FIFA Verdensmesterskab

December 9, 2022

2022 FIFA World Cup kvartfinaler - England mod Frankrig

Andreas Nielsen
WriterAndreas NielsenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Dag 2 i 2022 FIFA World Cup's kvartfinaler er her, og med den, hvad der helt sikkert bliver en af de mest spændende opgør i konkurrencen, når et elektrisk England-hold tager imod de regerende mestre, Frankrig!

2022 FIFA World Cup kvartfinaler - England mod Frankrig

Kan de virkelig tage det med hjem?

De seneste 4 år har været fulde af håb og store forventninger til engelske fans. 

Efter årtier med kronisk underpræsterende kl internationale turneringer, i 2018 så den engelske side endelig ud til at komme sammen på en måde, som andre mere stjernespækkede britiske sider ikke havde været i stand til siden 1990.

Med et drømmeløb i Rusland 2018 lykkedes det en ung og optimistisk side ledet af Gareth Southgate at vinde en 4. plads i konkurrencen med nogle energiske og imponerende opvisninger. 

3 år senere ville de gå endnu længere end det i EM 2022 og nå hele vejen til finalen mod Italien for kun at gå ned på straffespark. Siden 1966 havde det aldrig været tættere på at "komme hjem" end dette.

Fra i dag er det samme basehold - sammen med et par nye enormt talentfulde tilføjelser - nu kommet til kvartfinalen efter nogle imponerende præstationer, der har fået fans til at drømme om herlighed igen.

Spillere som Bellingham, Foden og Saka har været absolutte VM-afsløringer, og Three Lions har vist sig at spille smuk angrebsfodbold, der er både hurtig, ryddelig og dødbringende effektiv. De har bestemt vist sig at være seriøse kandidater til at vinde det hele.

Men de har ét gigantisk problem at løse denne lørdag, hvis de skal gøre det. Frankrig.

Forbandelser Be Damned

Europæerens forbandelse verdensmesterskaber har haft mange ofre gennem årtier, lige siden Frankrig først led af det i 2002. Faktisk, efter denne 2022-opvisning, ville nogle endda sige, at hold som Tyskland og Spanien stadig lider under det den dag i dag.

Men du ved, hvem der ikke har været berørt af det på nogen enkelt måde? Frankrigs nationale side i 2022. 

At komme i pokalen med omkring et halvt dusin nøglespillere savnet takket være skader - og miste Lucas Hernandez 13 minutter inde i turneringen - så det ikke godt ud for Frankrig. Da de faldt 1-0 til Australien i deres første kamp, så det ud til, at forbandelsen havde krævet endnu et offer. 

Men ikke dette franske hold. De rystede den simpelthen af sig og satte fire mål forbi dem. Og de har ikke set sig tilbage siden. Selvfølgelig tabte de 1-0 mod Tunesien i deres sidste gruppespilskamp. Men efter allerede at have bundet deres kvalifikation i den foregående kamp, var det en kamp for deres B-hold uden noget at spille for.

Hvis nogen stod tilbage med spørgsmål efter den kamp, blev de helt sikkert besvaret, da Frankrig hurtigt sendte Polen 3-1 i ottendedelsfinalen i et spil, der aldrig rigtig føltes, som om det kunne gå en anden vej. 

I alle kampe, der betød noget, havde Frankrig vist sig så cool, rolig og samlet, som de bliver, og sjældent set ud til at være berørt af deres modstandere på nogen væsentlig måde. Ikke engang et sekund har de vist sig at være næstbedste.

Med deres eftertrykkelige opvisninger gennem hele turneringen har Frankrig gjort det klart, at ingen forbandelse kan røre denne side. England vil have meget arbejde at gøre, hvis de planlægger at stoppe dem på en eller anden måde.

Match, der ikke kan gå glip af

Enhver, der har fulgt begge hold gennem hele turneringen, slikker helt sikkert sig om munden i forventning om, hvad der helt sikkert bliver en af turneringens mest spændende kampe. Da begge hold foretrækker prangende angrebsfodbold, vil der være masser af spænding i begge ender af banen.

Frankrig er nu nået til kvartfinalerne i fem af de seneste syv verdensmesterskaber – inklusive de seneste tre turneringer. Endnu mere sigende er de kommet foran i 8 af deres seneste 10 knockout-kampe, når de stod over for andre europæiske hold.

I mellemtiden England har masser af historie med at blive slået ud under kvartfinalerunden, styrtede ud ved 6 forskellige lejligheder - herunder senest 2002 og 2006 turneringerne.

Deres rekord mod andre UEFA-hold er også mindre end fantastisk, hvor England er blevet elimineret af et andet europæisk hold i seks af deres seneste otte VM-kampe.

Selvom Frankrig på papiret virker som den mest magtfulde af de to sider, er sandheden, at i VM kan alt ske, især når et hold så talentfuldt som England er til stede. I stedet for at prøve at forudsige vinderen her, kan det være en god idé at tage et kig på antallet af scorede mål, hvorimod ved en pris på 2,05 hos Betway virker overløbet som et væddemål med god værdi.

About the author
Andreas Nielsen
Andreas Nielsen
About

Med en rig spillebaggrund og en stærk følelse af dansk stolthed omformer Andreas online casino guides. Ved at flette lokale nuancer med globale standarder sikrer han, at hver spiller oplever et strejf af Danmark i hans arbejde.

Send email
More posts by Andreas Nielsen

Seneste nyheder

2024 Genesis Invitational: Favoritter, Odds og Forudsigelser
2024-02-14

2024 Genesis Invitational: Favoritter, Odds og Forudsigelser

Nyheder