Sådan satser du på Ligue 1 i 2024

På grund af kommercielle interesser hedder Frankrigs Le Ligue formelt Ligue 1 Uber Eats. Det er landets primære fodboldmesterskab i Frankrig. Le Ligue spilles af tyve hold og kører på en nedryknings- og oprykningsstruktur til og fra Ligue 2. Ligaen administreres af det franske fodboldforbund, LFP. Før kampagnen 2023/24 er planerne at reducere Le Ligue til atten hold. De fleste spil finder sted i weekenden.

Nogle kampe spilles dog på hverdage og er almindelige valg på Le Ligues bookmakers onlinesider. Den almindelige leg afbrydes normalt i to uger i weekenden før jul og genoptages i januars anden uge. Le Ligue er blandt de europæiske store nationale mesterskaber, rangerende på en femteplads bag England, Spanien, Italien og Tysklands ligaer.

Sådan satser du på Ligue 1 i 2024
Ethan Moore
WriterEthan MooreWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
LocaliserAndreas NielsenLocaliser
Ligue 1's struktur

Ligue 1's struktur

Hvert hold spiller mod alle andre i divisionen to gange i løbet af sæsonen, traditionelt fra august til maj. Holdene spiller én gang på deres hjemmebane og én gang på deres modstanders, i 38 kampe, som er tilgængelige på enhver top online sportsbook.

Dog kan usædvanlige omstændigheder nogle gange tillade en side at være vært for deres hjemmekampe på et andet sted. En sejr giver et hold tre point, mens uafgjort giver et point. Et tab giver ikke noget point.

Samlet antal point, målforskel og mål scorede hold, og spillere kan satse på disse markeder på de bedste online bookmakersider. Holdet med flest point i slutningen af den ordinære sæson udråbes til mester. Vinderen bestemmes af målforskellen og scorede mål, hvis pointene er lige. Når nogen sider stadig er uafgjort, rangeres de i en lignende position.

En slutspilskamp på et andet neutralt sted bryder uafgjort for ligamesteren, degradering eller deltagelse i europæiske turneringer.

europæisk kvalifikation

Som pr UEFA koefficienter, kvalificerer de tre bedst placerede sider sig til kontinentets showpiece, Champions League. De to bedste hold går direkte til konkurrencens gruppespil. Den anden side går videre til kvalifikationsrunden. Holdet på fjerdepladsen går videre til Europa League, mens det femte hold normalt kvalificerer sig til Europa Conference League.

Den resterende Europa League-plads er valgt af Coupe de France, landets indenlandske pokalturnering. Det femterangerede hold i Le Ligue kvalificerer sig til Europa League, når begge pokalvindere kvalificerer sig gennem deres ligarække. I et sådant scenarie kommer det sjette-rangerede hold således til Conference League.

Ligue 1's struktur
Tophold i Ligue 1

Tophold i Ligue 1

Der er flere topklubber i den franske liga. Disse hold har vundet adskillige titler for at styrke deres status som tophold. Andre har set talentfulde spillere pryde deres trøjer foran fans og ikoniske stadioner.

Paris Saint-German

Klubben baseret i hovedstaden er det mest succesrige hold, der vinder over 40 hædersbevisninger. Populært omtalt som blot PSG, klubben spiller sine kampe på Parc des Princes. PSG har oplevet en massiv stigning i popularitet gennem de seneste år, især efter at have hentet stjernespilleren Neymar for rekordhøje 222 millioner euro.

Alligevel underskrev PSG Mbappé for rekordhøje 180 millioner euro. Sammen med andre stjernespillere har PSG fortsat sin dominans i fransk fodbold og er et fast valg af spillere på enhver sportsbook online. Dette fodboldhold har også et meget kendt esportshold, PSG esports som deltager i de største esports-begivenheder.

Olympique de Marseille

Klubben er almindeligvis kendt som Marseille, og det er det eneste franske hold, der vinder en Champions League-titel. Holdet har også den næstbedste rekord i Coupe de France med ti triumfer. Marseille har dog ikke set den seneste succes i ligaen, og deres sidste titel kom i 2010. Men på trods af dette har holdet en massiv fanbase i landet.

