditkort, og selvom det kan være det enkleste, kommer det også med ulempen ved at have et bankgebyr eller en indbetalingsgrænse. I dag accepterer de fleste sportsbooks også kryptovaluta, f.eks Bitcoin. Fordelene ved denne mulighed er, at den er sikker, anonym, kræver ingen ekstra gebyrer og tillader øjeblikkelig tilbagetrækning af midler.

Sådan satser du på dart
Oddsene for dart-væddemål

Oddsene for dart-væddemål

Dart er en en-til-en-kamp, så oddsene bestemmes på samme måde som tennis. Enkelt sagt anses den ene spiller for at være bedre end den anden af oddsproducenterne og bettingmarkedet.

Odds for enhver kampvinder eller turneringsvinder estimeres baseret på hver spillers tilsyneladende færdigheder og evner. Handicapping fungerer også identisk med ethvert punktsprednings- eller totalmarked. For eksempel, at lykkes i en kamp med -2,5 sæt betyder, at den vindende dartspiller skal vinde med minimum tre sæt. Ligeledes, hvis oddset er +2,5, skal underdog vinde direkte eller tabe med færre end tre sæt.

Der er mange faktorer, der kan påvirke oddsene for en en-til-en-sport, såsom dart. Disse omfatter tidligere og nylige præstationer, konkurrencens succes og eventuelle skader. Da dartturneringer spilles indendørs, vil vejret aldrig påvirke resultatet af spillet, i modsætning til mange bettingsportsgrene.

Fokus på match-up

Du kan ikke bare vide, hvilket hold der er bedre eller dårligere til at lave de bedste dart-væddemål. Du skal kende hver spillers styrker og svagheder, især hvis de allerede er blevet matchet med dette modstanderhold. Det er vigtigt at notere sig deres nøjagtighed, restitution og hastighed.

Som med de fleste sportsgrene, når det kommer til online dart bookmakere, er det vigtigt at kende reglerne og forviklingerne i, hvordan spillet spilles. Selvom du kan forstå det grundlæggende, inklusive generelle rekorder og placeringer, bør du være fortrolig med hver enkelt spiller og vide, hvordan de står i konkurrencen. Denne type viden vil hjælpe dig med at få et ben op og vinde stort.

Lad være med at satse på hype

Fordi dart ikke er så udbredt populært, er det let for en vædder at satse på en anden bedres indsats, idet han tror, at de skal kende ins og outs, hvis de satser på denne sport. Det er dog ikke altid tilfældet. Det er vigtigt for spillere at få deres eget kendskab til spillet og den aktuelle kamp og ikke følge med i, hvad publikum måske spekulerer på. Bare fordi publikum kan juble over ét navn, betyder det ikke, at det er den, der vinder kampen.

Spil på kampresultat

Enhver kan forudsige den direkte vinder af en dartkamp; de har bare brug for en generel viden om en spillers tidligere præstationer og nuværende udførelse. Når det er sagt, findes der væddemålsgrænser, og for at vinde stort, vil det sandsynligvis ikke blive gjort på en pengelinje. Så væddemål på kampresultatet giver mere værdi, da det er sværere.

Oddsene for dart-væddemål
Væddemål på dart futures

Væddemål på dart futures

Mens du kan spille på individuelle kampe, kan du også spille på futures. Du undrer dig måske, hvad er det? Nå, navnet kalder det stort set, hvad det er. At satse på en fremtid betyder, at du satser på en kommende kamp, og hvem du tror, vinderen bliver.

I dart afholdes der tre store professionelle konkurrencer årligt: to PDC World Darts Championship afholdes af World Professional Darts, og den anden afholdes af British Darts Organization (BDO).

PDC World Championship startede tilbage i 1994 og afholdes hver december til januar i Londons Alexandra Palace. Mesteren vinder Sid Waddell Trophy og 500.000 britiske pund (ca. $645.500 USD).

Spil på 9-Dart-afslutningen

Den ni-dart finish siges at være det perfekte ben i dart. Mens professionelle er meget talentfulde, er en 9-dart finish en usædvanlig bedrift. Hvad er det? Det opstår, når en spiller bruger nøjagtig ni pile - færrest mulige i en kamp - til at checke ud fra 501.

Sats på ben/sæt over/under

Mange amerikansk sport har et over/under bet; men med dart er det lidt anderledes. Dart over/under-væddemål afhænger af antallet af leg eller sæt en spiller vinder i en kamp. I en dart over/under behøver spilleren, en spiller satser på, ikke at vinde den samlede kamp for, at spilleren kan vinde. De skal vinde det passende antal sæt eller ben under sætindsatsen.

Spil på et leg/sæt-handicap

Et ben/sæt-handicap er dart-versionen af et pointspredningsvæddemål. Her er opdelingen. En spiller har et sæt antal ben eller sæt tilføjet eller trukket fra deres endelige score. Dette tal afgør væddemålet, ligesom hvordan spredningspoint fungerer i fodbold eller basketball.

For eksempel, hvis en spiller har et -1,5 handicap, skal de vinde kampen med mindst to ben for at indløse indsatsen. Dart-sportsbøgerne sætter et handicap eller spredning baseret på, hvor meget de antager, at en spiller vil vinde med, og en spiller skal satse baseret på, om de mener, at sætnummeret er korrekt eller ej.

Væddemål på dart futures
Hvor kan man se live dart

Hvor kan man se live dart

For at se professionel dart i USA skal du gå til BBC America for Premier League Darts eller abonnere på DAZN eller PDC TV til PDC World Darts Championship.

I takt med at dartspillet vokser globalt, vokser kapaciteten til at satse og vinde stort. Spil på dart vil kun fortsætte med at udvide sig til nye markeder verden over, efterhånden som spillere og fans forstår mere om spillet og hvordan dets samspil fungerer. At satse på dart er relativt simpelt, når spillerne begynder at lære, hvordan spillet fungerer, og det er kun et spørgsmål om tid, før bookeren koncentrerer sig mere om dart.

Nøgle takeaways

  • Overvej at satse på futures
  • Foretag din research, før du satser, og stol ikke på fanhype
  • Hold øje med de tre store begivenheder
  • Kend reglerne for dart inde og ude
Hvor kan man se live dart