Betting Odds

Afhængigt af hvordan du bruger dem, kan betting odds være nødvendigt, hvis du er til smart betting. At lære at læse odds, og hvad gode og dårlige odds er, er en væsentlig forudsætning for betting. Nedenfor har vi lavet en omfattende guide til odds indenfor betting. En af de første ting, nye spillere bør lære, er at forstå odds på sportsvæddemål. Det er et afgørende skridt, da det gør det muligt for spillere at bestemme, hvor sandsynligt en begivenhed vil finde sted, og hvad deres potentielle belønninger kan være.

American Football Odds

Bolden overføres ved at bære den med sig (rushing), eller ved at kaste og afgive fra et medlem af ens eget hold til et andet (pasning). 

Vis mere…
Baseball Odds

Hvad er specifikt for baseball væddemål er det faktum, at der normalt ikke er så mange linjer som for de andre sportsgrene såsom fodbold eller basketball. De fleste af de online bookmakere med baseball-væddemål tilbyder kun pengelinjen, spreads og over/under-linjerne.

Vis mere…
Basketball Odds

I betragtning af det er det ekstremt vigtigt, hvordan man læser odds på basketball, da der er mange forskellige odds og linjer. Fra pengelinje, pointspredning og samlede point over/under til væddemål på separate quarters og halvdele, alt dette er kun en del af, hvad basketball online sportsbooks tilbyder.

Vis mere…
Biathlon Odds

Selvom det stadig er en sport, som kun et lille antal spillere satser på, har skiskydning faktisk vist sig at være fremragende i praksis til at stable vinderbilletter, med adskillige forskellige muligheder for at tjene. Ligesom enhver individuel sport vælger du en atlet, du satser på, og han eller hun bliver din favorit, indtil løbet er slut.

Vis mere…
Football Odds

Fodbold er en af få sportsgrene, hvor et spil kan afsluttes uden en vinder, medmindre det er knock-out-stadiet i store turneringer som f.eks FIFA World Cup. Det betyder, at der er tre moneyline odds for en fodboldkamp – hold 1 vinder, uafgjort og hold 2 vinder. 

Vis mere…
Horse Racing Odds

Det tog mange år for hestevæddeløb at finde vej blandt offentligheden. I dag repræsenterer det en sport med et stort antal tilskuere, og er især kendt blandt sportsbetting-bookmakere.

Vis mere…
Ice Hockey Odds

Som i enhver sport er der visse forskelle, når vi ser på de ligaer og pokaler, der spilles. Dette gælder især for betting på hockey og hvilken liga det er, selvom der ikke er mange af dem.

Vis mere…
Rugby Odds

Uden tvivl har enhver online bookmaker, der følger med i dag, et overdådigt udbud af rugbykampe og følger enhver version af denne sport, hvoraf den mest populære er den, der hedder Rugby Union.

Vis mere…

Tennis Odds

Forstå startprisen i sportsvæddemål
2022-09-14

Forstå startprisen i sportsvæddemål

Mange mennesker elsker sportsvæddemål, især online sportsvæddemål. Det er spændende, nemt og fuld af sjov. Også disse mennesker, der er væddemål på sport kan blive meget rigere i løbet af natten, hvis de satser på profitable sportsgrene med store afkast. Det er godt at lære nogle sportsvæddemålstips, før du gør det. Denne artikel fokuserer på startprisen i sportsvæddemål. Det tager blandt andet et kig på, hvad det er, hvordan det besluttes, og hvornår det skal tages.

En Matched Betting Guide for Newbies 2022
2022-08-03

En Matched Betting Guide for Newbies 2022

Matchet væddemål, også kendt som 'bonusjagt', er en unik form for gambling for spillere, der ønsker at indbringe risikofri fortjeneste ved at udnytte deres bookmakers tilbud. Ligesom andre gambling bestræbelser såsom sportsvæddemål og spille online casino spil, indebærer det at bruge bedste betting hjemmesider ledig. Men i modsætning til almindelige væddemål, satser spillere ikke på held eller erfaring. I stedet behøver de kun følgende for at få en fortjeneste:

Top Webbyslot-væddemålsmarkeder i 2022
2022-06-15

Top Webbyslot-væddemålsmarkeder i 2022

Seneste nyheder i væddemålskredse tyder på, at Webbyslot tilbyder et imponerende antal væddemålsmarkeder. Webbyslot ejes af SG International LP og er registreret i Skotland, Storbritannien. Spillesiden blev lanceret i 2018, og inden for de få år, den har været i drift, har den allerede gjort sig bemærket i det stærkt konkurrenceprægede sportsvæddemål industri. Udvalget af Webbyslots væddemålsmarked er fortsat en nøgleattraktion blandt spillere. Denne opskrivning undersøger nogle af Webbyslots bedste væddemålsmarkeder.

