Nyheder

October 12, 2022

5 sportsvæddemålsmyter afmystificeret

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserAndreas NielsenLocaliser

Engang betragtet som et tabuemne, er betting nu den nye norm i sportsbranchen. Folk har sat indsatser siden oldtiden, med tidlige græske og romerske beretninger, der viser, at folk plejede at placere væddemål på atletiske kampe og gladiatorkampe. I de seneste år, online sportsvæddemål har udviklet sig til et populært tidsfordriv, hvor spillere satser på sportsbegivenheder for præcist at forudsige resultaterne af forskellige spil og muligvis tjene nogle penge.

5 sportsvæddemålsmyter afmystificeret

Gennem årene har mainstream og sociale medier ofte forsøgt at påpege nogle smuthuller i sportsvæddemål. Selvom nogle observationer kan være gyldige, holder et godt antal ingen grund. Dette har til gengæld skabt grobund for, at forskellige myter kan slå rod. Der er altid en sandsynlighed for, at nogen i sportsvæddemål er stødt på adskillige myter, hvoraf de fleste er usande. Så uden videre forsøger denne artikel at aflive nogle af de største myter inden for sportsvæddemål.

Bookies ved bedre

I de senere år er det lykkedes online sportsbetting-sider at få sig til at ligne en autoritet. For eksempel, når høje odds ikke er bekræftet, og mange væddemål er tabt, er de fleste spillere tvunget til at tro, at bookmakere allerede havde forudset resultatet.

I sandhed, bookmakere er kun personer, der betjener noget software, som er lige så tilbøjelige til at lave fejl og falske skøn. Som følge heraf er de ved nogle lejligheder nødt til at overse nogle kritiske detaljer. Dette er normalt almindeligt blandt ligaer på lavere niveau, og nogle intelligente spillere er normalt klar til at kaste sig over og lave et 'kill'.

At følge en 'afprøvet' tipper er en sikker måde at vinde på

Nogle mennesker har en historie med at lave en række korrekte forudsigelser, hvornår væddemål på sport. I sandhed, den, der når et punkt med at dele deres forudsigelser, har en tendens til at være mere succesfuld end en gennemsnitlig spiller. I stedet for at bruge dage på at analysere hold, vælger de fleste spillere at abonnere på en drikkepengeservice. En almindelig myte blandt spillere er, at tipstere tilbyder en sikker måde at vinde på, hvilket stort set er usandt.

I sandhed, enhver professionel tipster er ligesom enhver, der satser på sport. Den eneste forskel er, at de bruger mange timer på at prøve at vælge tændstikker, da dette er deres daglige job. Dette er dog ikke nogen garanti for, at de pålideligt vil give korrekte forudsigelser. De er jo mennesker med deres hits og misses.

Spil er løst

Sportsvæddemål får man til at tro på eksistensen af en ekstern påvirkning, der manipulerer spillets resultater. Som sådan betragter spillere, der drømmer om at realisere rentable sportsvæddemål, ofte enhver større forstyrrelse som et uigendriveligt bevis på, at "kampe er faste."

I sandhed, det er næsten umuligt for en bookmaker at fastsætte udfaldet af enhver kamp. De fleste professionelle derude er trods alt fokuseret på at maksimere deres succes og ikke en gennemsnitlig udbetaling. Desuden holder myndighederne vagt og træffer alle kendte foranstaltninger for at sikre, at sådanne praksisser ikke har nogen plads i moderne sport. Så ja, der kan være dårlige opkald, taktiske uoverensstemmelser eller spillere, der underpræsterer, men chancerne for at påvirke en bestemt beslutning er ringe.

Spillere med store bankroller har større chancer for at vinde

Der er en almindelig tro på, at store bankrolls hjælper med at låse op for gevinster. Denne myte er ofte udbredt efter en god weekend, hvor de fleste af favoritterne har vundet deres kampe. Inden for fodboldvæddemål, hvis en spiller satser $1.000 på Arsenal for at vinde hjemme med odds 1,2, kan de nemt lomme $200 på en god dag, i modsætning til at støtte underdog med et odds på 5,00 og satse $50. Begrebet 'store bankroll' får ofte enkeltpersoner til at falde i en fælde af selvforagt, især når man ser en stor bruger hurtigt tjene store overskud.

I sandhed, en stor bankroll gør det ikke nemt for en spiller at vinde. For en kendsgerning er risikoen langt for betydelig for en high roller. Derfor bør enhver vædder udvise forsigtighed, når den står over for fristelsen til at satse stort, da dette kan have store økonomiske konsekvenser.

Offentligheden tager altid fejl

Sagt anderledes, jo mere et bestemt væddemål satses på, jo lavere er chancerne for, at forudsigelsen vil manifestere sig. Interessant nok er der en almindelig accept af, at erfarne spillere altid er et skridt over casual spillere. Som sådan har de fleste erfarne spillere en tendens til automatisk at gå imod offentligheden.

I sandhed, der er hundredvis af 'overbelastede kampe', hvor favoritterne går sejrrigt ud. Statistikker viser, at de mest succesrige spillere har en gevinstrate på 53 -55%. Derfor er det uhensigtsmæssigt at lade være med at stille sig på offentlighedens side, bare fordi 70 % af væddemålene er hjemmefavoritter.

Det er overraskende at se mange spillere falde for almindelige myter. I stedet for at lytte til 'grundløse' fakta, der ikke er begrundet i statistikker, er det bedste, en spiller kan gøre, at gøre due diligence fra deres side. Succes med væddemål handler normalt om at træffe informerede valg. Så enhver, der satser på sport, bør altid være opsat på at følge kyndige sportsvæddemålstips baseret på objektiv analyse.

Seneste nyheder

Sådan håndterer du dårlige løb i væddemål
2023-11-20

Sådan håndterer du dårlige løb i væddemål

Nyheder