Vejledninger

May 3, 2023

Det grundlæggende i Line Shopping for bedre sportsvæddemål

Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserAndreas NielsenLocaliser

Når du satser på sport, er det vigtigt at overveje flere faktorer, herunder odds og linjer, før du foretager en indsats. Line shopping betyder at søge efter de mest fordelagtige væddemålslinjer, før du placerer en indsats.

Det grundlæggende i Line Shopping for bedre sportsvæddemål

At finde de størst mulige linjer er afgørende for enhver sportsvædder, der ønsker at maksimere deres afkast, uanset om de satser på blandet kampsport, fodbold, tennis eller noget andet.

Dette stykke vil introducere linjeshopping og fremhæve, hvorfor det er afgørende for din bundlinje.

Hvad er Line Shopping?

Line shopping kan sammenlignes med enhver anden type shopping. Når du er på udkig efter en ny bil, sammenligner du lidt for at finde ud af, hvilken forhandler der tilbyder det bedste tilbud. De samme principper gælder for line shopping. Derfor kan de hverdagsagtige shoppingtips muligvis anvendes som linjeshoppingtips.

For korrekt linjeshop skal du vælge en linje (såsom en spread, total eller moneyline) og sammenligne den på tværs af to eller flere forskellige sportsbooks. 

Du bør placere dine indsatser på linjen med de største odds, da det vil give dig det højeste afkast, og du burde satse på den linje. Det er kernen i det. Men hvis du er seriøs omkring betting, bliver det meget mere kompliceret end som så.

For eksempel vil nogle websteder eller regioner lukke for dig eller begrænse dig, mens andre vil give flere begrænsninger for, hvad du kan gøre. Når det kommer til belønninger, de bedste sportsvæddemålssider vil have en lavere risiko og er hurtigere i udbetalinger end andre. Under alle omstændigheder bør du prioritere at satse på den linje, der giver det mest potentielle afkast af din investering.

Enkel illustration af Line Shopping

Selvom line shopping er en teknisk sætning, er det et simpelt koncept at forstå. Det er ikke svært at arbejde, selvom du ville ønske, du havde droner til at gøre det (som store kollektiver måske gør). Line shopping fordele til din bundlinje gør det helt sikkert til en værdifuld bestræbelse.

Før du placerer et væddemål, bør du gøre nogle "line shopping", hvilket betyder, at du skal gennemse mange sportsbooks efter de sportsbooks, der giver de største odds. Illustrering er den mest effektive metode til at gøre det.

 • Du vil satse mod spredningen i aftenens Blazers-kamp mod Wizards. 
 • Oddsmagerne hos de fleste bookmakere har Washington markeret som en favorit på 5,5 point over det andet hold. Ifølge en af bøgerne er Wizards dog kun en 5-punkts favorit. 
 • Hvis du tror, at Wizards vil vinde med en margin på seks point eller mere, bør du spille i en sportsbook, der har dem opført med en spredning på 5,5 point. 
 • Hvis du på den anden side tror, at Blazers vil vinde eller tabe med en margin på mindre end seks point, så bør du vælge den bookmaker, der har San Antonio favoriseret med 5,5 point.

Du bør også gøre dette med andre indsatser, såsom Totals og Money Lines. Hvornår leder efter et spil at placere et væddemål på på Over, vil du lede efter totalen, der er det lavest mulige tal, og omvendt, når du leder efter et spil, hvor du kan placere et væddemål på Under.

Det samme gælder for pengelinjer. Væddemål af denne art er mest udbredt i baseball og hockey og er ofte angivet i dollars og cents. For eksempel ville en favorit på to dollar have en pengelinje på -200, men en underdog, hvis odds gik fra +150 til +140, ville blive anset for at have flyttet ti cents.

Selvom det måske ikke virker af meget, når du kun satser et par dollars ($10 vinder $14 i stedet for $15), er det en forskel på 6,7 %! Lige så afgørende, og potentielt at bestemme mellem langsigtet succes og fiasko, er praksis med linjeshopping for Moneyline-indsatser.

Hvordan spillere bruger Line Shopping til at "være bogen"

Hvis du er en af de bedste sportsbetting-sider og tager væddemål på den typiske juice på -110, vil du opnå et pænt overskud på lang sigt. Dette er dog kun tilfældet, hvis dine linjer konsekvent er tæt på konsensus, også kendt som markedet.

 • Hvis du vælger en hjemmeside, der sammenligner odds, kan du undersøge linjer fra flere sportsbooks samtidigt og på samme skærm. Dette lader dig se, hvor de fleste bøger står og pege på linjevariationer.
 • I situationer, hvor linjerne er væk med 1,5 point eller derover, kan du i det væsentlige "blive bogen" ved at vælge et forkert prissat hold og satse på det. Dette gøres ved at vælge det hold, der har den højeste pointspredning. 
 • At finde disse huller i priserne kan øge din bundlinje markant, og du behøver ikke at have en holdning til begivenheden for at placere et lukrativt væddemål; alt du skal gøre er at bestemme konsensuslinjen, finde andre bookmakere, der afviger fra den linje, og satse på den side, der er forkert prissat.
 • At identificere konsensuslinjen er typisk en leg, og den nemmeste metode til at lære den "sande linje" er ved at vælge højt respekterede, velrenommerede butikker med masser af aktive kunder.

