Spil på FINA Mesterskab online

Denne bettingguide til FINA World Swimming Championships er ideel til svømmeentusiaster, der ønsker at satse på en af de store sportsturneringer i vandsportsverdenen. Find ud af alt, hvad der er at vide om denne turnering, og vigtigst af alt, hvordan du satser på den. FINA World Championships, også kendt som World Aquatic Championships, er en multidisciplinær turnering for de bedst bedømte vandsport.

Turneringen arrangeret af Fédération Internationale de Natation (FINA) er blandt de største sportsbegivenheder globalt, og tiltrækker svømmeatleter og svømmeentusiaster verden over. Turneringen kan også prale af sponsorater fra topmærker, herunder Nikon, Mikasa, Omega og Myrtha Pools, blandt andre.

Andreas Nielsen
WriterAndreas NielsenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Historien om FINA-mesterskaberne

Historien om FINA-mesterskaberne

Det bedste sted at begynde at analysere historien om FINA World Aquatics Championships er dannelsen af selve sanktionsorganet, FINA. Kendt på engelsk som International Swimming Federation. FINA er det internationale forbund, der sanktionerer internationale vandkonkurrencer under både Den Internationale Olympiske Komité (IOC) såvel som det internationale samfund. Det blev dannet den 19. juli 1908 efter kulminationen af 1908 Sommer-OL.

Ved starten var de oprindelige medlemmer af FINA de belgiske, britiske, finske, danske, franske, tyske, svenske og ungarske svømmeforbund. År senere har mange andre forbund tilsluttet sig, hvilket bringer det samlede antal forbund under paraplyen til 209. Medlemmerne er blevet grupperet i 5 kontinentale foreninger; African Swimming Confederation, Swimming Union of the Americas, Asia Swimming Federation, European Swimming League og Oceania Swimming Association.

Historien om FINA-mesterskaberne
FINA verdensmesterskaber i svømning

FINA verdensmesterskaber i svømning

Mens FINA blev dannet i 1908, var det først i 1973, at det første FINA verdensmesterskab blev afholdt i Beograd, Jugoslavien. Arrangementet blev afholdt i Tašmajdan Sports Center fra 31. august til 9. september 1973 og tiltrak 686 atleter fra 47 nationer. I dag tiltrækker dette mesterskab mere end 2.000 atleter.

Om mesterskaberne

Mellem 1978 og 1998 blev FINA World Aquatics Championships afholdt hvert fjerde år. På det tidspunkt betød den fireårige tidsplan, at verdensmesterskaberne blev afholdt i de lige år mellem de olympiske sommerår. Men i 2001 blev der indført nye ændringer. I stedet for fire år er mesterskaberne blevet afholdt efter to år.

Det seneste verdensmesterskab blev afholdt i 2019. Begivenheden blev kaldt det 18. FINA World Aquatics Championships og blev afholdt i Gwangju, Sydkorea, fra 12. juli til 28. juli. 191 nationer deltog i mesterskaberne sammen med 1 flygtningehold af FINA uafhængige atleter. Desværre blev arrangementerne i 2020 og 2021 aflyst på grund af Covid-19-pandemien.

På trods af de seneste aflysninger vil arrangementet være tilbage i 2022. Det 19. FINA verdensmesterskab afholdes fra 18. juni til 3. juli 2022 i Budapest, Ungarn, mens det 20. FINA verdensmesterskab afvikles fra 14. til 30. juli 2023 i Fukuoka, Japan.

FINA verdensmesterskaber i svømning
Mest succesrige hold og atleter

Mest succesrige hold og atleter

USA er den mest dominerende kraft i World Aquatics Championships med 622 medaljer, hvoraf 268 er guld. Kina følger efter med 326 medaljer, hvoraf 146 er guld. Andre topnationer i turneringen er Rusland, Australien, Ungarn, Italien og Tyskland.

De mest dekorerede atleter er Michael Phelps (26 guldmedaljer), Svetlana Romashina (21 guldmedaljer), Natalia Ishchenko (19 guldmedaljer), Ryan Lochte (18 guldmedaljer) og Svetlana Kolesnichenko (16 guldmedaljer).

Discipliner i FINA World Swimming Championships

Som tidligere nævnt er FINA verdensmesterskaber multidisciplinært. Det indledende VM i vandsport havde kun 4 discipliner; dykning, svømning, synkronsvømning og vandpolo.

