Nyheder

October 31, 2023

FIFA-EA Sports Partnership: A Cautionary Tale of Negotiations and Consequences

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserAndreas NielsenLocaliser

For 30 år siden indgik FIFA, den højeste myndighed inden for global sport, en licensaftale med et ungt sportsspilfirma, EA Sports. Dette partnerskab fødte en af ​​de mest succesrige videospil-franchises i historien, FIFA fodbold/fodbold. Gennem årene har spillet solgt over 10 millioner enheder på verdensplan og er blevet synonymt med navnet og berømmelsen for FIFA og dets begivenheder.

FIFA-EA Sports Partnership: A Cautionary Tale of Negotiations and Consequences

Forhandlingsspillet

For nylig, da det var tid til at forny deres aftale, var FIFA og EA Sports uenige om gebyrer. FIFA anmodede om at fordoble gebyret fra $150 millioner til $300 millioner, men EA Sports nægtede at rokke sig. Begge parter stod fast, hvilket resulterede i, at FIFA gik væk fra partnerskabet.

EA Sports FC 24: Det nye FIFA-spil

Uafskrækket af slutningen af ​​deres 30-årige forhold, lancerede EA Sports deres seneste fodboldspiludgave som EA Sports FC 24. På trods af, at spillet ikke bærer FIFA-navnet, vandt spillet hurtigt troværdighed med Manchester Citys superstjerne Erling Haalands tilstedeværelse på forsiden. Spillere, både inden for sporten og fodboldspil-franchisen, anerkendte EA Sports FC 24 som det nye FIFA-spil.

FIFAs bommert

FIFA's arrogance ved at antage, at EA Sports ville trække sig først, viste sig at være en kostbar fejltagelse. EA Sports har et stærkt ry i sportsspilverdenen, efter at have leveret top-of-the-range fodboldspil i tre årtier. Deres portefølje inkluderer titler som Madden NFL fodbold, NHL hockey, NBA LIVE basketball, NCAA Football, Tiger Woods PGA TOUR golf og UFC. Spillere er loyale over for EA Sports, og FIFA-mærket har ringe betydning for dem.

Nedfaldet

At miste FIFA-mærket kan faktisk virke i EA Sports favør. FIFA har stået over for adskillige skandaler og kontroverser i årenes løb, hvilket har svækket sit ry blandt fodboldfans. Fra korruptionsanklager til tvivlsomme sponsorbeslutninger har FIFA vist en mangel på forståelse og forbindelse med sin fanskare. Som et resultat har fodboldfans taget det nye EA Sports FC 24-spil til sig, hvilket efterlader FIFA tomhændet og med et tab på $150 millioner i indtægt.

Tag væk

FIFA og EA Sports-partnerskabet fungerer som en advarselshistorie om forhandlinger og konsekvenser. Det fremhæver vigtigheden af ​​gensidig aftale og forståelse i forretningsforbindelser. FIFAs manglende anerkendelse af EA Sports værdi og fodboldfans skiftende følelser har kostet dem dyrt. Som organisationer er det afgørende at tilpasse sig og lytte til dit publikums behov og præferencer for at bevare succes og relevans.

Seneste nyheder

Sådan håndterer du dårlige løb i væddemål
2023-11-20

Sådan håndterer du dårlige løb i væddemål

Nyheder