Spil på FIDE World Chess Championship online

Det Internationale Skakforbund er den styrende organisation for skak. Forbundet fører tilsyn med alle internationale skaksportsturneringer. FIDE-forkortelsen er fra det franske udtryk Fédération Internationale des Échecs, som oversættes til International Federation of Chess. Dette forbund blev grundlagt i 1999 som en ikke-statslig organisation. Det blev udpeget som en global sportsorganisation af Den Internationale Olympiske Komité i 1999.

FIDEs nuværende hovedkvarter er i Lausanne, selvom organisationen blev oprettet i Paris i 1924. Blandt de styrende organer for fodbold, cricket, svømning og bilvæddeløb var det et af de oprindelige internationale sportsforbund. I øjeblikket er FIDE World Chess Championship en af de største sportsbegivenheder globalt. De associerede medlemmer i form af nationale skakforbund er fra 195 nationer.

Historien om FIDE verdensmesterskab i skakOm skakHvordan satser man på FIDE World Chess Championship?
Andreas Nielsen
WriterAndreas NielsenWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Historien om FIDE verdensmesterskab i skak

Historien om FIDE verdensmesterskab i skak

Jomfrukampen i 1886 mellem Steinitz og Zukertort er almindeligt anerkendt som et verdensmesterskab. Steinitz ville sejre og blive verdens første mester. Fra 1886 til 1946 definerede vinderen reglerne. Derfor tvang de enhver udfordrer til at investere en betydelig sum penge med det formål at vælte den forsvarende mester.

I 1946 døde Alexander Alekhine, som var den regerende verdensmester. FIDE overtog kontrollen over verdensmesterskabet. Verdensmesterskabet startede året efter og har trives med at blive de store sportsturneringer, som FIDE afholder. En række mesterskaber i skaksport blev afholdt hvert tredje år fra 1948 til 1993 for at vælge en ny udfordrer.

Garry Kasparov, den nuværende verdensmester, skilte sig fra FIDE i 1993. Hans afhopp resulterede i, at en rival hævdede verdensmestertitlen i de næste tretten år. Ved verdensmesterskabet i skak i 2006 blev titlerne slået sammen. Siden da har FIDE stået for skakkampe verden over. Nu afholder FIDE verdensmesterskabet i skak efter hvert andet år.

Magnus Carlsen dominans

Magnus Carlsen af Norge er den nuværende verdensmester, efter at have haft titlen siden 2013. Carlsen er også den yngste spiller nogensinde til at nå en rating på 2800. I sine teenageår bragede nordmanden ind i skakeliten, men på grund af sin utilfredshed med formatet trak han sig tilbage fra 2010-kandidaterne. Han kom tilbage tre år senere og vandt kandidatturneringen i London. Han klarede sig bedre end Vladimir Kramnik i tiebreaks og blev kåret som udfordreren. Samme år vandt han verdensmesterskabet ved at besejre Viswanathan Anand med en score på 612-312 i titelkampen.

Historien om FIDE verdensmesterskab i skak
Om skak

Om skak

Skak har altid haft en toptung finansiel struktur. At vinde verdensmesterskabet har altid været mere værd end at vinde andre begivenheder i konkurrerende skakhistorie. Dens vindere er altid blevet rimeligt kompenseret. Herre-VM i skak har en belønningspulje på $1,14 millioner. Kvinders verdensmesterskab i skak har en præmiepulje på $286.000. Men på grund af den stigende popularitet planlægger FIDE at øge præmiepuljen tilsvarende.

Skak er blandt de ældste og mest udbredte brætspil i verden. Spillet involverer to spillere, der simulerer en kamp mellem to kongeriger. Det spilles af millioner af individer til både fritids- og konkurrenceformål. Skak kræver mindst et sæt skakbrikker og et skakbræt for at spille. Hvis deltagerne vælger at spille et tidsindstillet parti, skal de bruge et skak-ur, og de vil sandsynligvis bruge et resultatark til at holde styr på deres træk.