Hvad er odds på sportsvæddemål?

Hvad er odds på sportsvæddemål?

Det kan virke gådefuldt i starten, men denne oddsguide bør hjælpe spillerne med at forstå. Gennem årene har metoden, sportsbookies genererer odds, og bettinglinjer har ændret sig dramatisk.

Old-school Vegas oddsmakere dominerede tidligere sportsvæddemålsmarkedet, men meget har ændret sig siden introduktionen af internet-sportsbøger og finjusteringen af sportsvæddemålssoftware og algoritmer.

Hvad der ikke har ændret sig, er det hovedmål, som sportsbooks har sat sig siden de tidlige dage af sportsvæddemål: at balancere handlingen på begge sider af et væddemål. Dog er odds ikke beregnet til at afspejle den sande og nøjagtige sandsynlighed for nogen af begivenhederne.

Når alt kommer til alt, er det en af de bedste taktikker til at opnå en fordel i forhold til dine online bookmakere, når du tror, at der er en forskel mellem den reelle chance for en begivenhed og den underforståede sandsynlighed opnået fra en bettinglinje.

Det er vigtigt at erkende, at oddsmakernes primære mål er at reducere din sportsbooks risiko, ikke at præsentere et nøjagtigt (eller sandsynligt) billede af virkeligheden. - som risikomanagere og eksperter i sportsprognoser.

Formålet med odds er at tilskynde til lige handling på begge sider af en sportslinje. Ideelt set ville en sportsbook modtage tilsvarende væddemålsvolumen på begge sider af en indsats og tjene 5-10 procent på juicen (eller 'vig'), uanset om de vinder eller taber.

Hvad er odds på sportsvæddemål?
Sportsbetting odds forklaret

Sportsbetting odds forklaret

At forstå, hvordan odds i væddemål fungerer, kan hjælpe spillere med at gøre klogere indsatser, øge deres chancer for at vinde og dermed forstærke fornøjelsen af spillet.

Odds er også vigtige for betting sider da det balancerer begge sider af et væddemål, hvilket betyder, at huset stadig får deres ret.

For at drage fordel af sportsvæddemål skal du forstå forskellen mellem odds og sandsynlighed. Odds er ikke altid en direkte repræsentation af chancerne for, at noget sker eller ikke sker, selvom de to i det væsentlige er relaterede.

Simpelthen sagt, sandsynlighed i sportsvæddemål er subjektiv. Når det kommer til at forudsige det sandsynlige udfald af et spil, vil både spillere og online bookmakere have modsatrettede synspunkter.

Sandsynligheder varierer generelt mellem 5 % og 10 %, hvor nogle tilfælde er mindre og andre er større. At lave korrekte evalueringer af sandsynligheden for et resultat og derefter vurdere, om oddsene for det resultat giver væddemålsværdi, er nøglen til vellykket sportsvæddemål.

Sportsbetting odds forklaret
Hvordan fungerer odds på sportsvæddemål?

Hvordan fungerer odds på sportsvæddemål?

Beløbet, der udbetales ved vindende indsatser, bestemmes af sportsbet odds. Det er derfor, de typisk omtales som en indsatss "pris"

En indsats kan have enten et odds på eller odds-mod-pris. Odds på betyder, at de potentielle gevinster er mindre end det, der blev sat op, og odds imod betyder, at det beløb, bettors kan vinde, vil være større end det, de har satset.

Du vil stadig tjene penge, hvis du vinder et odds på væddemål, fordi dit oprindelige indskud er returneret, men du skal risikere mere, end du står til for at vinde. Fordi de er mere tilbøjelige til at vinde, er der ofte odds på store favoritter. Når et gamble har en større chance for at tabe end at vinde, kaldes det odds imod.

Selv penge odds er mulige. Et vindende væddemål med lige penge vil udbetale det nøjagtige satsede beløb plus den oprindelige indsats. Som et resultat har du reelt fordoblet dine penge. Husk, at jo højere odds, jo mindre sandsynligt er, at et gamble vinder, men jo højere udbetaling.

Hvordan fungerer odds på sportsvæddemål?
Forstå typerne af sportsvæddemål odds

Forstå typerne af sportsvæddemål odds

Standardoddsformatet kan variere afhængigt af regionen. Gamblingsider gør det på den anden side nemt ved ivrigt at imødekomme spillere, der ønsker en anden oddsstruktur, ved at lade dem tilpasse oddsformatet til det format, de er vant til. Nogle af de bedste betting sider tilbyder endda en række forskellige oddstyper.

