2022 FIFA World Cup - Mexico vs Argentina

FIFA Verdensmesterskab

2022-11-26

Eddy Cheung

I en turnering, der har produceret masser af overraskelser og forstyrrelser, har der ikke været en eneste større end det sensationelle Saudi-Arabiens gruppe C-indledende kamp-nederlag til Argentina.

2022 FIFA World Cup - Mexico vs Argentina

Mareridt startede for Albiceleste

Da saudiaraberne kom ind i denne turnering som det 2. dårligst rangerede hold i turneringen, tog saudiaraberne en stor risiko ved at starte med en meget høj defensiv linje og led meget i første halvleg. Efter at have indkasseret et straffemål og var centimeter fra at få bekræftet to mere - begge dømt offside af et hår - gik de ind i omklædningsrummet med en følelse af, at de ville blive sendt i anden halvleg.

Men efter en inspirerende viral tale af træner Hervé Renard skete det tilsyneladende umulige. Saudi-Arabien kom ud til at ligne en helt anden side og så besat ud, da de pressede Argentina voldsomt efter bolden. Inden for 10 minutter efter halvlegens start havde de fået et mirakuløst comeback med to spektakulære scoringer, og mod alle odds lykkedes det at holde føringen hele vejen til slutfløjt.

Det, der startede med at ligne en rutinesejr for Argentina, var pludselig blevet til et absolut mareridt, hvilket bragte dem et nederlag fra eliminering.

Masser af Oles, men ingen cigarer

Senere samme dag, mens Messi og Co stadig spekulerede på, hvad der gik galt, gjorde Mexico deres Verdens mesterskab debut mod Lewandowskis Polen.

Med tordnende støtte fra tribunerne virkede Mexico, som om de spillede hjemme på Aztec Stadium, da de afleverede bolden komfortabelt på banen til tonerne af titusindvis, der råbte 'Ole!' for hvert pas.

Desværre gik ingen af disse pas nogen vegne. Både Polen og Mexico virkede mere bange for at tabe end sultne efter sejren, og de satte foreløbige opvisninger i, der så ud til at sprænge ud, når som helst de nåede den tredje side af banen. 

Selvom de kunne have domineret spillet med hensyn til besiddelse, så Mexico absolut tandløse ud, når som helst de nåede det polske område. Polen så i mellemtiden ikke ud til at være i stand til at holde bolden og endnu mindre formåede at få den til den talismane Lewandosky på nogen farlige positioner.

Den ene gang, hvor Barca-angriberen blev sat igennem til området, var han offer for en blød fejl i området, da Hector Moreno trak i hans trøje og blev dømt til at have bragt ham ned i området. Selvom det så ud til, at han havde en nem mulighed for at score sin første VM-kamp nogensinde, var der endnu en forhindring, der stod i vejen: den legendariske VM-keeper Guillermo Ochoa.

Ochoa har spillet i sit 5. verdensmesterskab nogensinde og har været kendt for sin usædvanlige verdensmesterskabshelte, der har reddet Mexicos turnering gang på gang. Og denne gang var ikke anderledes, da Ochoa lod som om han lancerede sig selv til højre, kun for at flyve til venstre og stoppe Lewandowskis nederste højre hjørne.

Det var et herligt øjeblik, der sprøjtede masser af energi ind i kampen, men desværre blev det i sidste ende ikke omsat til resultater fra nogen af siderne.

Kan Argentina indløse sig selv?

Mens Argentina leverede en ineffektiv opvisning mod Saudi-Arabien, formåede de bestemt at skabe masser af farlige chancer. Hvis de fik nok tid, ville det sandsynligvis ikke have varet længe, før de scorede en udligning - på trods af saudiarabernes heltemod.

Mexico så dog ud til, at de kunne have spillet yderligere 6 timer uden at forårsage nogen reel fare for den polske side. Medmindre de tager større risici og skaber mere fare på deres modstanders halvdel, er de bestemt til at tabe denne kamp. Der er trods alt kun så meget, Ochoa kan gøre.

I betragtning af deres absolutte behov for at angribe ubønhørligt denne kamp - og med tanke på Ochoas guddommelige indgreb, kan vi lide Argentina Over 4,5 holdhjørner til 1,71 kl Kom nu.

Seneste nyheder

Top 3 sportsvæddemål velkomstbonusser til Visa/Mastercard-betalinger
2023-08-02

Top 3 sportsvæddemål velkomstbonusser til Visa/Mastercard-betalinger

Nyheder