2022 FIFA World Cup Final - Argentina vs. Frankrig

FIFA Verdensmesterskab

2022-12-18

Eddy Cheung

Efter en intens måned med spændende og konkurrencedygtige kampe er FIFA World Cup endelig ved at være slut. Hold fra hele verden har kæmpet på banen, og de deler alle drømmen om at løfte det mest ikoniske trofæ i hele fodbolden, hvor nogle dukker op som overraskelseskonkurrenter, og andre lever ikke op til forventningerne. 

2022 FIFA World Cup Final - Argentina vs. Frankrig

Og det hele har ført til et slutspil - en episk kamp mellem 2014-finalisterne, Argentina og de hjemvendte mestre Frankrig! Spillet søndag på Lusail Iconic Stadium, har dette læskende sammenstød været år undervejs og er gearet til at blive en absolut fantastisk.

Den perfekte afslutning?

I mange år har fodboldfans diskuteret, om Lionel Messi virkelig er den bedste spiller, der nogensinde har præget banen, eller om han simpelthen er en af de bedste. Selvom han har vundet næsten alt, hvad du kunne tænke dig på klubniveau, var hans største kritik hans mangel på titler på internationalt niveau.

Dette var tydeligvis noget, der tyngede Messi selv, ikke fordi han bekymrede sig om, hvad andre syntes om hans karriere, men fordi hans drøm altid havde været at bringe titler tilbage til sit hjemland Argentina og bringe glæde til sit folk.

Mens presset og forventningerne til ham var tydeligt anmassende og urealistiske, tyngede de ham tydeligt, da han tabte et VM og 2 Copa America-finaler. Efter at have misset et straffespark i den anden Copa America-finale, forlod Messi endda kortvarigt landsholdet - ude af stand til at håndtere den enorme skuffelse.

Den syvdobbelte Ballon d'Or-vinder ville dog i sidste ende vende tilbage til Albiceleste-siden for igen at prøve at opfylde sin ultimative drøm, og det var sidste år i Brasilien, at det endelig lykkedes ham at opnå den. 

Over for Brasilien på Maracana Stadium - deres historiske rivaler på deres hjemmebane - kæmpede Argentina med hjertet og gav det alt, hvad de havde for i sidste ende at løfte pokalen efter en 1-0-sejr. Messis lykke og lettelse var tydelig, som om han lige havde taget en enorm vægt fra sine skuldre.

Messi havde leveret, hvad han altid havde ønsket, og ingen kunne nogensinde tage det fra ham.

Og så ankommer vi til dette VM, Messis sidste dans. Ikke alene har det lille geni været på sit absolut bedste - trods sine 35 år - men han har faktisk set ud til at hygge sig i stedet for at lide hele turneringen.

Som kaptajn for et kommende hold fuld af løfter og unge talenter, har Messi formået at gøre, hvad alle altid bad ham om, urimeligt: At tage et uimponerende Argentina-hold og tage dem til finalen - på samme måde som Maradona gjorde i Mexico 1986.

Uanset om han formår at vinde den som Maradona gjorde, eller om de falder til et fransk hold, der ses som begge siders overlegne, er hans legende cementeret. Men holdet samler sig om deres kaptajn og giver ham sit livs afskedsgave? Kan de bringe den ultimative glæde til befolkningen i Argentina?

Den første ryg mod ryg mester i det 21. århundrede?

Les Bleus ankommer til Lusail Stadium som de første mestre i 24 år til at deltage i en på hinanden følgende finale, og det er ikke svært at se hvorfor.

Selv med mere end et halvt dusin førsteholdsspillere ude af skade - inklusive flere VM-vindere i 2018, har Les Bleus vist, at de er den stærkeste og mest komplette trup i hele turneringen.

I løbet af hele turneringen har de sjældent nogensinde været besværet af nogen af deres rivaler, og bortset fra deres 1-0-tab mod Tunesien - en kamp hvor Frankrig hvilede alle deres førsteholdsspillere - har de ikke været bagud i mållinjen i mere end en få minutter.

Mens Frankrigs styrke ligger i styrken af hele deres trup, er det næsten umuligt ikke at sætte fokus på deres mest geniale spiller - Kylian Mbappe. Ikke alene er han uafgjort med Messi i kampen om den gyldne støvle med 5 mål, men han har været på sit strålende bedste under hele cuppen.

Selvom han ikke scorede i kvartfinale- eller semifinale-runden, var han helt afgørende for alle Frankrigs angrebsindsats – både med at assistere og skabe vigtige målmuligheder under begge kampe og vise nogle af hans fantastiske driblinger og færdigheder i processen.

I betragtning af hvordan fortællingen bag Argentinas løb er fokuseret meget tæt på Messi, er det svært ikke at gøre duellen med sin PSG-holdkammerat til en af de vigtigste samtalepunkter i denne kamp. Når alt kommer til alt, nu hvor Ronaldo og Messi er i tusmørkeårene af deres karriere, dukker en ny generation af giganter op, og Mbappe har vist sig at være på forkant med samtalen gang på gang.

Det virkelige spørgsmål her er, om det er på tide for Mbappe, den nye superstjerne, at overtage verden, eller om Messi og den gamle garde har en sidste smag af herlighed, før de forsvinder i solnedgang.

Hvem tager pokalen med hjem?

En veritabel VM-klassiker, Argentina og Frankrig har mødt hinanden i VM ved tre forskellige lejligheder. 

Deres to første møder kom i gruppespillet - begge ender med en Argentina-sejr - først i 1930 og senere i VM i 1978 i Argentina, hvor værterne ville fortsætte med at vinde kampen 2-1 og slå dem ud. af koppen. 

Deres seneste kamp var kun for 4 år siden, under ottendedelsfinalen af VM 2018 i Rusland. En af de bedste kampe i hele turneringen, Frankrig ville fortsætte med at vinde kampen 4-3.

Med hensyn til den samlede rekord har begge sider mødt hinanden 12 gange med seks Albiceleste-sejre, tre uafgjorte og tre franske sejre.

Med begge hold kendt for at være sider, der foretrækker angrebsfodbold, har denne kamp alle forudsætninger for en klassisk VM-finale - især hvis spillet er lige så åbent, som da disse hold mødte hinanden i Rusland 2018.

Hvis du tror på, at det kan være tilfældet, kan over 2,5-målene findes til en pris på 2,30 hos Betsson, hvilket ser ud til at have stor værdi.

Seneste nyheder

Top 3 sportsvæddemål velkomstbonusser til Visa/Mastercard-betalinger
2023-08-02

Top 3 sportsvæddemål velkomstbonusser til Visa/Mastercard-betalinger

Nyheder