Find de bedste odds i 2023

Afhængigt af hvordan du bruger dem, kan betting odds være nødvendigt, hvis du er til smart betting. At lære at læse odds, og hvad gode og dårlige odds er, er en væsentlig forudsætning for betting. Nedenfor har vi lavet en omfattende guide til odds indenfor betting. En af de første ting, nye spillere bør lære, er at forstå odds på sportsvæddemål. Det er et afgørende skridt, da det gør det muligt for spillere at bestemme, hvor sandsynligt en begivenhed vil finde sted, og hvad deres potentielle belønninger kan være.

Uden tvivl har enhver online bookmaker, der følger med i dag, et overdådigt udbud af rugbykampe og følger enhver version af denne sport, hvoraf den mest populære er den, der hedder Rugby Union.

Vis mere

Hvad er specifikt for baseball væddemål er det faktum, at der normalt ikke er så mange linjer som for de andre sportsgrene såsom fodbold eller basketball. De fleste af de online bookmakere med baseball-væddemål tilbyder kun pengelinjen, spreads og over/under-linjerne.

Vis mere

Ishockey er måske ikke en populær sport som fodbold eller basketball på verdensplan, men er ekstremt populær i de nordlige dele af verden, især i Canada, USA og Nordeuropa. Derfor er spil på den nordamerikanske hockeyliga HNL, som anses for at være verdens bedste, også meget populært.

Vis mere

Tennissæsonen varer i 11 ud af 12 måneder hvert år, og der er flere turneringer på en given dag, som efterfølges af bookmakerne. Tennis tilbyder en række forskellige væddemålslinjer, uanset om det er til ATP- eller WTA-turneringer, Challenger Tour eller ITF-turneringer på lavere niveau.

Vis mere

Basketball, især NBA, har overtaget verden i de sidste par årtier og er blevet en af verdens mest populære sportsgrene. NBA er sandsynligvis den mest succesrige sportsorganisation i verden og dermed en af favoritterne for spillerne.

Vis mere

Det tog mange år for hestevæddeløb at finde vej blandt offentligheden. I dag repræsenterer det en sport med et stort antal tilskuere, og er især kendt blandt sportsbetting-bookmakere.

Vis mere

Vidste du, at cricket er den næstmest populære sport i verden? Selvfølgelig kun statistisk, fordi det er populært i Indien, Pakistan og Commonwealth-landene, hvilket ikke afspejler det sande billede af populariteten af denne sport.

Vis mere

Boksning er en af de mest attraktive sportsgrene nogensinde. Denne sport har millioner af fans over hele verden. Den er fuld af drama, følelser og action, som få sportsbegivenheder kan byde på. I modsætning til andre sportsgrene, såsom fodbold, tennis og basketball, tilbyder boksning ikke så mange spillelinjer.

Vis mere

American Football Odds

Hvad du behøver at vide om NASCAR-væddemål
2023-03-22

Hvad du behøver at vide om NASCAR-væddemål

Med en enorm fanskare i Nordamerika og mange løb, der foregår næsten ugentligt på forskellige racerbaner fra februar til begyndelsen af november, er NASCAR-væddemål et af de mest attraktive væddemålsvalg for motorsportsentusiaster.

Den ultimative Super Bowl Betting Guide til at forberede dig selv
2023-03-08

Den ultimative Super Bowl Betting Guide til at forberede dig selv

Der vil være mange penge at satse lovligt på Super Bowl i 2023, efter at 2022-spillet slår alle tidligere rekorder. Sidste gang, i Super Bowl LVI, vandt Los Angeles Rams over Cincinnati Bengals med 23-20.

Forskellige typer væddemålsodds forklaret
2023-03-01

Forskellige typer væddemålsodds forklaret

Du skal forstå oddsene, før du begynder at spille på et hvilket som helst niveau. At forstå de mest almindelige odds, og hvordan man læser og forstår deres forskellige formater er afgørende for at placere uddannede indsatser.

NFL fodbold odds, som spillere bør vide
2023-01-04

NFL fodbold odds, som spillere bør vide

Selvom der er over/under og point spread odds, stopper NFL fodbold odds ikke kun ved disse. Der er adskillige andre måder at satse på NFL, herunder pengelinje, væddemålslinjer i første og anden halvdel og futures.

Hvad er odds på sportsvæddemål?

Hvad er odds på sportsvæddemål?

Det kan virke gådefuldt i starten, men denne oddsguide bør hjælpe spillerne med at forstå. Gennem årene har metoden, sportsbookies genererer odds, og bettinglinjer har ændret sig dramatisk.

