Serie A

Serie A er også kendt som Serie A TIM på grund af national sponsorering. En Scudetto bliver præsenteret for vinderen af denne topligaturnering for professionelle klubber, der er toppen af Italiens fodboldstruktur. Siden 1930 har ligaformatet brugt en round-robin planlægning. Ligaen er bredt anerkendt som en af verdens bedste fodboldligaer og er populær blandt serie A betting online bookmakere. Konkurrencen bliver også ofte portrætteret som en af de mest taktisk og solide defensive fodboldligaer i verden.

Denne italienske liga er blandt klodens hårdeste fodboldligaer. UEFA-koefficienten for nationale ligaer rangerer Serie A på tredjepladsen på kontinentet. Ligaen er foran den tyske Bundesliga og franske Ligue 1, men falder bagud Englands Premier League og spanske La Liga.

Serie A
Serie A's format

Serie A's format

Grundlaget for disse placeringer er de tidligere femårige præstationer i de europæiske klubkonkurrencer af klubber fra et bestemt land.

I størstedelen af denne ligas historie konkurrerede atten eller seksten hold ved dette højeste italienske mesterskab. Men siden 2004/05 har tyve hold deltaget i Serie A. Hvert hold møder hver af de nitten klubber i løbet af sæsonen. Holdene spiller den ene kamp på deres hjemmestadion og den anden kamp på deres modstanderes bane, i alt 38 kampe, når sæsonen slutter.

Klubberne møder hver af de nitten modstandere én gang i løbet af den første halvdel af sæsonen. Så skal klubberne møde hinanden igen i anden del af sæsonen med hjemme- og omvendte udekampe. Der er således mange Serie A betting markeder på online sports betting sider.

I tidligere sæsoner havde både første del og anden del af sæsonen nøjagtigt ens kampordrer. Men fra og med sæsonen 2021/22 begyndte Serie A at implementere en tilfældig tidsplan. Tidsplanen følger nu den spanske, engelske og franske liga.

Serie A's format
Placering i Ligaen

Placering i Ligaen

Siden 1995 har holdene ikke modtaget point, når de taber, men tre point for at vinde en kamp og et enkelt point for uafgjort. Før 1995 modtog hold tidligere to point efter at have vundet. Tegning og tab svarede til det nuværende format.

De fire bedste hold får en plads i Champions League i den efterfølgende sæson. Der kræves en femte- og sjetteplads for at kvalificere sig til Europa League i den følgende sæson. Holdet på syvendepladsen spiller i den nye Europa Conference League. Klubber fra Serie B tjener oprykning til Serie A i slutningen af hver sæson.

Disse hold er erstatninger for de tre bundrangerede hold, der modtager nedrykning, når sæsonen slutter.

Mens niveauet er kendt for sit stramme forsvar og taktiske kontrol, er der nok spændende fodbold at nyde. Fans af Serie A omtaler ligatitlen som Scudetto.

Placering i Ligaen
Serie A's bedste klubber

Serie A's bedste klubber

Der er flere topklubber i denne italienske topkonkurrence. Det er de hold, der har vundet flest mesterskaber. I årenes løb har fodboldhold har også haft mange stjernespillere på deres liste.

Inter Milan

Siden starten i 1909 har klubben været den eneste til at konkurrere i Serie A. Inter deler det legendariske San Siro stadion med lokalrivalerne AC Milan til hjemmekampe. Holdet har vundet treogtredive indenlandske mesterskaber.

AC Milan

Som det er kendt, har Milan brugt hele sin embedsperiode i den øverste liga, bortset fra to sæsoner fra 1980 til 1983. Klubben er en af de mest velstående i italiensk og international fodbold. Sejren for sæsonen 2021/22 var AC Milan, som vandt deres første ligatitel siden 2011.

Roma

I 2022 vandt AS Roma, opkaldt efter Italiens hovedstad, den første Europa Conference League. Roma har også vundet tre ligatitler, den seneste i 2001. Klubben deler det enorme Stadio Olimpico med den lokale rival Lazio til hjemmekampe.

