Sådan satser du på Bundesliga i 2023

Bundesligaen er den tyske klubfodbolds øverste division. Det omfatter et stort netværk af organisationer, der aktivt fremmer sporten i hele det europæiske land. Den tyske forbundsfodboldliga eller Bundesligaens komplekse netværk af foreninger, hold og medlemskab spænder over hele landet og omfatter forskellige spille- og organisationsniveauer.

Den ordinære sæson går fra august til maj. Hver side spiller 34 kampe, både hjemme og ude, hvilket giver Bundesliga-betting online bookmakere store markeder. Bundesligaen består af atten hold. I ligaen spiller hvert hold mod alle modstandere to gange, hjemme og ude i løbet af sæsonen.

Sådan satser du på Bundesliga i 2023
Kvalifikation til europæisk fodbold

Kvalifikation til europæisk fodbold

Tre-point systemet erstattede den tidligere to-point tildeling for en sejr siden 1995/96 sæsonen. Hver kamp giver nu tre point til sejren, ingen til taberen og et point til hvert hold i tilfælde af uafgjort.

Kun én klub er kronet til mester i slutningen af den ordinære sæson. De tre nederste hold rykkes straks ned og erstattes af de tre øverste hold fra anden division. Det andet niveau er kendt som 2.Bundesligaen siden 1974. Den tredje division har været kendt som 3.Liga siden 2008. Den var tidligere kendt som Regionalligaen siden den blev dannet i 1963.

Den tyske mester, andenpladsen, tredjepladsen og fjerdepladsen går videre til Champions League, Europas bedste klubkonkurrence. Holdet på femtepladsen og vinderen af DFB Cuppen kvalificerer sig til Europa League.

Det sjette-rangerede hold kommer til Europa Conference League. I tilfælde af at DFB Pokal-vinderen også kvalificerer sig til Champions League, vil andenpladsen af den samme pokal konkurrere i Europa League. Det sjette hold får en plads i Europa League, når både DFB Pokal-finalisterne kvalificerer sig til Champions League, og Europa Conference-pladsen går til det syvende hold.

Hold rykket ned fra Tysklands topligaen i slutningen af den ordinære sæson flytter til anden række for den følgende sæson. 2.Bundesligaen har også 18 klubber, der konkurrerer om de tre oprykningspladser til rådighed i slutningen af sæsonen. Den næste sæson bliver de, der slutter sidst, rykket ned i deres regionale divisioner, hvor de kæmper om en plads i 2.Bundesligaen.

Holdet, der slutter på en 16. plads i Bundesligaen, spiller mod det hold, der kommer på tredjepladsen i anden række i et to-kamps playoff. Vinderen af uafgjort deltager i Bundesligaen den følgende kampagne, mens taberen rykker ned i anden division.

Kvalifikation til europæisk fodbold
Tophold i Bundesligaen

Tophold i Bundesligaen

56 klubber har deltaget i Bundesligaen siden starten. Flere af disse hold har været dominerende, mens andre har blandede resultater. Disse hold har været repræsenteret af stjerner og talentfulde spillere, der gør Bundesligaen til en af de mest spændende konkurrencer at se i verden.

FC Bayern München

Almindeligt kendt som FC Bayern, holdet spiller sine hjemmekampe på det massive Allianz Arena stadion. Holdet har været dominerende i Bundesligaen og er repræsenteret af stjernespillere. Gerd Muller er Bundesligaens topscorer gennem tiderne. Robert Lewandowski er nummer to. Begge har repræsenteret Bayern München. I den fodboldens verden, Bayern har det højeste antal tilhængere.

Borussia Dortmund

Klubben er populært kendt som BVB og har base på Signal Iduna Park stadion i Dortmund. BVB betragtes som den næstbedste klub i Tyskland og har levet op til denne titel. Deres sidste titel kom dog i 2011/12, men holdet har været andenpladsen ved flere lejligheder. Holdet har en Champions League titlen og blev nummer to i den helt tyske finale i 2013 og tabte til Bayern München.

Leipzig

Leipzig er et nyt hold i tysk fodbold, der blev dannet i 2009 og blev rykket op til Bundesligaen i 2016. Holdet har cementeret sin plads som et tophold i Tyskland og sluttede som andenpladsen i sæsonen 2016/17 og 2020/21 . Holdet vandt også DFB-Pokal i 2022 og blev nummer to i Champions League 2019/20.

Tophold i Bundesligaen
Topstatistik for Bundesligaen

Topstatistik for Bundesligaen

Bayern har rekorden for det højeste samlede antal point i en kampagne med 91 i 2013. Holdet er således et almindeligt udvalg af spillere på enhver online sportsbook. Den største kløft mellem mestrene og andenpladsen fandt sted i samme sæson, hvor Bayern sluttede 25 point foran Dortmund. Holdet beseglede titlen den sæson med færrest kampe og vandt 2013/14-kronen i kun 27 kampe.

I 2015/16 endte Borussia Dortmund på andenpladsen med 78 point, en ligarekord for et resultat på andenpladsen. Bayern München har scoret flest mål i en sæson med 101. Derudover har truppen scoret flest mål på hjemmebane (69) og på udebane (47).

212 clean sheets i Bundesligaen gør Manuel Neuer til målmanden med flest shutouts i ligaens historie. Gerd Müller satte ligarekord med 365 mål i 427 kampe. Med 602 kampe for Eintracht Frankfurt har Charly Körbel rekorden for flest ligakampe. Stefan Effenberg har modtaget flest bookinger af enhver spiller med 121 kort, syv røde.

