Bandy ligner ishockey af udseende - den spilles på is med pinde - men det er her lighederne slutter. Spillet er mere analogt med fodbold; det spilles på en bane på størrelse med en fodboldbane med 11 spillere pr. hold, to 45-minutters halvlege, samme offside-regel som hockey, og i modsætning til hockey er der ingen puck; i stedet bruger bandyspillere en lille orange plastikbold.
En af hovedårsagerne til, at bandy er populært at satse på, er, at det har ligheder med andre kendte sportsgrene som ishockey, fodbold og ikke mindst fodbold. Spillet er ligesom fodbold opdelt i to halvlege på 45 minutter.
Bandy er ikke så hård som ishockey, da der er mindre kollision mellem deltagere og ingen barrierer for at slå modstandere imod. Spillere afleverer, dribler og skyder som i fodbold, hvor spillet kun stoppes, når bolden sendes ud til målkast, hjørneslag, straffeslag, indslag eller af dommeren.
Det røde og blå kort-system opretholder disciplinen - rødt betyder, at du ikke kan spille resten af spillet, mens blåt er en 10-minutters straf (tre blå i samme spil resulterer i rødt).
Med så indlysende paralleller mellem disse to spil, kan spillere, der er fortrolige med enten fodbold eller hockey, oversætte deres væddemålstalenter til bandy. På trods af den tidlige kærlighed til spillet, mistede det til sidst det meste af sin appel på bekostning af ishockey og fodbold. Bandy var for stor en kamp til at følge, da ishockey flyttede indendørs.