Forældede linjer og Steam Chasing: Betingelser for linjeindkøb, du skal kende

To sætninger bruges ofte i forbindelse med linjeindkøb.

Den første teknik er kendt som steam chasing. Dette sker, når en betydelig mængde penge (damp) kommer rullende ind på den ene side, hvilket forårsager en betydelig stigning i linjerne for at lokke indkomst til den modsatte side. Dette har potentialet til at snebolde meget hurtigt, da en stigende mængde penge forsøger at "jage" "dampen" og komme ind, før linjen bliver endnu længere og stejlere.

 • Antag, at du er heldig (eller dygtig nok) til at glide ind lige før den enorme dampbevægelse indtræffer. 
 • I så fald vil du lejlighedsvis have mulighed for at afdække din indsats, før handlingen starter, og indsætte et garanteret afkast eller freeroll. 
 • Hvis dette sker, bør du benytte dig af denne mulighed.

Lad den køre og vær tilfreds med din indsats, som den er, men hvis du kommer tidligt nok ind, og ændringen er betydelig nok, så overvej det alternativ. Antag, at du er heldig (eller dygtig nok) til at komme ind lige før den enorme dampbevægelse indtræffer. I så fald vil du lejlighedsvis have mulighed for at sikre din indsats, før spillet starter, og låse en garanteret fortjeneste eller freeroll ind.

 • Antag, at du er heldig (eller dygtig nok) til at komme ind lige før den enorme dampbevægelse indtræffer.
 •  I så fald vil du lejlighedsvis have mulighed for at sikre din indsats, før spillet starter, og låse en garanteret fortjeneste eller freeroll ind. 
 • Forudsat at du kom tidligt nok ind, og bevægelsen var stor nok, så lad den køre og vær tilfreds med din indsats.

Lad os antage, at den nuværende linje hos de fleste bookmakere er Los Angeles -5, men at 10 minutter før tip-off kom en massiv sekvens af væddemål ind på Lakers, hvilket tvang en bog til at ændre linjen til Los Angeles -5,5 og derefter til -5,5. I dette scenarie er Lakers begunstiget med 5,5 point (-120).

Enhver bog, der stadig viser en Los Angeles -5, ses nu at være bagud i tiden og i øget fare for et stort hit. Dette er, hvad industrien omtaler som en gammel linje.

Få altid mest muligt ud af uaktuelle linjer, når du støder på dem, da de i de fleste tilfælde ikke vil eksistere ret længe.

Er Line Shopping-fordele den ekstra indsats værd?

Svaret er ja. Enhver "skarp" vil fortælle dig, hvordan en kant, uanset hvor beskeden den end er, altid er bedre end at have ingen. Sportsvæddemål har små overskudsmargener, til at begynde med, og en strategi for at reducere "vagten" at sportsbooks tilføjer til linjerne er at shoppe rundt.

For det utrænede øje ser forskellen mellem -110 og -105 måske ikke ud til at være så væsentlig. Det er trods alt svært at se en -5 forskel mellem de to linjer. Forkert.

Over tid hober både sejre og tab sig op. Ingen erfarne gambler har nogensinde gjort det uden omhyggeligt at overveje alle muligheder. Det er vigtigt at få hver cent til at tælle, hvis du vil tjene til livets ophold som gambler.

Lad os nu tage et skridt tilbage og se det store billede. 

 1. At satse $110 på 250 spil til -110 betyder, at du skal vinde 131 spil bare for at break-even. 
 2. Du skal vinde 128 spil ud af 250, hvis du tjener $105 -105 på det samlede beløb. 
 3. Over 250 spil svarer det til en forskel på kun tre.
 4. Sharps skal slå bøgerne mellem 53% og 56% af tiden for at holde deres sejrsprocent stabil.

Når marginerne er så tynde, kan en sejr eller et tab i kun tre spil være forskellen mellem break-even og at tabe penge. Uoverensstemmelsen mellem linjerne, uanset hvor lille, vil påvirke dit overskud betydeligt.

Afsluttende tanker

Som konklusion er linjeshopping afgørende for succesen for enhver sportsvædder.

Der er mange fantastiske line shopping tips, der kan hjælpe dig med at være en ekspert line shopper, samt flere lærerige artikler, der forklarer, hvad der gør en linje værd at satse på, og hvilke du skal undgå. I betragtning af de slanke sejrsmargener inden for sportsvæddemål, kan line shopping afgøre, om en gambler kommer foran eller bagud.

Undgå at give din bog dine hårdt tjente penge ved at studere emnet grundigt på forhånd. Line shopping er ikke svært at gøre og vil have en betydelig indvirkning på din bundlinje over tid.

Seneste nyheder

Sådan håndterer du dårlige løb i væddemål
2023-11-20

Sådan håndterer du dårlige løb i væddemål

Nyheder