Topstatistik for Bundesligaen
Bundesliga Liga og Cup-konkurrencer

Bundesliga Liga og Cup-konkurrencer

Som sæsonen skrider frem, spiller hold fra Bundesligaen også i ligacuppen, DFB-Pokal. DFB-Pokal er en årlig knockout tysk fodboldturnering arrangeret af det tyske fodboldforbund (DFB). Ligaen har 64 hold, inklusive alle Bundesliga- og 2.Bundesliga-klubber. Efter Bundesliga-mesterskabet betragtes det som den næste prestigefyldte klubkonkurrence i tysk fodbold.

Bayern har de højeste DFB-Pokal-titler, 20, siden denne konkurrence begyndte i 1935. Holdet er således et populært valg på sportsbook-onlinesider. De nuværende mestre er RB Leipzig, som vandt deres første titel i 2022.

Derudover konkurrerer holdene i europæiske sportsbegivenheder. Champions League er for de fire bedste hold, mens Europa League er for femte- og sjettepladserne. Det syvende hold konkurrerer i Europa Conference League, som blev grundlagt i 2021/22.

Disse tyske hold er ikke så dominerende som dem fra Spanien, England eller Italien. De har vundet begivenhederne otte gange i alt. Tyske hold har været de næstmest dominerende i Europa League og vundet syv gange. Eintracht Frankfurt vandt 2021/22-udgaven.

Bundesliga Liga og Cup-konkurrencer
Bundesligaens historie

Bundesligaens historie

Længe før Bundesligaen eksisterede tyske fodboldligaer. Den første regionale liga, det sydtyske fodboldmesterskab, blev grundlagt i 1898. Bundesligaens seksten stiftende medlemmer blev valgt blandt de bedste landshold.

Bundesligaen blev grundlagt i 1963 af det tyske fodboldforbund. Deutsche Fußball Liga har organiseret ligaen siden 2001. De mest fortjente hold fra flere tyske regioner blev samlet i én liga for første gang.

Bayern München har domineret Bundesligaen i de seneste 32 sæsoner og vundet 32 gange. Bayern har vundet hver af de ti titler siden 2012/13. Bayern München tabte aldrig en eneste gang i Bundesliga-titlerne i 1986/87 og 2012/13 og satte en ny rekord for færrest tab i en enkelt sæson.

Bayern München har flest triumfer i en kampagne med 29 i 2012/13 og 2013/14. Holdet er også Europas mest succesrige tyske hold, efter at have vundet Champions League seks gange, den seneste titel var i 2020.

Bayern har ti europacupper og fire internationale klubpokaler til gode. Bayern München vandt Bundesligaen, DFB-Pokal og Champions League i henholdsvis 2012/13 og 2019/20.

Bundesligaens historie
Bedste Bundesliga odds

Bedste Bundesliga odds

Enhver kan nemt lære at satse på Bundesligaen med blot enkle trin. Fodbold er en sport, der tiltrækker spillere fra alle mulige baggrunde. Når det kommer til fodboldvæddemål, er det afgørende at vide, hvordan man læser oddsene. At forstå betydningen af tallene kan give spillere en betydelig fordel i forhold til andre spillere.

Moneyline

Dette er en standard Moneyline væddemål hvor individer skal vælge den ene side for at få en sejr eller uafgjort mellem de to hold. Det negative tegn (-) symboliserer den mindst liked, mens plustegnet (+) repræsenterer underdog. Dette er almindeligt hos Bundesliga bookmakere; dog kan alle tre linjer i en tre-vejs Moneyline være plus penge (+) afhængigt af matchup.

Under/ Overs

Over-Under Totals-væddemål er en sjov metode til at lave tyske liga-forudsigelser. Spillere kan satse på det samlede antal mål scoret af begge klubber, der spiller i en bestemt matchup, og om de scorede mål vil gå OVER eller UNDER det samlede antal mål forudsagt af bookmakeren.

Hos enhver online bookmaker er det gennemsnitlige samlede mål 2,0, men dette kan variere afhængigt af matchup. Forudsat at dette marked for en kamp mellem Leipzig og Frankfurt er sat til 3,5. Individer bør satse på OVER, når de mener, at den kumulative score for begge hold vil være fire mål eller mere. Man bør satse på UNDER, hvis de forudsiger, at den samlede score vil være tre mål eller mindre.

Mod Spredningen

Oddsselskabet justerer line-in-point spread-indsatsen, så det mindste hold har en fordel i spillet. Allerede inden kampen starter, tildeles underdog normalt +0,5 mål. Startende med -0,5 mål vil favoritten være de handicappede. Hvis spillere støttede underdog til +0,5, ville de vinde, hvis deres hold vandt, eller kampen endte uafgjort. Spillere mister deres indsats, hvis holdet taber kampen.

Bookinger og andre markeder

Spillere kan satse på spillere eller det samlede antal af holdbookinger i en kamp. Samlede hjørnespark, korrekt scoring og endda spillere til at score er nogle af de yderligere tilgængelige markeder. Spillere skal nøje observere kampene for at spille på denne slags væddemål.

Bedste Bundesliga odds
Bedste bookmakere at satse på Bundesligaen

Bedste bookmakere at satse på Bundesligaen

Tysklands Bundesliga, der betragtes som en af Europas fem store, tilbyder en bred vifte af fodboldvæddemål hver uge til spillere over hele verden. Bayern München, Borussia Dortmund og Bayer Leverkusen er alle klubber i verdensklasse, mens adskillige fremadstormende hold stræber efter at tage de store drenge ned et hak.

Der er mange velrenommerede Bundesliga online sportsvæddemålssider at vælge imellem, når du søger favorable fodboldbetting odds. De bedste online bookmakerudbydere inkluderer Dafabet, BetWinner, Parimatch, Vbet og William Hill. Det er afgørende at lære om de spillere og hold, der deltager i de kampe, man er interesseret i at spille på i en Bundesliga sportsbook.

Bedste bookmakere at satse på Bundesligaen