Old-school Vegas oddsmakere dominerede tidligere sportsvæddemålsmarkedet, men meget har ændret sig siden introduktionen af internet-sportsbøger og finjusteringen af sportsvæddemålssoftware og algoritmer.

Hvad der ikke har ændret sig, er det hovedmål, som sportsbooks har sat sig siden de tidlige dage af sportsvæddemål: at balancere handlingen på begge sider af et væddemål. Dog er odds ikke beregnet til at afspejle den sande og nøjagtige sandsynlighed for nogen af begivenhederne.

Når alt kommer til alt, er det en af de bedste taktikker til at opnå en fordel i forhold til dine online bookmakere, når du tror, at der er en forskel mellem den reelle chance for en begivenhed og den underforståede sandsynlighed opnået fra en bettinglinje.

Det er vigtigt at erkende, at oddsmakernes primære mål er at reducere din sportsbooks risiko, ikke at præsentere et nøjagtigt (eller sandsynligt) billede af virkeligheden. - som risikomanagere og eksperter i sportsprognoser.

Formålet med odds er at tilskynde til lige handling på begge sider af en sportslinje. Ideelt set ville en sportsbook modtage tilsvarende væddemålsvolumen på begge sider af en indsats og tjene 5-10 procent på juicen (eller 'vig'), uanset om de vinder eller taber.

Hvad er odds på sportsvæddemål?
Sportsbetting odds forklaret

Sportsbetting odds forklaret

At forstå, hvordan odds i væddemål fungerer, kan hjælpe spillere med at gøre klogere indsatser, øge deres chancer for at vinde og dermed forstærke fornøjelsen af spillet.

Odds er også vigtige for online betting bookies da det balancerer begge sider af et væddemål, hvilket betyder, at huset stadig får deres ret.

For at drage fordel af sportsvæddemål skal du forstå forskellen mellem odds og sandsynlighed. Odds er ikke altid en direkte repræsentation af chancerne for, at noget sker eller ikke sker, selvom de to i det væsentlige er relaterede.

Simpelthen sagt, sandsynlighed i sportsvæddemål er subjektiv. Når det kommer til at forudsige det sandsynlige udfald af et spil, vil både spillere og online bookmakere have modsatrettede synspunkter.

Sandsynligheder varierer generelt mellem 5 % og 10 %, hvor nogle tilfælde er mindre og andre er større. At lave korrekte evalueringer af sandsynligheden for et resultat og derefter vurdere, om oddsene for det resultat giver væddemålsværdi, er nøglen til vellykket sportsvæddemål.

Der er mulighed for live odds sportsvæddemål, hvor spilleren kan spille mens sportsbegivenheden er i gang live streamet.

Sportsbetting odds forklaret
Hvordan fungerer odds på sportsvæddemål?

Hvordan fungerer odds på sportsvæddemål?

Så hvordan fungerer europæiske betting odds? Beløbet, der udbetales ved vindende indsatser, bestemmes af sportsbet odds. Det er derfor, de typisk omtales som en indsatss "pris"

En indsats kan have enten et odds på eller odds-mod-pris. Odds på betyder, at de potentielle gevinster er mindre end det, der blev sat op, og odds imod betyder, at det beløb, bettors kan vinde, vil være større end det, de har satset.

Du vil stadig tjene penge, hvis du vinder et odds på væddemål, fordi dit oprindelige indskud er returneret, men du skal risikere mere, end du står til for at vinde. Fordi de er mere tilbøjelige til at vinde, er der ofte odds på store favoritter. Når et gamble har en større chance for at tabe end at vinde, kaldes det odds imod.

Selv penge odds er mulige. Et vindende væddemål med lige penge vil udbetale det nøjagtige satsede beløb plus den oprindelige indsats. Som et resultat har du reelt fordoblet dine penge. Husk, at jo højere odds, jo mindre sandsynligt er, at et gamble vinder, men jo højere udbetaling.

Hvordan fungerer odds på sportsvæddemål?
Forstå typerne af sportsvæddemål odds

Forstå typerne af sportsvæddemål odds

Standardoddsformatet kan variere afhængigt af regionen. Gamblingsider gør det på den anden side nemt ved ivrigt at imødekomme spillere, der ønsker en anden oddsstruktur, ved at lade dem tilpasse oddsformatet til det format, de er vant til. Nogle af de bedste betting sider tilbyder endda en række forskellige oddstyper.

Oddsformaterne for sportsvæddemål, vi gennemgår, er de mest almindelige i USA, Storbritannien og Europa - Moneyline, Decimal og Fractional odds.

