Nyheder

August 10, 2022

Hvor meget tjener professionelle spillere?

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserAndreas NielsenLocaliser

Sportsvæddere har alle forestillet sig, hvordan det ville være at leve af deres hobby. Nogle har fremtryllet tanker om at gå væk med et kæmpestort 6-cifret beløb, bruge en formue på luksuriøse mærker og rejse til deres drømmedestinationer. Synet af professionelle spillere på TV virker spændende. 

Hvor meget tjener professionelle spillere?

At satse på resultaterne af et favorithold gennem en mobil sportsbook og vinde en jackpot lyder spændende. Af disse grunde finder mange kommende gamblere sig ofte i tvivl om, hvorvidt de kan gøre sportsvæddemål til en karriere. De spørger også sig selv: "Hvor meget kan man tjene på at satse på sport?"

Er professionel væddemål lukrativt?

Før du besvarer dette spørgsmål, er det afgørende at forstå, hvem en professionel gambler er. Kort sagt en pro gambler er en person, der tjener en løn gennem væddemål. Det kræver nogle færdigheder at skabe overskud. Altså enhver, der tjener penge på legitime sportsvæddemålssider hele året betragtes som en professionel gambler. En ivrig sportsvædder tjener penge, men det er måske ikke nok til at dække alle deres daglige udgifter. 

Det betyder, at de har brug for en supplerende indkomst for at dække bolig, mad, tøj, transport og forbrugsregninger. Nogle spillere betragtes som semiprofessionelle, dvs. de tjener nok penge ud af sportsvæddemål til at supplere deres daglige arbejde, men ikke på fuldtidsbasis.

Faktorer, der bestemmer rentabiliteten af sportsvæddemål

I gennemsnit tjener professionelle mindst $25.000 om året ved blot at satse på sportsbegivenheder. Det nøjagtige tal kan dog ikke bekræftes, da nogle af de websteder, de bruger, er meget hemmelige. Så mængden af penge, de tjener på sportsvæddemål, afhænger af flere faktorer.

1. Indsatsstørrelse

Indsatsstørrelsen er også kendt som indsatsen og kan have en indflydelse på resultaterne af et sportsvæddemål. Per definition er en indsats en værdifuld genstand som penge, som spilleren sætter i fare for at starte sit spil. En generel hypotese er, at en højere indsats har en større sandsynlighed for at vinde en høj præmie. Massive jackpots er mere almindelige med high rollers, fordi disse spillere ofte bidrager mere til den større præmiepulje. 

Denne sammenhæng kan være påvirket af oddsene for at vinde og antallet af spillere, uanset. Antag, at den gennemsnitlige indsatsstørrelse for en kommende fodboldkamp er $2, men har meget lave odds for at vinde, og den ultimative præmie er sat til $1M. I dette tilfælde kan en spiller placere en højere indsats for at øge deres chancer for at vinde jackpotten.

2. ROI

Hver spiller har et investeringsafkast (ROI), som kan være positivt eller negativt. En positiv fordel betyder, at hvis de satser mere, kan de forvente at tjene mere. Omvendt betyder et negativt ROI, at de vil tabe mere, så længe de fortsætter med at satse. ROI er de penge, en gambler tjener i forhold til, hvor meget de satsede. I sportsvæddemål refererer det til det faktiske overskud sammenlignet med det beløb, der er sat på spil. 

Når en spiller vinder en præmie, kan det beløb, de hævder at være gået væk med, være vildledende. For eksempel oversættes et væddemål på $100 med 1,3 odds til $130 på væddemålswebstedet, men den faktiske fortjeneste, som spilleren får, vil være $30 efter at have fratrukket den oprindelige investering. Her ville ROI være 30%, hvilket stort set er umuligt at opretholde på lang sigt.

3. Samlet indsats/omsætning

Omsætning er summen af alle indsatser. Det er det estimerede beløb, som en spiller forventer at vinde eller tabe over en tidsramme. For eksempel har en samlet indsats på $500 og et +5 ROI et forventet resultat på 5% x $500 = $2.500. En højere omsætning med færre indsatser øger variansen og øger dermed sandsynligheden for en stor gevinst. Det modsatte er sandt.

4. Husets Kant

Uanset hvilke sportsgrene en spiller vælger at satse på, er chancerne for, at bookmakeren tjener et overskud, altid højere end spillerens odds for at vinde. Dette sker, fordi sportsbooks er i gang. Nogle sportsbegivenheder har en lavere husfordel mellem 0,5 % og 2 %, så de genererer kun et minimumsoverskud. For andre arrangementer kan huset tage 15% til 40%.

Nogle spillere har ikke en ordentlig forståelse af husets fordel, og så ender de med at tabe mere. De tror, bare fordi bookmakeren har en fordel på 5 %, at de kan spille med $200 i timevis og kun tabe $10. Hvad de glemmer er, at husets fordel gælder både for deres bankroll og det samlede beløb i indsatser.

Sammenfattende

Professionel sportsvæddemål er ikke den nemmeste måde at tjene penge på. Der er adskillige fordele ved at være en professionel vædder, såsom at have en ekstra indtægtskilde, evnen til at spille på fleksible tidspunkter og træffe selvstændige beslutninger. Mens sportsvæddemål kan forvandle ens liv for altid, er det bydende nødvendigt at lære dets ulemper at kende. Almindelige risici omfatter op- og nedture, muligheden for at miste alt og mangel på pauser. 

En smart gambler analyserer fordele og ulemper, før han kaster sig ud i væddemål eller gør det til en fuldtidskarriere. De potentielle fordele kan være enorme, f.eks. i tilfælde af en større sportsbegivenhed som VM. Men spilleren skal være disciplineret nok og vidende til at håndtere de involverede risici.

Seneste nyheder

Sådan håndterer du dårlige løb i væddemål
2023-11-20

Sådan håndterer du dårlige løb i væddemål

Nyheder