FIFA Verdensmesterskab

December 12, 2022

2022 FIFA World Cup semifinaler - Argentina vs. Kroatien

Andreas Nielsen
WriterAndreas NielsenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Den sidste uge af 2022 FIFA World Cup er over os, og kun 4 hold er tilbage! 

2022 FIFA World Cup semifinaler - Argentina vs. Kroatien

Efter en sprudlende kvartfinalerunde fyldt med fantastisk fodbold, overvældende følelser og nogle historiske overraskelser, er det kun Argentina, Kroatien, Frankrig og Marokko, der er tilbage i kampen om fodboldens mest eftertragtede trofæ.

To før-turneringsfavoritter og to underdog-hold vil kæmpe om æren og, hvis FIFA World Cup 2022 har lært os alt, det er, at alt kan ske!

Sidste øjebliks komplikationer

I det 82. minut nød Argentina en behagelig 2-målsføring mod Holland efter hvad der havde været en meget intens og fysisk kamp. 

Ved at tage en føring i det 35. minut efter en strålende Lionel Messi-bold satte Nahuel Molina igennem mod den hollandske keeper, så ville lille geni selv fordoble sin føring fra straffesparkspletten i det 73. ikke lavet mange ind-veje mod det argentinske forsvar.

Det skulle dog ændre sig i det 83. minut, da indskiftede Wout Weghorst headede et fantastisk center hjem fra Berghuis for at give hollænderne en kampchance. Takket være al den fjendtlighed og forurening mellem begge sider, blev der tildelt 10 minutters pausetid af dommeren, og Holland gjorde det bedste ud af dem ved at score en fantastisk dødbold i kampens sidste minut og tvang den i forlænget spilletid.

Mens Argentina blev ved med at presse hårdt på for et mål, der ville bringe dem videre til semifinalen i begge tillægstider, var det ikke sådan, og alt skulle afgøres under pletsparkene. Heldigvis for Albiceste-holdet fortsatte Martinez med at vise sin dygtighed i området, og resten er nu historie.

Spiller til deres styrker

Kun få timer før Argentina afgjorde deres skæbne fra pletsparket, bekræftede Kroatien deres egen på samme måde.

I modsætning til Argentina var deres spilleplan ikke at prøve at udspille deres modstandere. Det er trods alt en meget høj orden at udspille Brasilien, og Kroatien vidste, at et altomfattende angreb ikke ville ende godt for dem.

Så i stedet var deres strategi den samme, der fik dem til kvartfinalen. Den samme, som bragte dem til VM-finalen i 2018. De ville forsvare med alt, hvad de havde, lukke pladser og kvæle modstanderne og ikke give dem plads til at spille deres spil.

Mens Brasilien kastede alt, hvad de havde ud i at skabe fare, formåede Kroatien at afvise stort set alt, hvad der kom deres vej, med Livaković, der satte en legendarisk opvisning mellem stængerne. I mellemtiden forsøgte Kroatien at iværksætte modangreb, når det var muligt, alt imens det sikrede, at de ikke lod sig åbne for unødvendige risici.

Denne strategi ville betale sig gang på gang og få dem hele vejen til ekstra tid. Det var dog i det 106. minut, at Neymar ville orkestrere et helt genialt angrebsspil, der ville resultere i, at Brasilien endelig brød det kroatiske mål.

Alle Brasilien-fans i verden slikkede sig om munden og drømte om en potentiel sydamerikansk 'clasico' i semifinalen, da Kroatiens strategi endelig var faldet fra hinanden. Hvad de ikke regnede med var Kroatiens svar, da Petkovic ti minutter senere ville få en mulighed for at skyde i hjertet af området, og en afbøjning ville sætte bolden forbi Alisson og i nettet.

På trods af Brasiliens bedste indsats ville forlænget spilletid komme til en ende og føre til straffesparkskonkurrence. Livaković gjorde det, han er bedst til, og lavede nogle næsten overmenneskelige redninger og putter Kroatien videre til semifinalen.

Kan denne kamp afgøres uden straffe?

Mens begge hold skylder deres aflevering til semifinalerne på grund af deres færdigheder i straffe, ser det ud til, at kun den ene af de to sider baserer hele deres strategi for knockout-runden på dem. 

Argentina havde en komfortabel tomålsføring før Holland formåede at trække dem ind i forlænget spilletid og spotte spark, men Kroatien gjorde ikke meget i vejen for at skade Brasilien i den ordinære tid.

I stedet satte de alt, hvad de havde, i at neutralisere dem, og forhindre dem i at spille deres angrebsspil. De viste, at de kun kunne skade deres modstandere, når de var et mål bagud og havde brug for det for at forblive i spillet, men da de var på niveau, gik de tilbage til spilleplanen med at afgive tid. 

Vil de bruge den samme spilleplan mod Argentina? I betragtning af hvordan de også spillede mod Japan i ottendedelsfinalen, er chancerne for, at Kroatien endnu en gang vil sigte mod straffespark som deres bedste chance for at nå den store finale. Med Dominik Livaković i sin nuværende form ville det næsten være dumt at lade være.

Som fodboldfan kan man kun håbe på et tidligt mål, der åbner op for kampen. Men hvis det ikke skulle komme, betaler et frækt væddemål på, at Kroatien vinder på straffe, meget pænt med 10,0 hos Betsson.

About the author
Andreas Nielsen
Andreas Nielsen
About

Med en rig spillebaggrund og en stærk følelse af dansk stolthed omformer Andreas online casino guides. Ved at flette lokale nuancer med globale standarder sikrer han, at hver spiller oplever et strejf af Danmark i hans arbejde.

Send email
More posts by Andreas Nielsen

Seneste nyheder

2024 Genesis Invitational: Favoritter, Odds og Forudsigelser
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: Favoritter, Odds og Forudsigelser

Nyheder