AS Monaco

Monaco er i øjeblikket den eneste udenlandske klub, der deltager i Le Ligue. Holdet er berømt for at udvikle unge talenter og gøre dem til globale superstjerner. Deres seneste triumf i ligaen var i 2016/17. Efter sæsonen blev flere førsteholdsspillere solgt, og holdet oplevede blandede resultater i de efterfølgende sæsoner. Holdet sluttede dog som andenpladsen i sæsonen 2021/22.

Lyon

Officielt kendt som Olympique Lyonnais, spiller klubben sine hjemmekampe på det massive Groupama Stadium. Holdet har været en toppræster og har deltaget i Champions League sytten gange. Klubben har en meget aktiv og loyal fanbase bestående af mange grupper af tilhængere.

Tophold i Ligue 1
Topstatistikker for Le Ligue

Topstatistikker for Le Ligue

Der har været flere vindere i ligaen udover PSG og Saint-Étiennes 20 triumfer. Marseille har ni titler, Monaco og Nantes har otte trofæer; Lyon har syv titler, mens Bordeaux har seks sejre. Andre vindere er; Reims med 6, Nice og Lille med 4. Lens, Montpellier og Strasbourg har hver en enkelt titel.

PSG har flest point i en enkelt kampagne, 96 point i 2015/16. Alligevel holder holdet bånd med Monaco for de fleste sejre i en sæson, 30, i henholdsvis 2015/16 og 2016/17. Saint-Étienne har den mest rekord for flest hjemmesejre i en sæson, 19, hvor de afsluttede sæsonen 1974/75 ubesejret på hjemmebane. PSG's 15 udesejre i 2015/16 er stadig en ligarekord. I sæsonen 2018/19 havde PSG en sejrsrække på 14 kampe, hvilket er en ligarekord.

Mickaël Landreau har flest optrædener og har spillet 618 kampe mellem 1997 og 2014. Landreau repræsenterede Nantes, PSG, Lille og Bastia. Delio Onnis er rekordmålscorer i Le Ligue med 299 mål.

Le Ligue-hold i europæiske konkurrencer

Franske hold har ikke haft succes i Champions League. Marseille er den eneste indehaver, der vandt pokalen i 1993. Holdene har dog haft bemærkelsesværdige præstationer i konkurrencen, hvor PSG nåede finalen i 2020. PSG og Monaco nåede også semifinalerne i henholdsvis 2021 og 2017. Nej, Le Ligue-klubben har nogensinde vundet Europa League.

Topstatistikker for Le Ligue
Le Ligue og Cup-konkurrencer

Le Ligue og Cup-konkurrencer

Coupe de France er fransk fodbolds højeste knockout turnering, styret af det franske fodboldforbund (FFF). Det er tilgængeligt for alle pro- og amatørfodboldhold i Frankrig, inklusive klubber, der opererer i oversøiske divisioner og regioner. Denne cup blev første gang afholdt i 1917. Mellem Le Ligue-sæsonerne konkurreres der om turneringen med regulære spil.

Når det kombineres med spontane parringer og enkeltstående møder, kan Coupe de France vise sig at være en udfordring for topholdene at vinde. Vinderen får en plads i Europa League i den efterfølgende sæson. Højere rangerende klubber er forpligtet til at spille som gæstende hold, når de er parret mod modstandere i lavere ligaer, to divisioner under dem, til fordel for amatørhold. Med 14 trofæer er PSG det mest dominerende hold i konkurrencen.

Trophée des Champions er en årlig kamp, der involverer mestrene i Le Ligue og vinderne af Coupe de France. Det ligner de populære supercupper i mange andre ligaer i Europa.

Le Ligue og Cup-konkurrencer
Historien om Ligue 1

Historien om Ligue 1

Le Ligue blev etableret i 1932 under banneret National, men efter et år blev den ændret til Division 1. Den fungerede under denne betegnelse indtil 2002, hvor den ændrede navn til den nuværende. Med ti ligatitler hver er Saint-Étienne og PSG de mest succesrige klubber i Frankrig. Klubben med flest titler i træk er Lyon. Fra 2002 til 2008 var truppen ustoppelig og erobrede syv titler i træk.