Senere blev højdykning og svømning i åbent vand introduceret, hvilket bringer det samlede antal discipliner til 6. Svømning i åbent vand debuterede i FINA World Championships 1991, mens højdykning blev introduceret i FINA World Aquatics Championships 2013.

FINA World Swimming Championships har både herre- og dameafdelinger samt blandede stævner.

Mest succesrige hold og atleter
Om svømning

Om svømning

Svømning er en sport, hvor deltagerne bruger deres krop til at bevæge sig gennem vandet. Fra stenaldermalerier kan konkurrencesvømning dateres tilbage til den forhistoriske æra. Men i den moderne æra opstod det som en konkurrencedygtig rekreativ aktivitet i 1830'erne i England.

Så tidligt som i 1837 var National Swimming Society vært for flere svømmekonkurrencer. I dag har svømning, på konkurrenceniveau, flere varianter. For eksempel er der i FINA Championships fire varianter - dykning, svømning, synkronsvømning og vandpolo.

Om svømning
Hvorfor er FINA World Swimming Championships populært?

Hvorfor er FINA World Swimming Championships populært?

FINA World Swimming Championships er blandt de største sportsbegivenheder globalt. Det tiltrækker svømmeatleter fra hele kloden. Udover atleterne nyder turneringen en enorm tilslutning fra hele vandsportsbroderskabet.

På det seneste har FINA World Swimming Championships også ramt overskrifterne på online sportsbetting-sider. Så hvad er det, der driver populariteten af FINA World Swimming Championships-væddemål?

Først er populariteten af vandsport, især FINA World Championships. Ifølge data fra FINA så over 4,5 milliarder mennesker tv-dækningen (live og båndforsinket udsendelse) af det 15. FINA verdensmesterskab i 2013. Fra de store tilhængere af vandsport er der mange spillere, der ønsker at satse på deres favorit disciplin i turneringen.

For det andet er tilgængeligheden af FINA World Swimming Championships væddemålssider. Tidligere fokuserede sportsbooks kun på de vigtigste sportsgrene, fodbold, basketball og resten. Men med populariteten af vandsportsturneringer såsom FINA World Swimming Championships, skynder bookmakere sig for at tilbyde svømmeentusiaster chancen for at satse på deres yndlingsnation og atleter i de forskellige discipliner.

Hvorfor er FINA World Swimming Championships populært?
Sådan satser du på FINA World Swimming Championships

Sådan satser du på FINA World Swimming Championships

Nu er elefanten i rummet, hvordan satser spillere på FINA World Swimming Championships? I dette afsnit kan du finde ud af nogle af de ressourcestærke væddemålstips til begyndere.

Når du spiller på sportsturneringer, der går på tværs af forskellige discipliner, er det vigtigste at forstå de forskellige sportsgrene, gameplay og regler. I dette tilfælde er det vigtigt at forstå, hvordan de seks vandsportsgrene spilles, formålet og, hvad der er vigtigt, væddemålsmulighederne.

Efter at have forstået de forskellige spil i turneringen og hvordan de spilles, er næste skridt at finde en bookmaker med FINA World Swimming Championships markeder, da ikke alle bookmakere dækker vandsport.

Den tredje og vigtigste er at forstå den aktuelle form for de forskellige atleter og hold. Nogle atleter og hold er favoritter, mens andre er underdogs. For dem, der ikke aktivt følger de forskellige vandsportsgrene i denne turnering, kan tjek af odds give indsigt i yndlingsatleterne. Tommelfingerreglen er, at jo lavere odds er, jo større er chancerne for, at indsatsen kommer igennem, og omvendt.

Til sidst skal du sikre dig, at webstedet har en gyldig licens. Det er også en smart idé at gå på jagt efter sportsvæddemålsbonusser at øge bankrollen.

Sådan satser du på FINA World Swimming Championships
About the author
Andreas Nielsen
Andreas Nielsen
About

Med en rig spillebaggrund og en stærk følelse af dansk stolthed omformer Andreas online casino guides. Ved at flette lokale nuancer med globale standarder sikrer han, at hver spiller oplever et strejf af Danmark i hans arbejde.

Send email
More posts by Andreas Nielsen