  • Moneyline odds er mest populære i Amerika og arbejde anderledes for publikumsfavoritter og underdogs.
  • Fraktionelle odds er også ofte kendt som britiske odds, britiske odds eller traditionelle odds.
  • Decimal odds anses for at være det nemmeste væddemålsformat at forstå. Det er mest populært i Europa, Canada og Australien, men de fleste bookmakers sportsbooks tilbyder muligheden for at vise oddsene i decimaloddsformatet.
Forstå typerne af sportsvæddemål odds
Hvordan læser man odds?

Hvordan læser man odds?

Hvis du er usikker på, hvad du ser, når du ser på betting odds, så kan du ikke præcist finde værdi på bettingmarkederne, hvilket er nøglen til succes inden for sportsvæddemål.

Amerikanske odds

Amerikanske odds er ret forskellige fra andre bettingformater, da det normalt fremhæver en favorit og en underdog.

Oddsene for, at favoritsiden vinder vil normalt blive vist med et '-'-tegn. Tallet ved siden af viser, hvor meget en spiller skal satse for at vinde $100.

Den underdogs tal vil blive opført med et '+'-tegn, som angiver, hvor meget en spiller vil vinde, hvis de satser $100.

For eksempel er hold A favorit til at vinde søndagskampen til -110 odds. Hvis spillere placerer et væddemål på $110 på hold A, vil de modtage $100 og få deres $110 indsats tilbage, for i alt $210 i udbetalinger.

I tilfælde af underdogs, lad os sige, at en spiller sætter $100 på hold B til +240 odds. Hvis hold B vinder spillet, modtager de $240 plus den oprindelige indsats på $100. Dette giver en samlet udbetaling på $340.

Fraktionelle odds

Disse odds repræsenterer den netto sum, som spilleren vil få, hvis de vinder efter at have indregnet deres indsats.

For at illustrere, lad os sige, at kampen fredag aften mellem hold A og hold B har henholdsvis 5/1 og 1/5. Hvis en spiller betaler $5 på hold A, og de kommer sejrrigt ud, tager vi $5 og multiplicerer med fem, som er oddstælleren.

Derfor vil deres indsats for hold A vinde dig $25 plus din oprindelige $5 indsats - en samlet udbetaling på $30.

Et væddemål på hold B med odds på 1/5 vil på den anden side kun returnere $1 for hver $5, der sættes ind. Dette svarer til en samlet betaling på $6 for en indsats på $5.

Fraktionelle odds er mest almindeligt brugt i hestevæddeløb. Så hvis en spiller satser $50 på Noble Feet med en 20/1 og Noble Feet vinder, vil de få din oprindelige indsats ganget med oddset, som er 50 gange 20. Derfor vil de vinde $1000 på din indsats plus $50 indsatsen til en samlet udbetaling på $1150.

Decimal odds

Decimal odds er mere ligetil betting odds end de to andre. Tallet angivet for decimal odds er det præcise beløb, der vil blive udbetalt, hvis indsatsen er en vinder. Antag, at kampen lørdag aften har 2,0 odds på Fighter A og 5,5 for Fighter B.

Hvis en spiller satser $100 på Fighter A, og de vinder, vil $100 blive ganget med oddset, i dette tilfælde 2,0. Derfor vil deres samlede gevinster og udbetaling være $200. Hvis de satser på Fighter B med det samme beløb, vinder de en samlet udbetaling på $550.

Hvordan læser man odds?
Forskellige sports odds

Forskellige sports odds

I teorien kan odds vises i ethvert format, uanset spillet. Men i virkeligheden vil placeringen af det tiltænkte publikum have en indflydelse.

Fordi seerpopulationen stort set er baseret i USA, vil NFL-odds næsten altid blive vist (i hvert fald i starten) i det amerikanske format.

Forskellige sports odds
Hvordan fungerer betting odds i fodbold

Hvordan fungerer betting odds i fodbold

Fodbold er en af de mest populære sportsgrene at satse på i Det Forenede Kongerige, hvor spillere bruger 40 % af alle penge placeret på det smukke spil. Så hvordan satser du på fodboldkampe?

Et stort antal kampe har understøttet branchens vækst, hvilket gør det muligt for spillere at spille på en lang række markeder, med mange bookmaker-websteder, der tilbyder unikke kampagner og konkurrencedygtige odds.

Den første ting at forstå er, at i fodbold er der ingen garanterede væddemål. Spillere kan lave så meget research, som de vil, og ved alt, hvad der er at vide om et spil, men et overraskende resultat er stadig muligt.

