2022 FIFA World Cup kvartfinaler - Holland vs Argentina

FIFA Verdensmesterskab

2022-12-09

Eddy Cheung

2022 FIFA World Cup kvartfinalerne er endelig over os! Med kun 8 hold tilbage, begynder tingene for alvor at blive varmere efter masser af brændende præstationer og en historisk forstyrrelse i ottendedelsfinalen.

2022 FIFA World Cup kvartfinaler - Holland vs Argentina

Men tingene vil helt sikkert komme i kog, når to af turneringsfavoritterne støder sammen i en sand VM-klassiker, når Holland møder Argentina på fredag på Lusail Iconic Stadium kl. 19 GMT.

Kører du som Clockwork?

Hollands vej til kvartfinalen har været så ligetil, som de kommer. Med 2 sejre i gruppespillet - mod Senegal og Qatar - og en uafgjort mod Ecuador, rykkede det hollandske hold frem i toppen af gruppe A med 7 point og 5 mål i deres navn, efter kun at have lukket én gang.

I Round of 16 mødte de et ungt USA-hold med masser at bevise. Formåede man at holde England til et målløst uafgjort resultat - og endnu vigtigere, efter at have haft de bedre chancer af de to - var det forventet, at USA kunne tage udfordringen op og gøre livet hårdt for hollænderne.

Dette skulle dog ikke være tilfældet, da hollænderne formåede at tage fuldstændig kontrol over spillet fra starten, spillede hurtig pasningsfodbold og ikke tillod USA at se meget af bolden overhovedet.

Faktisk ville kampens første mål komme fra en fantastisk kollektiv spiller, hvor hollandske Dumfries efter i alt 20 afleveringer lagde en fantastisk bold ind i feltet for, at Memphis Depay kunne score med en klinisk førsteberøring.

Efter et andet mål, der praktisk talt var en kopi af det første, lykkedes det USA at reagere ved at trække et mål tilbage, hvilket gav dem en livline tilbage i kampen. Håbet om en vending holdt dem ikke længe, men lige efter, lagde Dumfries endnu en chance væk fra flankerne for at give Holland en overbevisende sejr og en klinisk opvisning foran mål, der helt sikkert ville give de argentinske forsvarsspillere nogle mareridt inden kampen.

Fra mindre til mere

Argentina kom som berømt til dette VM på baggrund af en 36 kampe ubesejret række, kun for at tabe deres første kamp mod minnows Saudi-Arabien i, hvad der helt sikkert var et af de største chok i pokalen.

Men i stedet for at lade dette tab komme til hovedet og lade det hindre deres VM-løb, kom de sydamerikanske giganter tilbage med solide sejre mod Mexico og Polen, ledet af imponerende præstationer af deres kaptajn, Lionel Messi.

Det var ikke meget anderledes, da de mødte et brændende australsk hold i ottendedelsfinalen, hvor Lionel Messi ville komme til at fejre sin 1000. landskamp ved at åbne scoringen med et signatur lavt og venstre strejke fra mellem 3 forsvarsspillere, der efterlod keeperen hjælpeløs.

Julian Alvarez ville fortsætte med at producere et sensationelt mål, da han fjernede den australske målmand fra bolden, en bommert, der efterlod Alvarez med et frit skud på åbent mål. Kampen var dog ikke slut, da Australien formåede at holde en tilbage takket være en enorm afbøjning på et strejke, der ikke engang var på vej mod mål.

Lionel Messi var på sit bedste i 2. halvleg, satte et show for fansene og lagde på 3 assists på et gyldent fad til sine holdkammerater. Desværre, der minder om deres VM-kampagne i 2014, blev alle disse chancer brutalt forspildt, hvilket efterlod Argentina faretruende tæt på en uafgjort i sidste øjeblik, som kun blev stoppet af en storslået redning fra Martinez.

Selvom 2-1-resultatet ikke rigtig fortæller historien om, hvor komfortabel Argentina var i denne kamp, medmindre de kan nå at tage deres chancer mod Holland, er de bundet til at lide.

Slaget om to kæmper

Fodboldfans over hele verden savler bestemt ved en af de saftigste kampe, som VM har produceret indtil videre. 

Mens Holland kan prale af en bedre samlet rekord mod Albiceleste - med fire sejre og to uafgjorte over ni kampe, når det kommer til VM i fodbold de er jævnbyrdige og har hver 2 sejre og 1 uafgjort.

Sidste gang de mødtes var i 2006, hvor Sergio Romeros straffesparkskonkurrence-heltemod førte til, at Argentina kom på toppen.

En meget sigende statistik er dog, at Holland ikke har undladt at vinde en kvartfinalekamp lige siden 1994, mens Argentina kun er gået videre fra denne runde én gang ud af deres sidste 4 pokalturneringer.

Derudover er det nu Holland, der kommer ind i denne kamp med et imponerende ubesejret løb, som nu er vokset til 19 kampe.

Forvent masser af spænding og tætte samtaler i denne kamp, da begge angrebsorienterede hold vil presse på for at vinde. Til odds 2,50 kl Kom nu, den over ser meget fristende ud på denne!

Seneste nyheder

Top 3 sportsvæddemål velkomstbonusser til Visa/Mastercard-betalinger
2023-08-02

Top 3 sportsvæddemål velkomstbonusser til Visa/Mastercard-betalinger

Nyheder