Oddsformaterne for sportsvæddemål, vi gennemgår, er de mest almindelige i USA, Storbritannien og Europa - Moneyline, Decimal og Fractional odds.

  • Moneyline odds er mest populære i Amerika og arbejde anderledes for publikumsfavoritter og underdogs.
  • Fraktionelle odds er også ofte kendt som britiske odds, britiske odds eller traditionelle odds.
  • Decimal odds anses for at være det nemmeste væddemålsformat at forstå. Det er mest populært i Europa, Canada og Australien, men de fleste bookmakers sportsbooks tilbyder muligheden for at vise oddsene i decimaloddsformatet.
Forstå typerne af sportsvæddemål odds
Hvordan læser man odds?

Hvordan læser man odds?

Hvis du er usikker på, hvad du ser, når du ser på betting odds, så kan du ikke præcist finde værdi på bettingmarkederne, hvilket er nøglen til succes inden for sportsvæddemål.

Amerikanske odds

Amerikanske odds er ret forskellige fra andre bettingformater, da det normalt fremhæver en favorit og en underdog.

Oddsene for, at favoritsiden vinder vil normalt blive vist med et '-'-tegn. Tallet ved siden af viser, hvor meget en spiller skal satse for at vinde $100.

Den underdogs tal vil blive opført med et '+'-tegn, som angiver, hvor meget en spiller vil vinde, hvis de satser $100.

For eksempel er hold A favorit til at vinde søndagskampen til -110 odds. Hvis spillere placerer et væddemål på $110 på hold A, vil de modtage $100 og få deres $110 indsats tilbage, for i alt $210 i udbetalinger.

I tilfælde af underdogs, lad os sige, at en spiller sætter $100 på hold B til +240 odds. Hvis hold B vinder spillet, modtager de $240 plus den oprindelige indsats på $100. Dette giver en samlet udbetaling på $340.

Fraktionelle odds

Disse odds repræsenterer den netto sum, som spilleren vil få, hvis de vinder efter at have indregnet deres indsats.

For at illustrere, lad os sige, at kampen fredag aften mellem hold A og hold B har henholdsvis 5/1 og 1/5. Hvis en spiller betaler $5 på hold A, og de kommer sejrrigt ud, tager vi $5 og multiplicerer med fem, som er oddstælleren.

Derfor vil deres indsats for hold A vinde dig $25 plus din oprindelige $5 indsats - en samlet udbetaling på $30.

Et væddemål på hold B med odds på 1/5 vil på den anden side kun returnere $1 for hver $5, der sættes ind. Dette svarer til en samlet betaling på $6 for en indsats på $5.

Fraktionelle odds er mest almindeligt brugt i hestevæddeløb. Så hvis en spiller satser $50 på Noble Feet med en 20/1 og Noble Feet vinder, vil de få din oprindelige indsats ganget med oddset, som er 50 gange 20. Derfor vil de vinde $1000 på din indsats plus $50 indsatsen til en samlet udbetaling på $1150.

Decimal odds

Decimal odds er mere ligetil betting odds end de to andre. Tallet angivet for decimal odds er det præcise beløb, der vil blive udbetalt, hvis indsatsen er en vinder. Antag, at kampen lørdag aften har 2,0 odds på Fighter A og 5,5 for Fighter B.

Hvis en spiller satser $100 på Fighter A, og de vinder, vil $100 blive ganget med oddset, i dette tilfælde 2,0. Derfor vil deres samlede gevinster og udbetaling være $200. Hvis de satser på Fighter B med det samme beløb, vinder de en samlet udbetaling på $550.

Hvordan læser man odds?
Forskellige sports odds

Forskellige sports odds

I teorien kan odds vises i ethvert format, uanset spillet. Men i virkeligheden vil placeringen af det tiltænkte publikum have en indflydelse.

Fordi seerpopulationen stort set er baseret i USA, vil NFL-odds næsten altid blive vist (i hvert fald i starten) i det amerikanske format.

Forskellige sports odds
Sådan læser du fodbold odds

Sådan læser du fodbold odds

Fodbold er en af de mest populære sportsgrene at satse på i Det Forenede Kongerige, hvor spillere bruger 40 % af alle penge placeret på det smukke spil.

Et stort antal kampe har understøttet branchens vækst, hvilket giver spillere mulighed for at spille på en bred vifte af markeder, hvor mange spilsider tilbyder unikke kampagner og konkurrencedygtige odds.

Den første ting at forstå er, at i fodbold er der ingen garanterede væddemål. Spillere kan lave så meget research, som de vil, og ved alt, hvad der er at vide om et spil, men et overraskende resultat er stadig muligt.