Juventus

Størstedelen af La Liga-stjernerne har spillet for Juventus gennem den italienske ligafodbolds historie, og de fortsætter med at være en ustoppelig kraft i ligaen. Bianconeri har vundet titlen 32 gange, inklusive en fem-årig løbetur fra 2011 til 2016.

Napoli

På trods af ikke at have vundet en titel for nylig, er Napoli forblevet en dominerende kraft i ligaen. Spillere kan finde Napolis væddemålsmarkeder hos enhver online bookie. Napoli har den fjerdestørste fanbase i Italien og er det femtemest indtjenende hold.

Serie A's bedste klubber
Serie A's bedste statistikker

Serie A's bedste statistikker

Juventus satte ny rekord med 102 point i sæsonen 2013/14, som endnu ikke er overgået. Den overvældende præstation var betydelig, fordi Juventus allerede havde vundet titlen to uger før. Inter Milan har rekorden for den største sejrsmargin, efter at have afsluttet 22 point foran andenpladsen i sæsonen 2006/07.

Spillere med over 200 mål er José Altafini, Gunnar Nordahl, Antonio Di Natale, Giuseppe Meazza og Roberto Baggio. Gianluigi Buffon og Paulo Maldini har flest optrædener med henholdsvis 657 og 647 kampe.

Udover Maldini og Buffon har to spillere i Serie A spillet mere end 600 optrædener: Francesco Totti og Javier Zanetti. Med de fleste spil spillet af udenlandske spillere, fastholder Zanetti rekorden.

Buffon har rekorden for flest serie A clean sheets med 299. Med 16 røde kort holder Paolo Montero, Luigi Di Biagio og Giulio Falcone rekorden. Med 792 optrædener (eksklusive fem playoff-kampe) er Carlo Mazzone den træner med flest optrædener.

Serie A's bedste statistikker
Serie A Liga og Cup-konkurrencer

Serie A Liga og Cup-konkurrencer

Coppa Italia, eller Italy Cup, er en årlig italiensk knockout-cupkonkurrence i fodbold, der drives af fodboldens styrende organ, FIGC frem til 2010. Siden 2010 har Lega Serie A afholdt denne konkurrence. Pokalturneringen finder sted i intervallerne mellem ligakampene. Med fjorten trofæer er Juventus det mest succesrige hold og er et populært valg på enhver online sportsbook.

Supercoppa Italiana, eller italiensk Super Cup, er en årlig kamp mellem den foregående sæsons Serie A- og Coppa Italia-vindere.

For nylig har hold fra Serie A ikke haft meget held i kampen Champions League. Inter Milan besejrede Bayern München i 2010 for deres seneste sejr. I 2017 nåede Juventus finalen, men tabte til Real Madrid, to år efter at have tabt til Barcelona.

AC Milan har vundet Champions League syv gange, hvilket gør dem til det mest dominerende Serie A-hold i konkurrencen. Inter Milan og Juventus har vundet tre gange, og Juventus har vundet to gange.

Hold fra Serie A konkurrerer også i Europa League. Serie A-hold har vundet ni titler, heraf tre af Inter og Juventus, to af Parma og en af Napoli. Serie A-hold er populære valg hos sportsbook-onlineudbydere i denne konkurrence. Parma er dog den seneste vinder, der har løftet pokalen i 1999.

Serie A Liga og Cup-konkurrencer
Historien om Serie A

Historien om Serie A

Fra 1898 og frem til 1922 kørte ligaen som flere regionale afdelinger. Den nuværende struktur går tilbage til sæsonen 1929/30. Juventus har den største succes i Serie A med 36 titler. AC Milan og Inter Milan er de næstmest succesrige klubber, der hver har nitten ligatitler.