PSG har også været dominerende i de seneste år og erobret otte af de potentielle elleve trofæer siden 2012. Marseille ejer ligarekorden i de fleste sæsoner blandt eliten, med 71. PSG fastholder ligarekorden for kontinuerlige ligaoptrædener, 47 kampagner, fra 1974 til og med nu. Nantes har rekorden for det længste ubesejrede løb i en enkelt sæson, 32 kampe, og de færreste nederlag, 1 kamp, i sæsonen 1994/95.

Nantes har også rekorden i den mest betydningsfulde periode uden at tabe på hjemmebane. Holdet spillede 92 kampe uden at tabe fra maj 1976 til april 1981. PSG er den nuværende mester, efter at have vundet kampagnen 2021/22. AS Monaco har et udenlandsk hold vundet ligaen ved flere lejligheder. Monacos deltagelse i ligaen gør det til en grænseoverskridende konkurrence.

Historien om Ligue 1
De bedste væddemål i Le Ligue

De bedste væddemål i Le Ligue

Fodbold er blandt de mest spændende sportsgrene at spille på, og væddemål på den franske liga er ingen undtagelse. Spændingsniveauet i Le Ligue kan sammenlignes med det i andre topligaer i Europa. I Le Ligue er der forskellige væddemålsvalg, hver med sit unikke sæt af omstændigheder. At forstå, hvordan disse aspekter fungerer, kan hjælpe spillere med at beslutte, hvor de skal foretage deres indsatser.

Moneyline

EN Moneyline bet forudsiger, hvilket af de to Le Ligue-hold, der vinder en kamp direkte i fodbold. Hvert hold har odds tildelt det. Spillere betales baseret på deres valg. Dette er det mest almindelige Le Ligue-marked, der er tilgængeligt hos enhver online bookmaker. Topklubber har lavere odds, når de står over for de mindre klubber.

Over under

På alle online sportsvæddemålssider er et over/under-væddemål en indsats på det samlede antal mål. Når man tror, at en kamp vil være over/under en specificeret samlet total, placerer de deres indsats. Over 3,5 mål indikerer, at der skal scores mindst fire mål i løbet af kampen. Alt mindre end det vil resultere i et tab af indsatsen. Under 3,5 mål betyder, at begge hold højst må score tre mål tilsammen. Alt mere end det resulterer i et tab af indsatsen.

Mod Spredningen

Denne type gambling involverer at trække scores fra og give point til underdog. Spredningen refererer til forskellene i point/mål. Monaco kan have et spredning på +1,25, og Lens kan have et spredning på -1,25 i et spil. Lens er begunstiget af -1,5 mål, hvilket betyder, at de skal vinde eller uafgjort med ét mål. Alt mindre end det betyder, at indsatsen er tabt.

Bookinger og andre markeder

Spillere kan også satse på de samlede reservationer for hele spillet, holdet eller spilleren for at modtage et kort. Også prop-væddemål ligner dem i andre sportsgrene. Enkeltpersoner kan satse på alt, der kan ske i løbet af spillet, såsom hvem der scorer det første mål, eller hvordan kampen ender. Parlays-væddemål er også almindelige blandt almindelige Le Ligue-væddere. Denne form for væddemål indebærer at placere mange væddemål på én billet.

De bedste væddemål i Le Ligue
Bedste bookmakere at satse på Le Ligue

Bedste bookmakere at satse på Le Ligue

At vælge bedste betting sider at gøre sine væddemål er den mest kritiske komponent for at være en succesfuld Le Ligue-vædder. Den valgte online bookmaker bestemmer, hvordan man spiller på Le Ligue, og hvad man skal spille på. Desuden har online bookmakeren en betydelig og direkte indflydelse på enkeltpersoners samlede oplevelse.

Det er derfor, det er så vigtigt at vælge en Le Ligue sportsbook, der passer til dig og vil holde alle dine sarte personlige data sikre. Følgende er nogle af de bedste websteder for Le Ligue-væddemål online: Betsson, Betsafe, Dafabet, Betmaster, Unibet, Parimatch, 22Bet og Megapari blandt alle topbookies.

Bedste bookmakere at satse på Le Ligue