Dette er grunden til, at spillere bør bruge deres viden om fodboldvæddemål til at vælge det spil og væddemål, de vil satse på. Enklere væddemål, såsom Match Bet eller målscorer-markeder, og dem med lavere risiko, såsom Draw No Bet, vil passe bedre til mindre erfarne spillere.

Bettors bør kun spille på ligaer og hold, de er bekendt med, ellers risikerer de at tabe penge, fordi de ikke kan være sikre på, om væddemålet har værdi.

For eksempel vil en fodboldfan, der følger Premier League tæt, være bedre stillet at satse på den liga, de kender, frem for en liga, de ikke kender andre steder i verden.

Der er nu en masse statistik tilgængelig på gratis websteder, som enhver spiller kan se på, hvilket kan hjælpe dem med at forstå nogle af de mere præcise propmarkeder, der nu er tilgængelige på tværs af de mange bookmakere.

Sådan læser du fodbold odds
Hvordan cricket odds fungerer

Hvordan cricket odds fungerer

Cricket betting odds er kernen i alt, hvad der har at gøre med cricket væddemål, og det er umuligt at få succes med at bette uden at forstå, hvordan oddsene fungerer.

Limited-over-kampe er ligetil head-to-head-spil, hvorimod testkampe har potentiale til uafgjort. Odds er grundlæggende en numerisk repræsentation af sandsynligheden for en bestemt begivenhed baseret på tidligere væddemål.

Hvis spillere spiller mod den populære mening, er deres chancer små, men de vil vinde en masse penge, hvis de har ret,

Det er en tommelfingerregel, at spillere kun bør spille på hold, de kender; ellers risikerer de at tabe penge, da de ikke ved, om indsatsen er noget værd.

Hvordan cricket odds fungerer
Forstå hestevæddeløb odds

Forstå hestevæddeløb odds

Husk at en hests chancer for at vinde, samt hvor mange penge der skal udbetales, hvis og når den vinder, er bestemt af sandsynlighed.

Traditionelle odds giver spillere en chance for at se, hvilken procentdel chance et online væddemålsselskab eller industrien som helhed giver til en hest, i modsætning til pari-mutel-systemet, hvor udbetalinger i det væsentlige bestemmes af spillerne selv som helhed baseret på hvordan mange penge er i puljen, og hvor mange indsatser der er lagt på hver hest.

For eksempel ser en 5-1 hest måske ikke ud til at være et langskud ved første øjekast, men gang det med en standardindsats på $1 og divider 100 med det tal. Som et resultat heraf får denne hest en succesrate på mindre end 17 % ved at dividere 100 med 6.

I hestevæddeløb, en 17 procents chance for at vinde er ikke forfærdelig; lad os se det i øjnene, der kunne være 20 løbere i feltet, og hver enkelt ville kun have 5 % chance for at vinde, hvis de alle var lige.

Husk dog, at hvis en hests odds antyder, at den har en chance på 17 procent for at vinde, har den også 83 procents sandsynlighed for at tabe, så spillerne skal holde indsatsen rimelig og tallene på deres side.

Forstå hestevæddeløb odds
Sådan fungerer UFC odds

Sådan fungerer UFC odds

Størstedelen af odds på sportsvæddemål vises på samme måde. Minustegnet (-) angiver favoritten, mens plustegnet (+) repræsenterer underdog. Spillere vil også bemærke, at de fleste odds er beregnet ud fra $100 indsatser.

Hvis spillere ser +110 eller -110, betyder det, at vig - beløbet indsamlet af bookmakeren - er $10. Sportsbooks skal tjene penge for at forblive i forretningen, så juicen er normalt mellem $5 og $10.

For eksempel, UFC spillere kan se odds på en kamp mellem Conor McGregor og Khabib Nurmagomedov til odds på henholdsvis +125 og -155.

Hvis de skulle satse på favoritten, skulle de satse $155 for at vinde $100. Omvendt, hvis spillere satser på underdog (McGregor), skal de kun lægge $100 ned for at vinde $125.

De bedste UFC-kæmpere er forskellige, men uanset hvor fremragende en fighter er, har de alle styrker og mangler. Disse er synlige i fighterens kampstil. Bettors bør tage sig tid til at studere hver fighters forskellige tilgange, og hvordan de interagerer med hinanden.

Mens en fighter normalt kan kontrollere tempoet i en kamp, kan det at vise en sårbar fejl mod den forkerte modstander resultere i et ødelæggende tab for en favorit og betale et pænt underdog-spil.

Sådan fungerer UFC odds