Begge Milan-klubber har haft svære tider på det seneste på grund af Juventus' dominans, men det har givet mulighed for opkomsten af flere nyere navne i det italienske spils øverste lag. Faktisk har Roma og Napoli været Bianconeris vigtigste konkurrenter i de seneste år. Ingen af dem har dog gjort nok for at skabe en langvarig udfordring. Efter en udvidelse i 2005 har divisionen nu 20 hold og følger et standardformat.

Hvad gør Serie A så populær?

Serie A har produceret nogle af de mest intelligente spillere i spillets historie. Dette ry har holdt fast i ligaen den dag i dag. Serie A halter bagefter topligaerne i England og Spanien med hensyn til kommerciel udvikling. Det har heller ikke de bedste besøgstal i Europa.

Silvio Piola, der spillede for Cagliari Calcio fra 1929 til 1952, har rekorden for flest scorede mål (274) i ligaen. Francesco Totti, der scorede 250 mål mellem 1992 og 2017, er den næsthøjeste målscorer bag Piola.

Historien om Serie A
Bedste Serie A væddemål

Bedste Serie A væddemål

Mange fodboldelskere vil se til lande som Italien når de vil se det fineste af spillet, fordi der er nogle meget kendte hjemmehold, der spiller i det land. Disse spil vil altid give spillere masser af væddemålsmuligheder. Man kan også finde det mere bekvemt at bruge livestreaming- eller livekommentartjenesterne fra mange online betting-sider.

Pengelinje

På Moneyline er der tre muligheder: hjemmeholdssejr, uafgjort og udeholdssejr. Moneyline-indsatser afgøres efter ordinær tid, 90 minutter plus skadetid. Pokalkampe som Coppa Italia kan gå til ekstra tid og straffe i Italien. Alle Moneyline væddemål afgøres på resultatet ved slutningen af ordinær tid, uanset det endelige resultat.

Over under

I fodboldvæddemål refererer det samlede antal mål eller under/over til det antal mål, man tror vil blive scoret i løbet af spillet. De fleste online sportsbooks vil kun have én mållinje for hvert spil, der spænder fra Under/Over 0,5, 1 eller 1,5 mål.

Mod Spredningen

De fleste sportsbooks giver kun én mållinje for hvert spil, der spænder fra +/- 0,5, 1 eller 1,5 mål. Når enkeltpersoner satser på Roma +1,5 mål (-250), og Napoli ikke klarer at slå dem med to mål eller mere ved slutningen af ordinær tid, vil væddemålet vinde. Også, når man satser på Napoli -1,5 mål (+130), vinder de, hvis de slår Roma med to eller flere mål.

Bestillinger

At satse på, om en fodboldspiller får et gult eller rødt kort, kan virke mærkeligt, men det har vist sig at være særdeles succesfuldt for den almindelige spiller på Serie A bookmakers onlinesider. Satser på fodbold bookinger er klassificeret som et unikt væddemål, fordi det adskiller sig fra traditionelle matchvinder- og under/over-markeder.

Fodboldkortvæddemål kommer med deres egne regler og fordele. I stedet for held er det et spørgsmål om instinkt og omhyggelig undersøgelse. Fordi spillere kan vinde uanset slutresultatet, behøver de ikke at vente, indtil spillet slutter.

Bedste Serie A væddemål
Bedste bookmakere at satse på Serie A

Bedste bookmakere at satse på Serie A

På grund af deres dominans i ligaen har Juventus, AC Milan og Inter Milan effektivt monopoliseret kortere odds på Serie A-væddemålsmarkederne. Siden 1930 har de vundet 80 procent af Serie A-ligatitlerne imellem sig, hvor Juventus har vundet titlen flest gange.

Når du satser på Serie A på en af de bedste online bookmakersider, bemærker spillere, at hold, der spiller mod topklubberne, har længere odds, afhængigt af deres form. Spillere kan finde top Serie A odds på 1xBet, Melbet, BetWinner, Parimatch, Megapari, William Hill og Unibet blandt mange topbookmakere. Det er også nyttigt at se individuelle spillers præstationer for at se, om der er et fald i formen i en af topklubberne.

Bedste bookmakere at satse på Serie A