FIFA World Cup - Gruppe E Forhåndsvisning af kampdag 1

FIFA Verdensmesterskab

2022-11-23

Eddy Cheung

England, Holland, Argentina og Frankrig har nu fået deres debut i fodboldens øverste etape, og nu er det tid til yderligere to flerårige favoritter til at sætte gang i deres kampagne - Tyskland og Spanien.

FIFA World Cup - Gruppe E Forhåndsvisning af kampdag 1

Selvom de europæiske giganter er favoritterne til at gå videre til næste runde, kan du forvente masser af overraskelser i en gruppe, der måske ikke er så ligetil, som det ser ud til! Hvis du ikke tror på os, så spørg bare Argentina!

Tyskland vs Japan

Firedobbelt verdensmester i Tyskland starter deres turnering denne onsdag mod Japan, et hold de aldrig har mødt før i denne konkurrence. Faktisk har disse hold kun mødt hinanden to gange før - begge i internationale venskabskampe -, hvor Tyskland fortsat er ubesejret med én sejr og én uafgjort.

Tilgivelsessang

Ved at deltage i deres 20. FIFA World Cup nogensinde er Tyskland et af de mest succesrige hold i konkurrencen i det 21. århundrede, efter at have nået semifinalerne i fire ud af de fem verdensmesterskaber siden.

VM-mestrene i 2014 kommer til Qatar som det første hold, der kvalificerer sig ud over værterne selv, efter at have vundet ni af deres 10 europæiske kvalifikationskampe og scoret 36 mål i processen.

Efter at have styrtet ud i gruppespillet i en katastrofal kampagne i 2018, vil Hansi Flicks mænd helt sikkert være ude efter revanche denne gang og på udkig efter et dybt løb i turneringen for at vaske den dårlige smag af deres mund for 4 år siden.

At bryde mønsteret

Japan har i mellemtiden ikke den historie, som deres tyske modparter har. Deres første turnering var først så sent som i 1998, selvom de til deres ære har formået at nå den store scene ved enhver lejlighed siden.

Kvalifikation til VM andenpladsen i deres gruppe - 7 point foran Australien og kun 1 point efter den nu legendariske saudiarabiske side - Japan kommer ind i turneringen i god form. De tabte deres sidste forberedelseskamp mod Canada, men har set meget solide ud mod Brasilien, USA, Sydkorea og Ghana gennem hele året.

En interessant statistik om Japan er dog, at de har vekslet mellem enten at blive elimineret i gruppespillet eller i Round of 16 i hver eneste af de sidste 7 turneringer. Siden de nåede til Round of 16 i Rusland 2018, er de bestemt til at styrte ud i Qatar, eller vil de være i stand til at bryde mønsteret?

Selvom en sejr til Tyskland ikke har stor værdi til en pris på 1,44, ser vi, at dette er en mere kompliceret kamp, end det ser ud til på papiret. Til en pris på 3,00 hos Betway, Tyskland, at vinde og begge siders resultater er bestemt værd at se nærmere på.

Spanien vs Costa Rica

Verdensmesterskabet i 2010 mød underdog-holdet, der fik alle til at drømme om 2014, når Spanien onsdag den 22. november møder Costa Rica på Al Thumama Stadium i Doha.

Selvom det er første gang, disse hold har mødt hinanden i VM, har de mødtes ved tre lejligheder i det seneste årti, hvor Spanien kom ud af holdet ubesejret med 2 sejre og uafgjort. Det seneste af deres møder var i 2017, hvor de skubbede 5 forbi den mellemamerikanske side.

Nyt hold, samme forventninger

Med kun én spiller tilbage fra VM-truppen, der vandt 2010-turneringen - Barcelonas Sergio Busquets - har Spanien haft meget arbejde at gøre for at genopbygge deres hold i de seneste par år.

Det hårde arbejde har dog bestemt givet pote, da de bringer et ungt og lovende hold med i pokalen, der har store ambitioner - grænsende til forpligtelser - om at komme dybt ind i turneringen og fremvise noget smukt spansk fodbold undervejs.

Heldigvis for deres ambitioner ankommer de røde til VM i god form - efter at have vundet fire ud af deres sidste 5 kampe og kvalificeret sig til semifinalerne i UEFA Nations League ud af nogle solide skærme.

Mens spanierne er mere kendte for deres besiddelsesbaserede angrebsfodbold, har de bemærkelsesværdigt nok kun indkasseret 3 mål i denne periode, hvilket viser, at deres forsvar ikke er noget at spotte med.

Kan Costa Rica udføre et mirakel to gange?

Året var 2014. Den lille mellemamerikanske nation Costa Rica blev trukket ind i, hvad alle kaldte "Dødens Gruppe" i Brasilien, hvor de skulle møde 3 tidligere VM-mestre: Uruguay, Italien og England. De havde ingen chance i helvede. Costa hvem?

Eller det troede alle i hvert fald. Så da de fortsatte med at slå Uruguay og Italien og derefter uafgjort mod England for ikke bare at kvalificere sig til næste runde, men faktisk toppe gruppen, kendte hele verden pludselig deres navn. 

Eventyret var dog ikke slut endnu, da de så ville fortsætte med at slå Grækenland i ottendedelsfinalen, før de til sidst bøjede sig på straffe mod Holland.

Selvom det var 8 år siden, og mindre end en håndfuld af de samme spillere fra det hold er tilbage, ville man være et fjols at nedsætte Costa Rica i endnu en gruppe, som det ser ud til, at de ikke har noget med at komme ud i live fra.

Hvis du leder efter en fornuftig indsats, ligner Over 2,5 til 1,64 en god mulighed. Men hvis du vil drømme om, at mirakler kan ske igen, er gevinsten til Costa Rica prissat til 25.00 hos Betsson.

Seneste nyheder

PalmSlots introducerer nye fodboldkampagner
2022-12-07

PalmSlots introducerer nye fodboldkampagner

Nyheder