Nyheder

October 19, 2022

Sportsvæddemålsmargener forklaret

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserAndreas NielsenLocaliser

Online sports betting sites er i gang med at tilbyde betting linjer. På den anden side satser sportsvæddere på disse linjer med håbet om at vinde på en given profitabel sport. Selvfølgelig tilbyder ingen bookmaker deres tjenester frit – de skal tjene penge ligesom enhver anden virksomhed. Den eneste måde en sportsbook kan tjene penge på er ved at skabe marginer. Alligevel er mange spillere overraskende nok uvidende om, hvad marginer indebærer.

Sportsvæddemålsmargener forklaret

Nogen som helst væddemål på sport skal forstå det grundlæggende i marginer for at øge deres chancer for at vinde. Denne artikel diskuterer væddemålsmarginer og deres betydning for spillere, der satser i sportsbegivenheder.

Hvad er marginer for sportsvæddemål?

Det er almindeligt at finde de fleste online sports betting sider, der hævder at tilbyde bedste odds. Men desværre er ikke alle disse påstande gyldige. Så hvordan kan en spiller fortælle, hvilken bookmaker der taler sandt? Enkel. Ved at forstå, hvordan marginer fungerer.

Hvad er en margin? En margin er en forskel i værdien af odds tilbudt af en bookie og den faktiske sandsynlighed for et givet udfald. I virkeligheden bør der altid være en forskel mellem disse to værdier, hvilket ofte ses som et "gebyr" for at placere et givet væddemål. Desuden giver marginer bookies en fordel i forhold til spilleren uanset udfaldet.

Når en bookmaker prissætter et marked, vil de omhyggeligt sætte odds på en måde, der er attraktiv for begge sider af markedet. Opnåelse af denne balance får spillerne til at satse på begge udfald, hvilket hjælper væddemålssiden med at balancere ansvar.

Marginer garanterer dog ikke på nogen måde en sportsbook, at de vil tjene penge. Der er tilfælde, hvor en bookmaker kan tabe, hvis de befinder sig på den forkerte side af en ubalanceret linje.

Hvorfor skal spillere forstå marginer?

Sportsvæddemålsmarginer er normalt sat til omkring 5 % i de fleste tilfælde. Men denne tilsyneladende lille procentdel sikrer, at en bookmaker forbliver i virksomheden. På den anden side, når du spiller på online sports betting sites med højere marginer, betyder det, at de betaler mere, når de taber og tjener mindre, når de vinder.

For eksempel kan to sportsbooks med marginer på 4% og 4,4% synes at have en næsten ens margin. Men selv den mindste forskel bør betragtes som væsentlig i betragtning af den tynde grænse mellem at vinde og tabe i sport. 

Forskellen mellem at tjene og tabe er normalt omkring 52 %, og den gennemsnitlige bookie opkræver 5 %. Det betyder, at kun spillere, der vinder 52 % af lige væddemål, kan betale bookeren deres cut. Selvom en vinderrate på 52% måske ikke virker svær, er det en bedrift, der fortsætter med at undre millioner af spillere, som insisterer på, at de kan endnu bedre.

Det er værd at bemærke, at bookmakere, der tilbyder lave marginer, ikke nødvendigvis skal give de højeste odds.

Beregning af væddemålsmarginer

Blot at lede efter små marginer hjælper sjældent. Sportsvæddere bør være i stand til at beregne marginer. Beregning af marginer på ethvert væddemål er normalt ikke så simpelt som ABC for de fleste spillere. Det kræver mere end bare at lede efter tips til sportsvæddemål.

I modsætning til den populære notering, at folk satser på deres yndlingshold eller -sport, men satser mod bookmakeren og odds. Så hvordan beregner man marginer? Enkel:

  • For en 2-vejs begivenhed: Margin = (1 / decimal odds for mulighed A) + (1 / decimal odds for mulighed B) - 1
  • Ansøgning: Når man beregner marginerne for et væddemål på over/under 2,5 mål i fodbold, er oddsene på over 2,5 mål 1,66, mens oddsene for mål under 2,5 er 2,02. Vores beregninger vil se ud på følgende måde:
  • (1 / 1,66) + (1 / 2,02) – 1 = 0,0974

Angivelse af svaret i procent: 0,0974 x 100% = 9,74%

Dette bet har en margin på 9,74, hvilket bestemt ikke er så godt for enhver spiller.

Find de bedste marginer

Det er i en spillers bedste interesse at finde en bookie med et ry for at levere lave marginer. En simpel onlinesøgning kan være tilstrækkelig, men nogle spillere foretrækker at bruge marginberegnere eller bookie-rangeringswebsteder. Due diligence er vigtig, når man gennemsøger internettet for de bedste avancer, i betragtning af at selv de mest velrenommerede websteder ikke konsekvent tilbyder lave avancer på alle markeder. Men de er kendt for at have lavere marginer end andre konkurrerende hjemmesider.

Det er uklogt at spille nogen steder end med en bookmaker med lave marginer. Når alt kommer til alt, er lavere marginer afgørende for at forbedre en spillers udsigter i det lange løb.

Afsluttende tanker

Marginer er et 'nødvendigt onde' i væddemålsbranchen. Uden marginer vil sportsbook ikke være i stand til at tilbyde sine tjenester. Dette betyder dog ikke, at spillerne skal nøjes med en margin. Spillere bør altid være ivrige efter at finde væddemål med de laveste marginer, når de placerer væddemål sammen med andre sportsvæddemålstips.

Udover lave marginer bør spillere også være opmærksomme på andre tilbud, der gør online sportsvæddemål umagen værd. Sådanne omfatter de mange forskellige væddemålsmarkeder, tilgængelighed af generøse bonusser, bankmuligheder og kvaliteten af kundeservice. En sportsbook, der sætter kryds i alle de rigtige felter og stadig tilbyder lave avancer, betragtes som 'ideel', hvad angår placering af indsatser online.

Seneste nyheder

Sådan håndterer du dårlige løb i væddemål
2023-11-20

Sådan håndterer du dårlige løb i væddemål

Nyheder