To hære af skakbrikker er involveret i dette spil. Hvert sæt har par af riddere, biskopper og tårne. Der er også en konge og en dronning ud over otte bønder, som udgør et skakbrikssæt. Disse brikker har lyse og mørke brikker for at hjælpe spillerne med at identificere deres hære. Den lyse side kaldes hvid, og den mørke side kaldes sort, uanset brikkernes faktiske farve.

Hvorfor er FIDE World Chess Championship populært?

I årenes løb er skak blevet en virkelig global sport med titusindvis af millioner spillere over hele kloden. Der spilles over 60 millioner spil om dagen i gennemsnit. Mesterskabet har fundet sted hvert andet år siden 2014. Undtagelsen var i 2020 på grund af COVID-19-epidemien.

Siden han besejrede Viswanathan i 2013, har Carlsen med succes forsvaret sit mesterskab i 2014, 2016, 2018 og 2021. Magnus er blevet en populær figur, hvor en række fans har fulgt ham.
Det unikke ved FIDEs verdensmesterskaber i skak er, at alle spillere er velkomne til at konkurrere. Derudover er der sportsligaer for kvinder, under 20'erne og også de bedste esports-mesterskaber, der afholdes online. Hurtig, blitz, korrespondance, problemløsning og Fischer Random Chess er alle verdensmesterskaber i skak.

For nylig er The Queen's Gambit blevet Netflix' mest populære tidsbegrænsede serie. Det har skudt i vejret med skakmedlemskaber og -salg, mens det har tændt en passion for spillet blandt folk fra alle samfundslag. Det har allerede gjort indtryk på den yngre generation, og det er håbet, at det vil anspore spillets vækst i de kommende år. Spillere, der er ivrige efter at satse skak, er blevet ganske fortrolige med sporten på grund af denne popularitet.

Om skak
Hvordan satser man på FIDE World Chess Championship?

Hvordan satser man på FIDE World Chess Championship?

Skak er blevet spillet i århundreder og er nu et globalt spil spillet af professionelle spillere, hvilket har resulteret i et væld af fantastiske væddemålsmuligheder. Skakvæddemål er ikke så populært som væddemål på store atletiske begivenheder, men det har en hengiven tilhængerskare af fans. Top online sports betting sider har udvidet deres odds til at omfatte en bred vifte af spil og sport online turneringer. Dermed kan spillere nemt finde FIDE World Chess Championship odds fra en række bookmakere.

Væddemålsstrategier på FIDE World Chess Championship

Udfaldsvæddemål er den klassiske væddemålsmetode i skakturneringen. Spillere forudsiger simpelthen vinderne af enhver kamp, de vælger. Mere forsigtige spillere bruger muligheden for dobbelt chance. Indstillingen tillader en bestemt modstander at undgå at tabe. Hvis spillere vælger 1X eller 2X, vil de vinde deres indsats, hvis spilleren vinder eller trækker kampen. Men fordi dette er det mest konservative væddemål, er oddsene normalt lavere end det næste væddemål.

Spillere med lidt erfaring kan spille Handicap Bet. Dette væddemål tyder også på, at den specificerede konkurrent i det mindste vil undslippe et direkte tab i turneringen. Der er dog en væsentlig forskel mellem handicap og dobbeltchance-indsatsen. I tilfælde af en kamp uafgjort med et handicap nul, når spillet ender uafgjort, vil spillerne blive tilbagebetalt for deres oprindelige indsats i stedet for at vinde væddemålet.

Hvordan satser man på FIDE World Chess Championship?
About the author
Andreas Nielsen
Andreas Nielsen
About

Med en rig spillebaggrund og en stærk følelse af dansk stolthed omformer Andreas online casino guides. Ved at flette lokale nuancer med globale standarder sikrer han, at hver spiller oplever et strejf af Danmark i hans arbejde.

Send email
More posts by Andreas Nielsen