Dette er grunden til, at spillere bør bruge deres viden om fodboldvæddemål til at vælge det spil og væddemål, de vil satse på. Enklere væddemål, såsom Match Bet eller målscorer-markeder, og dem med lavere risiko, såsom Draw No Bet, vil passe bedre til mindre erfarne spillere.

Bettors bør kun spille på ligaer og hold, de er bekendt med, ellers risikerer de at tabe penge, fordi de ikke kan være sikre på, om væddemålet har værdi.

For eksempel vil en fodboldfan, der følger Premier League tæt, være bedre stillet at satse på den liga, de kender, frem for en liga, de ikke kender andre steder i verden.

Der er nu en masse statistik tilgængelig på gratis websteder, som enhver spiller kan se på, hvilket kan hjælpe dem med at forstå nogle af de mere præcise propmarkeder, der nu er tilgængelige på tværs af de mange bookmakere.

Hvordan fungerer betting odds i fodbold
Hvordan cricket odds fungerer

Hvordan cricket odds fungerer

Cricket betting odds er kernen i alt, hvad der har at gøre med cricket væddemål, og det er umuligt at få succes med betting uden at forstå, hvad betting odds virker.

Limited-over-kampe er ligetil head-to-head-spil, hvorimod testkampe har potentiale til uafgjort. Odds er grundlæggende en numerisk repræsentation af sandsynligheden for en bestemt begivenhed baseret på tidligere væddemål.

Hvis spillere spiller mod den populære mening, er deres chancer små, men de vil vinde en masse penge, hvis de har ret,

Det er en tommelfingerregel, at spillere kun bør spille på hold, de kender; ellers risikerer de at tabe penge, da de ikke ved, om indsatsen er noget værd.

Hvordan cricket odds fungerer
Forstå hestevæddeløb odds

Forstå hestevæddeløb odds

Husk at en hests chancer for at vinde, samt hvor mange penge der skal udbetales, hvis og når den vinder, er bestemt af sandsynlighed.

Traditionelle odds giver spillere en chance for at se, hvilken procentdel chance et online væddemålsselskab eller industrien som helhed giver til en hest, i modsætning til pari-mutel-systemet, hvor udbetalinger i det væsentlige bestemmes af spillerne selv som helhed baseret på hvordan mange penge er i puljen, og hvor mange indsatser der er lagt på hver hest.

For eksempel ser en 5-1 hest måske ikke ud til at være et langskud ved første øjekast, men gang det med en standardindsats på $1 og divider 100 med det tal. Som et resultat heraf får denne hest en succesrate på mindre end 17 % ved at dividere 100 med 6.

I hestevæddeløb, en 17 procents chance for at vinde er ikke forfærdelig; lad os se det i øjnene, der kunne være 20 løbere i feltet, og hver enkelt ville kun have 5 % chance for at vinde, hvis de alle var lige.

Husk dog, at hvis en hests odds antyder, at den har en chance på 17 procent for at vinde, har den også 83 procents sandsynlighed for at tabe, så spillerne skal holde indsatsen rimelig og tallene på deres side.

Forstå hestevæddeløb odds
Sådan beregnes UFC odds

Sådan beregnes UFC odds

Størstedelen af odds på sportsvæddemål vises på samme måde. Minustegnet (-) angiver favoritten, mens plustegnet (+) repræsenterer underdog. Spillere vil også bemærke, at de fleste odds er beregnet ud fra $100 indsatser.

Hvis spillere ser +110 eller -110, betyder det, at vig - beløbet indsamlet af bookmakeren - er $10. Sportsbooks skal tjene penge for at forblive i forretningen, så juicen er normalt mellem $5 og $10.

For eksempel, UFC spillere kan se odds på en kamp mellem Conor McGregor og Khabib Nurmagomedov til odds på henholdsvis +125 og -155.

Hvis de skulle satse på favoritten, skulle de satse $155 for at vinde $100. Omvendt, hvis spillere satser på underdog (McGregor), skal de kun lægge $100 ned for at vinde $125.

De bedste UFC-kæmpere er forskellige, men uanset hvor fremragende en fighter er, har de alle styrker og mangler. Disse er synlige i fighterens kampstil. Bettors bør tage sig tid til at studere hver fighters forskellige tilgange, og hvordan de interagerer med hinanden.

Mens en fighter normalt kan kontrollere tempoet i en kamp, kan det at vise en sårbar fejl mod den forkerte modstander resultere i et ødelæggende tab for en favorit og betale et pænt underdog-spil.

Sådan beregnes UFC odds