Gruppe D Forhåndsvisning af kampdag 1

FIFA Verdensmesterskab

2022-11-22

Eddy Cheung

Gruppe D spiller samme dag som gruppe C og får også deres debut tirsdag den 22. november.

Gruppe D Forhåndsvisning af kampdag 1

Efter stærke debuter af forventede pokaludfordrer England, Holland og (mest sandsynligt) Argentina, er det tid til, at de regerende VM-mestre får deres længe ventede debut, samt et dansk hold, der ser ud til at overraske mange.

Danmark vs Tunesien

For første gang nogensinde at mødes i en officiel kamp, kommer Danmark og Tunesien ind i denne turnering på baggrund af meget forskellige situationer - historisk og nutid.

Vil historien gentage sig?

På den ene side, Danmark har aldrig tabt mod nogen af de afrikanske rivaler den har mødt under VM, med en rekord på to sejre og to uafgjorte. Tunesien har i mellemtiden aldrig formået at vinde en sejr mod et UEFA-hold, efter at have uafgjort tre kampe og tabt syv.

Danskerne har også en fantastisk rekord i deres VM åbningskampe, vinde fire ud af de fem, de har konkurreret i. Det eneste tab kom mod Holland i 2010, med en score på 0-2. Et andet interessant faktum er, at de har formået at gå videre til næste runde af konkurrencen, hver gang de vinder deres første kamp.

Mens Qatar 2022 bliver Tunesiens sjette optræden ved FIFA World Cup, kan de prale af den uheldige rekord, at de aldrig kan klare sig forbi gruppespillet. Det afrikanske hold har heller ikke formået at holde nullen i 14 af deres 15 VM-kampe og har lukket 25 mål ind i processen.

Den eneste gang, disse to hold nogensinde har mødt hinanden, var i en venskabskamp i Japan for 20 år tilbage, hvor Danmark vandt 2-1.

Tunesien kommer ind i turneringen med en fantastisk form, og taber kun en af deres sidste ni kampe. De betragtes dog som store underdogs i denne kamp mod et dansk hold, der stræber efter et dybt løb i Qatar.

Efter at have nået hele vejen til semifinalerne i EM 2020 er der masser af høje forventninger til den nordiske side og nogle af dens nøglespillere, såsom Mikkel Damsgaard, Pierre-Emile Hojbjerg, Kasper Dolberg og anfører. Christian Eriksen.

Med Danmark, der kan prale af et fantastisk forsvar, og Tunesien ikke konsekvent har kunnet finde nettet det seneste år, at se på en Danmarkssejr, mens du holder nullet, kan have god værdi til 2,25 hos Betway.

Frankrig vs Australien

Den regerende mester møder drengene fra down under til, hvad der helt sikkert bliver en elektrisk kamp!

Mens der historisk set Frankrig har vist sig at være en meget stærkere side end deres australske modparter, er der mange faktorer på spil, der kan komplicere tingene for den franske side - nogle mere håndgribelige end andre.

Kan Frankrig slå forbandelsen?

VM-vindernes forbandelse kan virke som en gammel kone-fortælling, men som overtro går, vil det ikke være let at ryste. Kolde hårde fakta har trods alt bevist, at det ikke er en let opgave at beholde kronen.

Det er ikke bare det, at intet hold har formået at vinde et VM siden Brasilien i 1962, men i nyere historie er Italien, Spanien, Tyskland og endda Frankrig selv alle blevet elimineret i gruppespillet efter at have vundet den forrige mesterskab.

Som om det ikke var bekymrende nok, var den franske side kommet ind i turneringen og manglede mindst 5 af sine startere, efter at have mistet Karim Benzema, N'Golo Kante, Presnel Kimpembe, Christopher Nkunku, Paul Pogba og Mike Maignan til skade. 

Læg dertil kun én sejr fra deres seneste seks kampe og nederlag mod Kroatien og Danmark, og du må spekulere på, om franskmændene virkelig er forbandelsens næste offer.

Når det så er sagt, anses Frankrig af bøgerne som den klare favorit til at vinde denne kamp med odds 1,25.

Australien leder efter forløsning

Efter deres 6. World Cup-optræden har Socceroos kun været i stand til at gå videre til næste runde én gang - i Tyskland i 2006 - og har kun vundet en af deres sidste ni kampe, efter at have slået Serbien 2-1 i 2010.

For at afslutte deres tre udgange i gruppespillet i træk, starter Australien deres VM-kampagne mod en kendt fjende, efter at have mødt Frankrig i gruppespillet i Rusland 2018.

Da de tabte 2-1 takket være et straffespark fra Antoine Griezmann og et selvmål af Aziz Behich, formåede Socceroos at holde de fremtidige VM-mestre tættere på, end de fleste havde forventet, og de vil se efter at gøre det samme igen, når de får muligheden på tirsdag.

Der er ikke meget værdi i Frankrig at vinde, men hvis du tror, at forbandelsen kan slå til igen, eller mere pragmatisk, at Frankrigs skader vil forstyrre deres vinderveje, væddemål på "Uafgjort eller Australien" til odds 3,8 på Betway virker som en stor gevinst.

Seneste nyheder

Top 3 sportsvæddemål velkomstbonusser til Visa/Mastercard-betalinger
2023-08-02

Top 3 sportsvæddemål velkomstbonusser til Visa/Mastercard-betalinger

Nyheder