Nyheder

June 1, 2022

William Hill Bans kreditkort i Irland

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserAndreas NielsenLocaliser

I Irland er brugen af kreditkort i hasardspil ikke præcist forbudt, men er konstant blevet frarådet. Flere undersøgelser har dog vist, hvordan adskillige online bookmakere fortsætter med at understøtte kreditkortspil via deres apps. Nogle af dem, der siges at undgå kreditkortindsatser, er i stand til at gøre det via apps som Revolut og Apple Pay.

William Hill Bans kreditkort i Irland

Som et resultat er konceptet med at modtage betalinger fra kreditkort kommet under beskydning. Nogle operatører er blevet tvunget til at være proaktive og tage afgørende skridt for at begrænse adgangen til deres websteder ved hjælp af sådanne betalingsmetoder. På sin irske hjemmeside er William Hill blevet det seneste firma til at stoppe kreditkortindskud.

Beskyt brandet og kunderne

For at beskytte deres brand såvel som deres kunder anerkender virksomheden vigtigheden af at sikre højeste sikkerhedsstandarder gennemførlig. Hele deres system har således udviklet sig til at opfylde de strengeste krav til sikkerhed, integritet og pålidelighed. Alle følsomme oplysninger gemmes i et krypteret format med brugerens hemmelige adgangskode.

Når man udfører transaktioner, der kræver adgang til data, skal brugeren angive sit password for at sikre datasikkerheden. Målet er at sikre, at spil ikke skader nogen. Det har været deres begrundelse for at fjerne kreditkort indskud som betalingsmetode.

Kreditkortspil er skadeligt

Eksperter anser kreditkortsportsvæddemål som yderst farligt. Det er strengt forbudt i lande som Storbritannien, som har strengere spillelove end Irland. Kortene gør det nemt at få penge, hvilket gør det muligt at fortsætte spilproblemer. Spil med kreditkort, især i et online-miljø, kan føre til væddemål i store mængder, ophobning af stor gæld og tab af kontrol. Det kan i sidste ende føre til involvering i ulovlige aktiviteter såsom svindel.

Brug af kreditkort blandt spillere er blevet forbundet med øget antal konkurser, da tilgængelige data viser, at forbrugere satser med penge, de ikke har. Derfor er det blevet vigtigt for virksomheden at handle beslutsomt for at beskytte dem.

Yderligere data viser, at folk, der har nem adgang til kreditkort, er mere tilbøjelige til at bruge dem i online sportsvæddemål. De, der brugte kreditkort eller en anden form for kredit, var mere engagerede og satsede oftere. Undersøgelse af spilproblemer understøtter denne teori, eftersom personer, der spiller med forskellige former for kredit, er betydeligt mere tilbøjelige til at blive stemplet som problemgamblere. Disse spilleres demografiske forskelle afslører, at de er yngre og mindre tilbøjelige til at eje deres hjem helt, hvilket betyder, at de måske ikke har den samme adgang til kredit. Derfor skal enhver strategi, der har til formål at reducere kreditkortbrug blandt spillere, også tage fat på alternative kreditkilder.

Er der nogen anden begrundelse bag dette træk?

Efter udnævnelsen af en Gambling Regulatory Authority (GRA), agter regeringen at håndhæve forbuddet mod kreditkortvæddemål. I betragtning af dens omfattende erfaring vil myndigheden have beføjelsen til at reagere og behandle eventuelle problemer eller bekymringer i forbindelse med betalingsmåder og farerne forbundet med dem så hurtigt som muligt og til tiden. Den irske bookmakerforening har gjort det klart, at brugen af kreditkort til spilformål ikke opfordres.

Irish Safer Gambling Code, som blev vedtaget i august 2021 af foreningen i samarbejde med landets licenserede spillevirksomheder, inkluderer dette som et af sine principper. Efter at have implementeret "Interim Gaming and Lotteries Act" i 2021, forbereder irske lovgivere sig på at reformere landets reguleringssystem for første gang siden 1956.

Kreditkortbetalingsbegrænsninger og et forbud mod gratis væddemål er blandt de forudsagte reformer, ligesom udviklingen af en national spillemyndighed. Redesignet er ofte blevet udskudt, senest i 2020 efter udbruddet af COVID-19-pandemien. I henhold til lovene vil regulatoren og myndigheden have beføjelse til at suspendere eller tilbagekalde enhver udbyders licens og administrere økonomiske sanktioner.

Hvad skal der gøres, før regeringen indfører et samlet forbud?

På grund af manglen på empirisk dokumentation for virkningerne af kreditkortforbud, bør myndighederne nu samarbejde med finansielle institutioner og spiloperatører for at udvikle tiltag, der er både realistiske og gennemførlige på lang sigt. Alle operatører i gambling-industrien skal acceptere politikkerne for at få en licens. Herefter vil de, der får en licens, være generelt forpligtet til at forhindre spillere i at bruge kreditkort til sportsvæddemål online.

Kreditkortforbud kan have uønskede uventede konsekvenser, såsom et skift i retning af anonyme betalingsmidler, hvilket underminerer bestræbelserne på at minimere skader. Endvidere kan der være forskellige vanskeligheder ved at forbyde brugen af kreditkort, da de førende aktører og operatører kan forsøge at omgå forbuddet. Derfor er det afgørende at foretage en systematisk undersøgelse for at se, om nogen af disse uforudsete konsekvenser opstår, hvis forbudsbestemmelserne implementeres.

Seneste nyheder

Sådan håndterer du dårlige løb i væddemål
2023-11-20

Sådan håndterer du dårlige løb i væddemål

Nyheder