FIFA Verdensmesterskab

December 14, 2022

2022 FIFA World Cup semifinaler - Frankrig vs Marokko

Andreas Nielsen
WriterAndreas NielsenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

2022 FIFA World Cup semifinalerne fortsætter denne onsdag på Al Bayt Stadium med en kamp, som de færreste af os nogensinde ville have forestillet os at se på dette stadium, da de hjemvendte mestre Frankrig står over for afsløringen af turneringen - Marokko.

2022 FIFA World Cup semifinaler - Frankrig vs Marokko

Ved at sætte en af de bedste angreb i verden op imod det usandsynlige forsvar, turneringen har set hidtil, vil der helt sikkert gnister fly, når det franske hold forsøger at komme til deres anden VM-finale i træk, mens Marokko kæmper om at fortsætte deres historiske løb. hele vejen til ære.

Underdogs eller gigantiske mordere?

Der er meget få mennesker derude, der ærligt kan hævde at have Frankrig vs Marokko i deres VM-brackets siden før turneringen begyndte. 

Ikke alene ankom Marokko til Qatar som kun den 22. bedst placerede nationale side i verden - med odds på 250,00 for at vinde turneringen - men de blev også trukket ind i en af de sværeste grupper i hele konkurrencen. Med Kroatien, en anden overraskende semifinalist, og Belgien - rangeret #2 i verden på det tidspunkt - så der ikke ud til at være meget af vejen for Marokko at klare sig forbi gruppespillet.

Det nordafrikanske hold har dog imponeret i deres første kamp, hvor de holdt Kroatien uafgjort på nul-nul takket være en imponerende defensiv opvisning. De ville derefter levere et kæmpe oprør, da de adskilte et aldrende belgisk hold med 2 - 0, og senere sikrede de den første plads i deres gruppe mod Canada.

Hvis deres turnering sluttede lige der, ville det allerede have været et imponerende løb for den marokkanske side. De var dog langt fra færdige.

Over for et spansk hold, der kom med store forventninger til et dybt løb, lykkedes det Marokko at holde dem på afstand i 120 minutter, hvor de gik videre efter en imponerende straffesparksvisning.

Efter at have disponeret over spanierne blev Marokko parret mod Portugal i kvartfinalerunden. Da Portugal leverede en eftertrykkelig 6-1-sejr mod Schweiz, var der forventninger om, at den portugisiske angreb ville være for meget for Atlas Lions at holde ud.

Men det afrikanske hold beviste endnu en gang, at de ikke-troende tog fejl, da de formåede at holde Seleção das Quinas i lænker hele kampen, alt imens de formåede deres eget mål at tage kampen til 1 - 0 i ordinær spilletid. Denne sejr gjorde Marokko til den første afrikanske side nogensinde, der nåede til VM semifinaler.

Kan Frankrig nå en række finaler?

Hvad er der at sige om denne franske side, som ikke allerede er blevet sagt? Ikke alene har de tilbagevendende mestre rystet de tilbagevendende mestres forbandelse af sig ved at nå hele vejen til semifinalerne, men de har gjort det ved rutinemæssigt at ligne det bedste hold i turneringen totalt.

Det er et vidnesbyrd om rigdommens forlegenhed, Frankrig kan prale af i deres udvælgelse, at selv med mere end et halvt dusin førsteholdsspillere ude skadet, har Les Bleus manglet i nogen afdeling på et hvilket som helst tidspunkt under cuppen.

Mange var bekymrede, da Ballon D'Or-vinderen Karim Benzema blev udelukket fra turneringen kun få uger før den begyndte, da han var en af nøglebrikkerne i Frankrigs angreb. Man kan dog sagtens argumentere for, at hans tilstedeværelse ikke er blevet savnet stort, da både Oliver Giroud og Mbappe har optrappet deres målscoringsopgaver i hans fravær og scoret tilsammen 9 mål imellem dem.

At møde England i kvartfinalen var absolut den største test, Frankrig har været udsat for hidtil. Selvom en forpasset straffespark kan have været forskellen i slutningen af kampen, så Frankrig aldrig rigtig ud i stor fare for at blive slået ud under denne uafgjort.

Da Frankrig åbnede mållinjen i det 17. minut gennem et langskud fra Tchouameni, var Frankrig i kontrol i det meste af kampen, da de forpurrede Englands angrebsspil gang på gang. 

Men i det 52. minut blev Saka dømt til at være blevet snublet af den franske målscorer Tchouameni i området, hvilket gav Harry Kane en chance for at omsætte et straffespark og udligne kampen. Kampen åbnede op efter det, og begge hold havde nogle store chancer for at bringe deres hold foran, da Saka fortsatte med at skabe kaos ned ad højre fløj.

Det var i det 78. minut, at Frankrig endelig ville bryde dødvandet, da et mislykket hjørne ville komme tilbage til området, hvor Giroud ville heade bolden forbi Pickford for at bringe Frankrig foran igen.

England ville have en enorm sidste chance for at udligne, da Hernandez på uforklarlig vis tacklede Mount NFL-stil inde i området uden bolden i nærheden, hvilket gav England endnu et straffespark. Denne gang skulle det dog ikke være, som Harry Kane bragede bolden over overliggeren og afsluttede Englands forhåbninger.

Selvom et mål højst sandsynligt ville have presset kampen til forlænget spilletid, havde Frankrig aldrig scoret mod dem i hele kampen, og på trods af Sakas satsninger på højre fløj, så de aldrig rigtig ud i fare for at tabe kampen.

Favoritter eller underdogs? Angreb eller forsvar?

Efter kun at have lukket ét mål ind i deres fem kampe, har Marokkos forsvar vist sig at være et af de mest talentfulde og disciplinerede i international fodbold. Bortset fra et selvmål mod Canada, har de ikke lukket et mål ind i hele deres løb.

Mens de formåede den imponerende bedrift at lukke Spaniens og Portugals angribere i de foregående knockout-runder, vil det marokkanske forsvar stå over for sin største udfordring til dato mod Frankrig. Den franske offensiv - selv uden Benzema - har vist sig at være en af de mest dødbringende og talentfulde i hele turneringen og scorede i gennemsnit 2,2 mål pr. kamp.

I sidste ende vil nøglen til denne kamp være, om Marokko kan neutralisere det franske forsvar længe nok til at score sit eget mål eller tage kampen til straffe og håbe på endnu et mirakel.

Selvom det bestemt er en høj ordre for Marokko at gennemføre dette, kl odds 4,15 hos Paf, Marokko, der går videre til finalen, virker som god værdi for dem, der elsker en Askepot-historie.

About the author
Andreas Nielsen
Andreas Nielsen
About

Med en rig spillebaggrund og en stærk følelse af dansk stolthed omformer Andreas online casino guides. Ved at flette lokale nuancer med globale standarder sikrer han, at hver spiller oplever et strejf af Danmark i hans arbejde.

Send email
More posts by Andreas Nielsen

Seneste nyheder

2024 Genesis Invitational: Favoritter, Odds og Forudsigelser
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: Favoritter, Odds og Forudsigelser

Nyheder